Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Искрено и јас сум како Звончица задоволна од COLIEF капките, така да оние кои имаат мака ги препорачувам...Не е само ТОП ШОП реклама, иако многу бебешки производи се тоа..COLIEF навистина помага...А дека се скапички, се бајги скапички..Незнам колку се Espumisanot...

2. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Еспумисанот плус минус околу 300 ден се јас зедов и колиеф но не ни помогнаа едноставно ништо не помогна еве сега смесо формулана база на соја и од неа добива пати дневно грчево а во неа нема лактоза стварно не можам да најдам објаснување

3. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Мамички ние уште се мачиме со грчеви и гасови па сакав да ве прашам , вчера ми препорачаа сирупче Колик Б , кое наводно било делотворно , на природна база , билки ,па сакав да не посоветувате околу ова сирупче и колку делува со оглед на тоа што тешко било за наоѓање ... поздравче

4. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    а да пробаш со Саб Симплекс мене ми ги препорача Eленика што е овде на форумот, и го порачав од Бугарија, му ги давав 5 дена и толку повеке не, и грчеви веке немаме, може беше до капките може и на бебето толку требало да му траат, битно сега нема, не се скапи околу 400 денари излегува дека се, ама вреди да се проба.

5. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    од каде да ги земам?

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.802
    Допаѓања:
    202.789
    Подобро земи ги Коли Б, мислам дека се подобри, Саб Симплекс се исти како Еспумисан, на база на симетикон (чиста хемија). Коли Б се на билна база, ако не сум грешка :)

7. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Јас за малата купував Colic baby на Erba Vita највеќе зошто беа на природна база,е сега не се баш евтинки околу 480 денари беа . А какви се Коли Б природни ли се?

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      5,8 KB
      Прегледи:
      243
  8. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Јас за моето дете земам ампули лиобиф,ги растворам во чајче,околу 5 часот и давам `и вечерта сме раат,пробај :hai:

9. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јас ги порачав по еден сосед што е таксист и оди во бугарија, ако имаш некој што оди во бугарија порачај му ги ке ти ги донесат, ако не пиши ми во лп ке се договориме јас ке ги порачам па ке ти ги пратам, како сакаш. позз

10. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Одамна сме немале јаки грчеви онака по малку ама денес од 6 до 7 беше хорор како во старите денови а имаме точно 4 месеци навистина не ми е јасно до кога планираат ова грчевиве да останат нели се до 3 месеци се ужаснувам од помислата дека кај некои остануваат до 6 инаку денеска купуваше мм млеко па му дале 1 ќесичка хумана тој чајот коморача со ки ми одма и растворив дали од него дали не истивнаа па здравје при крај ми е хип чајот па ќе се префрлам на хумана инаку тој сирупот на ерба вита не го пробав се откажав кога ниту еспумисан ниту колиеф ниту чаеви не и помогнаа

11. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Моево бебе никако д авиди чај..И со лажица пробувам, никако..го пљука...А еднаш со сила и напикав со цуцла од бекутан чајот за грчеви, и мислам дека цела вечер немаше грчеви...Ама многу тешко..неможам да ја натерам пак никако..И така само на капки сме...

12. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    од каде да ги земам?[/quote]
    јас ги порачав по еден сосед што е таксист и оди во бугарија, ако имаш некој што оди во бугарија порачај му ги ке ти ги донесат, ако не пиши ми во лп ке се договориме јас ке ги порачам па ке ти ги пратам, како сакаш. позз[/quote]

ти благодарам.се јавив кај една пријателка во паланка,ама сепак фала,а од вчера сме на сирупот
    па ќе видиме дај Боже. поздрав :*

13. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Pepus...gi citav tvoite postovi za grcevite i da ti preporacam nesto. Isto i maliot moj kako kaj tebe imase grcevi po cel den. Vristese kutriot i jas go smiruvav so beli zvuci a inace nisto drugo ne pomagase, ni caj , ni kapki nisto. Na kraj se vospostavi deka sinot e alergicen na mlecen protein. Znaci jas mleko kravjo i mlecni proizvodi sto gi piev nego uzasno mu smetale. KOga prekunav da pijam mleko i da jadam mlecni proizvodi deteto preku nok se prerodi. Ni traga ni glas od grcevite. Inace jas go dojam. Toa moze e i slucajot kaj vas samo nego mu smeta vectackoto mleko deka e na baza na kravji protein. Gledam si kupila na baza na soja ama i toa moze da mu smeta, Znaci treba da probas so AD mleko koe e so hidroliziran kazein, bidejki na bebinjata im smeta kazeinot od kravjoto mleko a ne laktozata. Vo ovie mleka ( a baagi se skapi) kazeinot e razlozen do toj stepen sto teloto na bebeto ne go prepoznava kako protein i ne mu smeta. PObaraj vo apteka i probaj da mu dades mleko so hudroliziran kazein sto se preporacuva na deca alergicni na mleko. Se nadevam ti pomognav :)
    Kutri decinja mnogu mi e zal koga placat ;(

14. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Пробав мислиш за хипоалергено претпоставувам пробано доби пролив од хипот хипоалергено и тоа зелен еден смрдлив ни линекс не помагаше со тоа млеко па на своја рака сменив во на соја базирана формула оваа нема казеин воопшто има соја протеин а хипоалергено на хумана 1 веќе подолго нема па од двојката ако сме алергични ќе продолжам со хипоалергена хумана 2 инаку чекам резултати алерголошки итоа е а од хпоалергените нан не смеам даи дадам зашто мн запек има едно аптамил да барам хипоалегено ама веќе страв ме фаќа кога за две месеци веќе мора да преминеме на двојка

15. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Ne hipoalergeno...toa e isto kako obicnoto ama bozem za prevencija na alergija. Na primer Alernova, Novalac, Nutramingen ili Althera na Nestle. Nekoi od ovie probaj da pobaras vo aptekite, tie se so hidroliziran kazein.
    I nie treba da odime na specijalist slednata nedela i da vidime kako ponatamu so alergijata. Inace imam citano deka testovite za alergija kaj tolku mali deca ne se validni. Moze da pokaze deka ne e alergicno a ustvari da e alergicno. POzdrav

16. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    може да покаже секако и позитивно и негативно грешни затоа на 4 години се повторуваат ама бидејќи се работи за уни цап тестови од венска крв вкупниот игЕ би требало да биде покаче нако не и специфичниот тоа е доволно за сомневање ајде ќе побарами од млекава ама новалак не имам видено дете како се губи од тоа млеко

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.471
    Допаѓања:
    37.712
    Син ми имаше грчеви до 40 дена. Му помагаа капките Espumisan L.

18. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    804
    Мамички да ве прашам купивме бекутан чајче од анасон е сега на него пишува да се дава најмалку пола саат пред јадење со млака вода или со млеко, ова моево баш кога ќе му дадам чајче ми збеснува за јадење и жал ми додека бара што му ја буткам цуцата во уста да издржи барем пола саат, па сакав да ве прашам како вие го давате и дали може да си измолзам млекце па во него да ставам од чајчето така знам дека ќе го испие, дека вака само чајче многу многу не сака, а гледам кога ќе успее да испие дека му помага :)

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.471
    Допаѓања:
    37.712
    Јас на син ми му давав од чајот еднаш на ден. Кога ќе ми текнеше тогаш му давав. Ама џабе беше. Воопшто не му помагаше за грчевите. Само мочки му правеше. Чајот му го давав до 6 месеци.

На Mravce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    за грчеви ке си земеш саб симплекс од бугарија по некој ке нарачаш 300 ден се,мене бекутанот син ми не ми го сакаше му го го земав на хип и да ти кажам право кај нас докторите повеке го препорачуваат на хип како подобар бил па кој знае,неможам да ги споредам дека не го сакаше бекутанот ако има некој искуство нека те посоветува,позз

На Mravce му/ѝ се допаѓа ова.