1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.218
    Топло на меше, термофор, масажи на меше со кружни движења, точаче со ноџињата..

Имам погоре споделено, на 2м и 3недели престанав да му давам Биогаја и Еспумисан, тоа му давав и за некој ден магично снема грчеви, да пробаш и ти да престанеш да даваш, само со топло на мешето и вежбички да продолжиш, барем 5дена и види (fingers)

Инаку велиш даваш и АД, верувам си менувала и исто било од сите..

2. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    8.736
    Топло и вежби правиме, пробав да не давам ништо но кратко два дена баш ке пробам подолго и онака не помага. А ад еднаш сменив од беба на нестле почнав аптамил и др ми рече да не менувам пак да не му сметаат чести промени. Инаку и не какаме редовно, а после какање обавезно има грчеви. Сакам да пробам некој ден да пие само ад дали ке му биде подобро. И така молзено пие само па ке го замрзнам моето ако нема промена ке му го дадам понатака.

3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.218
    Исто и моево не какаше редовно, тоа ни беше и најголем проблем, грчеви немаше многу. Какаше еднаш на 2-3 па и 4ри дена и дур бидне, па тоа беше церемонии, а сега по 3пати минимум си кака, без мака :)
    Ептен ми е жал кога ќе ми текне, ми се измачи бебе :( болен беше и во цела фрка скрос заборавив да му давам, така и приметив.

Инаку само на доење сме ние..

На KidA, sanja.burgundy и Chantal им се допаѓа ова.
  4. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    И мојот од Беба од нестле какаше еднаш на три ден и сменав на Хип комбиотик и од тогаш проблем немаме. Инаку за грчевите кај некои бебиња колку и да даваш капки не помагаат пробај не давај па види како ќе биди.

На didisi и Chantal им се допаѓа ова.
  5. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    а дење убаво ви спие? нашево кога има мн грчеви ни во раце нема шанси да го успиеш, нас единствено ни функционира носење во слинг - со мака ама заспива и спие по два три саати убаво.

6. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    8.736
    Дење во раце може да спие, спуштање не функционира никако. Едно време убаво спиеше во количка со аспоиратор уклучен или фен, ама во последно време ни тоа не функционира.

7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    @Chantal и мојот имаше проблем со каките. Исто е на комбинирано , доење+хип.

На моето му помога кога јадам супа, во варење додавам лажица масло. Можеш дирекно и во чинијата. Убаво го протерува. Измеѓу пијам и компот од сливи. А чинија супа обавезно наутро и навечер.

Аптамилот е меѓу ,,потешките,, млека, знае да прави проблем. Сепак консултирај се да пробате нешто друго штом само еднаш сте смениле.
    Моето е на Хип, добро му е . Читајќи ги тука мајките ретко која се жали од него. Велат оти е блиско со мајчиното и не е толку густо.
    А има и пробиотик и пребиотик.

Греота е душиче се мачите и оно и ти.

На Chantal, Sexybaby86, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    8.736
    На 11 ти имам термин на педијатар па ке зборам. Инаку едно кратко време му се среди столицата и набрзо пак по старо мислам пиев компот од сливи тогаш. Супа секако ми е на мени. Сега прочитав имало аптамил за грчеви можеби ке пробаме со тој сепак сакам прво со педијатар да зборам. Од денес го замрзнувам моето млеко да видам како ке се однесува само со ад.
    Таман си рековме има грчеви но посилен е подобро ги поднесува пак многу јаки грчеви со вриштење и проблематично јадење. Мора да пробам све не ми изгледа дека на 3месеци ке прекинат. Уште малце имаме до 3месеци.

На mal.ecka, kukla21 и duffi им се допаѓа ова.
  9. Soncka :)

Soncka :) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    468
    Имаме 21 ден и имаме страшни грчеви. И давав бекутан чајче и гас бамби капки. Ми кажаа дека бекутан чајчето ствара повеќе грчеви па синојка и дадов зовриена вода со 5 зрнца ким и гас бамби капките и се смири малце. Вечер сакам да пробам само чајчето од ким да и го дадам без капки зашто еве 2 дена не е какана а педијатарот ми рече не е страшно ако се 2 дена ама можно е да и е од капките. Сакам да прашам што е ова биогаја, гледам многу го користат па ако може некој подетално да ми објасни. Помагаат за грчевите или?

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.122
    Допаѓања:
    40.486
    Биогаја е пробиотик.

11. Soncka :)

Soncka :) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    468
    Да и го давам само тоа ке и помогне ли за грчевите?

12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.122
    Допаѓања:
    40.486
    Јас ги давав во комбинација со еспумисан. Ама секое бебе е различно. Пробај може ќе ви помогне.

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Od kade go kupuvate Nurse Harveys???

14. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    7.633
    ColiPrev (не Colief) или Espumisan како давате? Со секој оброк или само еднаш во денот како BioGaia

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.122
    Допаѓања:
    40.486
    Јас давав еспумисан два пати на ден по 25 капки.

16. Girl159

Girl159 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    колку дававте еспумусан? на здраво ни рекоја 4 пати по 25 капки дали е многу? малово има 20 дена...

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.122
    Допаѓања:
    40.486
    Во упатството пишува 25 капки пред секој подој, значи не би требало да е многу.

На Girl159 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Detevo.mi.bese.mirno tri.dena.. vcera jadev riba I parce.cokoladna.torta.. crlq vecer ne.sum.spiena.. samo kenka I.eve I sabajlevo.se.maci. od.sto.moze da e? Ribata.ilii tortata

19. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Tortata, blago treba da se izbegnuva da ne recam voopsto da ne se jade

20. Anajirile

Anajirile Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2017
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.179
    Тоа сакав и јас да прашам.... nurse harvey's од кај го купувате? Прашав во Струмица онлине аптека некоја, вака ми одговорија (Почитувани, ви благодариме на интересот, но за жал Nurse Harvey's го нема повеќе од самиот дообавувач во Македонија... дали сакате да ви понудиме некоја алтернатива?
Со почит
Тим 24 Часа Аптека)