Подобро од дома приготвен чај од ким нема. Билопн деца израснавме со чај од ким па и ние даваме на нашите бебиња. Ти нема да стаиш супена лажичка ким зрнца, ќе ставиш 4-5 зрна ким на 100мл вода. Неможе да е јако. И да стаиш повеќе и да е појако бебе само повеќе ќе има гасови и ќе се покака може плис 1-2 пелени од вообичаено. Штета нема, но како мислиш така направи. Јас лично такви чаеви од кутии каде има и + шеќери и други супстанци на остали билки и што ти ја знам...не сум давала и недавам. Само домашно приготвн чај сум давала и давам.
https://www.provenprobiotics.co.uk/breast-fed-babies-probiotics-for-digestive-support Go najdov pise dve od lazickite sto gi ima vo probiotikot na 200 ml majcino mleko i sobro da se razmesa ova veronatno e ispumpano majcino mleko.
Благодарам ама тоа некако ми е многу нема шанси толку да измолзам. А купив денес но незнам дали има друг начин.
Probaj pomalku izmolzuvaj se poveke pati i cuvaj go vo frizider mlekceto,posekako probiotikov e ednas dnevno.
Бебето ми е 4 месеци , навечер во текот на цело спиење многу мрда до ноџињата ,како да му е склер нешто и како да сака да прдне ама неможе, добро кога завршуваат овие грчеви бе луѓе?
Да не спие со чорапи? Не мора да се грчеви, може му е топло, ако е облечено и покриено, па се обидува да се открие.
Спие со чорапи дааа и лесно покриен со фротирка ... мислам не е воопшто натунтан ама ќе пробам и тоа , од вечер босо ке го легнам
Се сеќавам дека коликите почнуваат од втора недела, ама од петти ден? Можно ли е толку рано да нѐ фатило, детево се одра денес од плачење и грчење
И јас сум во иста ситуација Бебето има само 6 дена, а веќе неколку дена писка од јаки грчеви во доцните часови. На мајчино млеко е. Се се прашувам да не немам доволно млеко па затоа ја фаќат грчеви. И давам чај од нане, но не помаѓа ...
Кој ти преоорача нане? Јас не би давала чај од нане на толку мало бебе. Има посебни чаеви за грчеви кај бебиња.
Грчевите не се од немање млеко, тоа не си го ставај во глава непотребно да се секираш. Грчевите се зашто им проработуваат цревцата и почнуваат да варат. Чајче од ким, не од нане. Или свари неколку зрнца ким па со лажичка давај, или веќе има специјални чајчиња за новороденчиња во филтер кесички. Јас добив на подарок едно чајче на BabyLove од ким, па почнав со него, по некоја лажичка, не давам да пие во шише.
За поголемата ќерка користев Еспумисан капки против грчеви... Да ми препорачате и некои други што се добри?