Tatkovci... alal.neka.im.eI.na.tie so imaat pomos.. tuku da prasam,da ne slucajno neredovnata.stolica pridonesuva za grcevite? Nie uste nogu mali pocnavme da odime u wc na.2 dena.I.toa.so.maka..
Па не е само твое детето?! Не е фер да се мачиш сама. Те читав имаш уште едно малечко. Мора да најдете заедничко решение.
И тоа што има проблем со столицата дополнително му отежнува. Подбери го маж ти, детето на двајцата е . Како може мирно да спие како детето вреска, не ми е јасно.
Ne mi see vuruva ...isto se smiruva i moevo. Samo kaj taticko na gradi, kaj mene ne. Se frustriram duri. Nego temive koga vo ocaj gi citam se tesam. Istite problemi gi imame site izgleda, kij poveke koj pomalku. Ajde samo vreme da si minuva i da sis e smirat bebive oti veke ulava sum od griza i nespienje.
Се мислев дал да пишам или не од страв да не се подречам ама нас грчевите ептен ни намалија. На 3 правиме полни 3 месеци. Давав Биогаја, Инфакалм, Колиеф, Бекутан чај од анасон, моментално сме на провен оти го пијат двете и на големава и ставам во млекото за полесно да се искака. Значи поминува се, навистина е лудо додека трае ама мамички еве од паталец совет, збирајте нерви, броени денови се, ќе помине се. до сите
Mene.me zanima.dali ova.urlanjex.plakanjex po.cel den sekoj.den.vo.tie.tri.meseci vi bil.ao.ist intenzitet ,ne.postoele nekoi pomirni denovi??
Мене ми е страв тек сега да не почнат. Се надевам не,да не го подречам. Инаку не давам ништо. Купив Колиеф ама ги чувам за не дај Боже.
Мајка, да не ти е гладно бебчето? Големиов мој така без престан плачеше, мислев грчеви, тоа гладно било, па почнав дохрана да давам.
Не ги комбинирав, давав прво Инфакалм, не помагаа, па на мм му ги препорачале Колиеф, и тие исто не помогнаа. Кај нас само топло на мешето помагаше
можеш, не е нешто што прави гасови. јас мислам општо се можеш т. е. мора да пробаш - нешто на едно бебе може да му прави грчеви, на друго не..
od koga pocnavte so cajce za grcevi? nie imame 4 dena i ovie dva veceri kako sme doma se utepuva od placenje pretpostavuvam zaradi grcevi, se smiruvame samo vo race vo polusvitkana pozicija..
Neznam veke so da pravam.. ovoj mojpv I denje I noke place ovie tri dena..D enes e 4 den koga se nema kakano...tolky nema placebo..ima grcevi da.. ama sa porucok I se smiryva.. swga ne sw sMituva niksko I samo pryka.. dva meswci smw
Ни кога понудеш града ли не се смирува? Ставај му топла тетра пелена, нека спие на меше врз тебе, масирај му го мешето. Даваш ли му нешто друго освен млеко? Те читам вака и жал ме фаќа и за тебе и за бебето. Да не е многу облечено? Во 3ти месец има и скок во развој ама не ти плаче од сега. Пиј компот од суви сливи и повеќе течности.