Јас давам бекутан отприлика околу 40-50 мл. Бев голем противник за овој чај ама и патронажната и матичната ми рекоа да го давам па и таа гледам мн ми го сака. Само еднаш дадов 100 мл кога ми одбиваше да цица бидејќи имаше мн грчеви. И го давам со шише.
На паковката пишува од 1 недела дека може да се дава. Мене прво кога ни започнаа грчевите на здраво бебе ми рекоа да пробам со бекутан па потоа со капки а беба имаше само 3 недели. Само да давам по 30-40 мл за да не му кратам од млекото многу.
Има три врсти од Бекутанот. Камилица,анасон и маточина. Анасон+камилица мислам беше по 2 месец,другите се после 1 недела. Инаку Хипп или Хумана ти се подобра варијанта,без додаден шеќер. Овој на Хумана мојата повеќе го бендиса
Да јас давам колиеф и ваја пробиотик.Колиеф е ензим за млекото така да тоа се 2 различни видови на капки.
Вчера прв пат и дадов од оваа комбинација, биогајата од сабајле 5 капки, а колиефот пред секој подој по 4 капки или вкупно 28 капки. Бебе почна да повраќа од вчера малку пообилно, не мало бљуцкање туку повеќе. Страв ми е да тргнам поглед од неа, да не поврати. Можно ли е да и е од капките? Инаку морам да нагласам откако и дадов од капките бебето веќе не се грчи целото од болка и не плаче како предходно..
Јас давам на своја рака пошто моево ептен многу има и тоа сабљјле и вечер давам еспомисан, на ручек биогаја и измеѓу колиеф неколку пати. Само така се смири
можиш слободно земи , јас сите капки сама ги земав , и сега на 21м пак на своја рака и земав , оти почна се да пика , да меша глупости благо солено у уста и навечер песни