@Kitten nie beveme na colief sega sme na espumisan ama i ovie ne pomagaat sega mi preppracaa Gas kapki da zemam bile mnogu dobri pa ke vidime i so tie dali ke se namalat grcevite.
Па пробај си со еспумисан. Јас давав една недела инфакалм, ама не му одговараа. После тоа теравме со еспумисан и тоа два пати на ден по 25 капки и лесно го поминавме тој период.
@Kitten Гас Бимби ќе бараш ако веќе си решила за овие. Во принцип сите се исти. Работата е кој вас ќе ви помогнат. Пробај смени, ќе видиш како реагира малата.
Да, ќе мора така. Нарачав да ми купат или еспумисан или саб симплекс, па ќе видам што ќе најдат и донесат.
Гас бимби барај ги во аптека ама кај нас немаа никаков ефект, а пробавме и колиеф и еспумисан, плус био гаја и провен од пробиотици и ништо ефект.
Ајде и јас да се пријавам со грчевите. За ќерка користев експонисан и помогна, за синко сега саб симплек,ама некако нема ефект. Од 4 до 6 часот сабајле секој ден се грчи дете пишти мислиш го колат. Давам по 15 капки ама нема некој ефект, му олеснува дури откако ќе се искака. Ќе пробам и јас со други капки. Едно прашање кој пробиоток да давам на бебе? Имајте убав продолжен викенд.
Мајки черкичката почна да има грчеви,цел ден како се стега и вришти,3 недели е ...на доење сме,и по еднаш два пати и давам од шише измолзено.Како да ги користам саб симплекс капките по колку капки треба,дирек во уста да и капам или може во мајчиното млеко во шишенцето да и капнувам ?
И моево 3 недели е нормално кака и ја ждригнувам 2 пати додека јаде (со шише ја ранам) а мешето нон стоп ко балонче и е подуено, плус и давам пробиотик, чаре за мешето да ми кажете?
Дали се дешава бебуш од што имаат грчеви да повраќа, од маката во мешето да враќа млекце? Зошто баш кога се грчи се дешава да врати и како да му олеснува.
Мајки, кога обично престануваат грчевите во стомачето? На полни 3 месеци или на почетокот од третиот месец?