ЈАс му давав еспумисан, ама за да не го трујам веќе со капки сакав да земам чајче гледам дека него му помага бебулево ми спие како бајче, а пред тоа цело време само кенкаше и се будеше, сега јас го будам за да цицка
Мами ние за сега сме добри нанкаме и цицаме само ја приметувам и навечер и преку ден ке се поцрвени се напнува па е ке се искака а не плаче душичка само напнува со цела сила мислам, уште не сум и дала чајче ниту било што друго ,сакам да ве прашам да ја оставам така малку да се помачи па ке се искака? страв ми е да почнам со цуцли и чаеви од претходно лошо искуство со керка ми го сакаше мн чајот дури и претеравме па за кратко ми се откажа од цицање
Дефинитивно број 1 за решавање на грчеви кај бебиња е Espumisan L течноста. Мојата мајка е педијатар и ми го препорача уште од првиот ден бидејќи нема никаква опаснотст, исто така и ми објасна дека само ги пука меурчињата со гас и не се ресорбира, односно е доста безбеден. Од мое лично искуство (моето бебе имаше страшни грчеви) само Еспумисан течноста би ја препорачала на сите мајки. Користев 25 капки (или тоа 1 мл) после секое доење, а на поголемата и давам секогаш кога ќе ми се пожали дека ја боли стомачето.
моето бебе има проблем со столицата Порано какаше скоро на 3-4 часа .Сега одвај еднаш денот ке кака а може и ни еднаш.Напнува се мачи но никако да кака.Со тоа му се зголемуваат грцевите во стомачето.Нрзнам што да правам.Ако може некој да ми даде совет нека пиши.Што се однесува до капките ESPUMISAN му ги давам по еднас на ден затоа што незнам колку пати е дозволено да се дадат.Ги молам поискусните мајки нека писат совет Фала однапред
И ние го имавме тој проблем затоа што беше и на мајчино и на ад млеко ( по 3 дена се немаше искакако). Сега веќе 2-3 дена сме само на мајчино и одма се чувствува разлика, бебе си кака по 2-3 пати на ден и нема грчеви.
мислам дека нема врска дали е на мајчино млеко само, или комбинирано. синко од прв ден и цицаше и пиеме ад, па ич немавме мака ни со грчеви , и се кака обавезно секој ден, некогаш и по два пати ама и до прв ден јас му давам чајче и водичка, мислам дека тоа многу влијае
Ima logika ad mlekoto da pravi poveke grcevi zosto majcinoto mleko e pobrzo svarlivo a ova pobavno Macence Ena jas na maliot mu davam po potreba od espumisanot ,a vo upatstvoto pisuva deka moze da se dava pred ili po sekoj podoj
Да се надоврзам на муабетов од погоре и моево бебче е само на цицање не сум дала до сега ниту водичка ниту чајче фала богу немаше потреба ,ама еве до вчера за првпат не беше 4 дена какна и дадов бекутан чајче и после половина час се искака ,инаку ја гледам уште од почеток многу се напнува и потешко кака ама не плачеше и не и давав ништо само ке ја стиснам за ноѓињата и така и олеснувам, ги земав емпумисан капките за секој сличај, само ме чуди и сабајлево какаше и многу и е погуста каката така да се изразам ,претпоставувам дека не беше 4 дена какана и вакцина примавме пред 3 дена можеби има и тоа врска плус и многу и мирисаше ,што мислите ?
Жени да ве прашам, Еспумисан Л капките пишува дека се даваат пред или после цицање, е сега, јас бидејќи незнам дали бебушко ќе има грчеви или не, не му давам пред секој оброк така да некогаш и ни се јавуваат грчеви, па ме интересираше, после цицање доколку има грчеви како им се даваат тие 25 капки? Ние сме на доење + ад, значи еден оброк мое млеко, еден ад, и пред оброк кога му давам ги ставам во шишенцето измолзено или ад 100мл по 25 капки, но како да му ги дадам ако отпосле има грчеви, не ми е јасно. Во чајче, во млеко, во колку мл ги ставам тие 25 капки? Ве молам некој да ми објасни, фала мамички.
Мамички за грчеви нас најмногу ни помогна термофорче, а имавме доста јаки грчеви. Сите можни капки ги пробавме- Колиеф, ЕспумисанЛ, еден германски сируп и што уште не и ништо не ни помогна како термофорот.Е предност е што ние бевме зимски бебиња, незнам како ќе биде на топлово со плус термофорче ...
ги имаш пробано саб симплекс тоа ти е благодет,порачај си од некој кој патува до бугарија да ти ги донесе.позз околу 300 ден се.
Ема ми е многу мирна ама тоа грчевите се отров. Еспумисанот не се лажете да го користите нема никаков ефект. Чајчето од анасон на Бекутан ми помогна на неколку наврати и исто ја исправам на стомак кај мене или ја превртувам на рака за да се олесни. Едвај чекам да и поминат.
ма ништо не му помагаше ни сируп,ни анасон,ни чаеви,сирото многу плачеше,само кога го ставав во коритце со топла вода се смируваше,золва ми ми донесе од холандија дури капки против грчеви ама тоа е нешто што секое бебе го поминува а родителите мора да бидат стрпливи и да се обидат да му помогнат со масажа на стомачето
Кај син ми беше обратното - Еспумисанот му помагаше, а чајчето Бекутан - не. Ќе му дадев од Еспумисанот и после 10 минути му поминуваа грчевите.
Леле бе мамички, каде да си ја кажам маката, ама секој ден се откорнуваме од плачење од тие пусти грчеви Вриштење, пиштење по цели денови, надвор неможеме да излеземе на раат, а излези, ќе писне и рикверц, па шетај по дома, масирај го стомачето, фен пушти, де ова де она, ми се измачи синко многу, срцево ми се кине кога го гледам и само си плачам со него заедно Нема што не пробавме, од чаеви, капки, термофори, фенови, масажи и што ти уште не и не ни се смируваат никако. Инаку му давам пред секој оброк Колиеф, еве последниве 2 дена малку му се поднамалени, БиоГаја ми ги фалеа толку ама ништо не ни помогнаа. До кога имаа вашите бебушки грчеви? Инаку сме во главно на АД, мене со секој поминат ден ми се намалува млекото, последниве денови некако ептен слабо ми надоаѓа млекото, дали од секирации, или од што знам што, ама тоа е
Клиона моето синче имаше до скоро грчеви, од како му давам комбиотик нема, има едни капки многу помагаат саб симплекс ама само во бугарија ги има. Смени му го млекото па види можеби ке му помине.