И кај мене исто редовно полни пелени кака по 5, 6 пати на ден плус и си испушта гасови а пак имаме грчеви....
До сите мамички што им се мачат бебушите со грчеви земете пијте чај роибос. Јас пијам веќе 4ти ден и можам да кажам дека гледам подобрување. Дури исфрлив капки колиеф само на биогаја сме. Прочитајте за роибосот го користеле во Африка еве извадок од интернет: Mothers find Rooibos tea to be of benefit in common infant ailments like colic, stomach cramps, fussy babies. ... Mothers can also benefit from drinking Rooibos tea. During pregnancy and breast feeding, the body's iron levels become depleted.
Јас ефект за смирување грчеви имав и со чај од нане. По една шоља дневно вршеше работа. Ова само да се надополнам во муабетот за чаевите.
Нането намалува лактација, внимателно со него. Не е пожелно, може бебето да има грчеви. Ама ќе следиш како е.
Го знам овој факт, јас се двоумев но реков- ќе пробам па ќе следам што ќе се случува. Од една шоља дневно, еве веќе цел месец, лактацијата воопшто не ми се промени, а гледам бебево е смирено. Вака ми се гледа дека од умереност нема штета.
Искуства со infacalm oil капки за грчеви? Еспумисан и колиеф пробани не ни помагаат. Синоќа.ги земавме овие па ме интересира дали некој ги користел
Лежење на меше им помага за грчеви? Ми заспа на меше, со газот нагоре и свиткана во колената не знам дали е безбедно да ја оставам така? Сега малце ја свртев на страна, среќа не се разбуди.
Да им помага. Не се плаши, остави ја. Они инстинктивно ја местат главата како им одговара за да дишат.
Како го давате колиефот? Јас почнав по 2 капки во млекото на секои 2 и пол саати баш кога бара да јаде, инаку сме 2 недели. Дали претерувам??
Мојата цел ден така спие на мене. Сама ја врти главата како и одговара да може да дише, и вака е најмирна кога лежи.
Денес првпат и дадов Еспумисан. Од прва имаше ефект. Ми се смири детето како да не е мое. Заспа и ја префрлив и не и се сруши сонот. Сега не знам кога би и ги дала пак. На следен подој? Дури и да е мирна?
Помага ептен, само строго под надзор, цело време да ви е на видик. Еспумисан и јас давав два пати дневно, 25 капки сабајле, 25 навечер. Доволно ни беше за да биде мирна.