Биогајата се пробиотик, може да помогнат за столицата, а за грчевите се Саб симплекс, Еспумисан, Колиеф.и сл. Можеш да даваш и Биогаја (и онака еднаш на ден се даваат тие) и капки за грчеви неколку пати на ден. Ставај топличко на меше. @lavica82 Прави по упатство. Да не се збунила докторката, Еспумисанот така можеа да се даваат.
Јас му ги давам саб симплекс нема да има проблем ако му мешам со биогаја пошто бабицата што мо доаѓа ја прашав за биогаја ми рече дека биле исти капки само од различна фирма
Не се исти ич Саб симплекс е симетикон, а Биогајата пробиотик, скроз различен состав. Јас во едно АД млекце или во уста со лажиче пред јадење давав Биогаја, и со тоа хранење не ставав капки за грчеви.
Епа тогаш да ми ги сменим да му давам само биогаја еднаш во денот дали ќе можем да му ги ставам во млеко
Можеш и двете да ги даваш. Едно млеко Биогаја, другите капки против грчеви. Можеш во млеко ако го испива целото шишенце.ќ
Мака измачивме со грчеви и гасови, дури и на брза помош го носевме од што многу плачеше без престан, откако почнавме со саб симплексот и тоа по 15 капки на секое шише АД млеко и пробиотик биогаја навечер по 5 капки бебето за 99% се смени.
Јас од вчера почнав со биогаја и саб симплекс вчера беше добро немаше грчеви сега ми плаче многу пред заспивање едно силно викање и си заспива ваљда е скок во развој
Мајки, пробајте со топло на меше. Мислам дека најмногу помага и со нозете горе доле да испушти гасови.
Пробајте ги и гас билби.Ние среќа немавме многу грчеви, но овие му ги давав редовно и превентивно на почетокот. Дури и сега во четврти ако е малце вознемирено му давам по 10капки или на цуцла му капам. Ги обожава одма друго бебе е
И раката ваша да ја држите на стомачето на бебе помага. Ми реагира мојава на некоја храна што јас ја јадам, дури сега на 4+ има грчеви,помала кога беше не, и ја ставам раката прво 2-3мин па почнувам да ја масирам десетина минути, нозете горе-долу и ги виткам и се смирува одма. Ќе си испушти гасови, ќе се искака и одма друго бебе е.
Мамички и ние мака мачиме со грчеви, 24 дена сме. Почнавме со колиеф, па додадовме биогаја но нема некој посебен резулатат, ни од капкитњ ни од термофорчето сега купивме еспумисан да пробаме со нив, па ме интересира дали кога нив ги давата изфрливте биогаја? Колиеф уште во болница ми кажаа дека можам да го давам во комбинација со други.
Биогаја е пробиотик, не е само за грчеви и можеш да го даваш со еспумисан. Јас пробиотик давав 3 месеци без прекин.
Ние мака измачивме со грчеви, плачеше со саати без престан што дури еднаш на брза помош го носевме, се додека не почнавме да ги користиме саб симплекс капки против грчеви и биогаја по 5 капки му давав навечер, бебето се смени со таа комбинација. Имав ситуација кога ми заврши саб симплексот и користев еспонисан л пак му се вратија грчевите.
nie imame mnogu jaki grcevi i ne znam dali e nkrmalno da se place bez prestan 24h od nisto ne i se ublazuvaat bolkite veke poluduvam ne znam kako da i pomognam