Ама зошто го давате тој чај на Бекутан? Полн со шеќери. Грчевите се тие и мора да поминат. Земете пробиотик. Топло на мешето, масажи и вежбички со нозете само. Во билна аптека има чај за доилки со плус билки за грчеви кај бебињата. Јас таков пијам од старт. Има и ким и уште 7,8 вида тревки и освен мое млеко на беба не сум и дала никаков чај. Грчеви имаше само 2 недели. И многу внимавање на исхрана. Мешункасто, цитрусно и конзервирано не. На мојава и марула и сметаше, ама тоа сами ќе си видите што им смета.
@thinkerbell марула уште и смета 4+. Се уби од гасеви. Кај мене од чоколадно млеко и беше најлошо. Значи млеко кравјо не.
Мајќи после две шишенца еспумисан,замав сируп nurse harveys и пробиоѕик biogaia,грчеви си имаме не дека се премногу страшни се проследени со вцрвенување додека да прдне и така до плачење и бара да цица често и цуцлата ја ремети но многу немирно ми спие,ептен само јача само испушта гласови дека се мачи и мрда многу во сонот. Не ми беше јасно она се јавуваат во исто време,кај нас сѕално различно се јавуваат и сабајле и попладне и вечер. Од кога почнав да давам biogaia ми намали со какање дали е тоа причина? И дали на сите ви траеле до 3-4 месец. Ние сме 7 недели
@Happyinlove кај малава два точно и траеа. Само на биогаја од хемија и термофор на меше. Така помина.
Кај син ми траеја баш грчеви до 3 ипол месеци, еве 5 месеци е а сеуште прди и секој ден го боли стомачето. Зошто не знам, јас внимавам на јадење, што е она што му смета не знам, колку доктори сменивме сите викаат нормално е Пробиотик му давам секој ден, ама најчесто навечер го заболува,му кркорат цревцата,прди и ги грчи нозете. Следно ми е,ако продолжи вака,да барам ехо на стомаче,ако прават.
Не,баш планирав да пробам без пробиотик, ама мм пробај види да не му е од цврстата храна, еве 4 дена не пробуваме вкусови,него уште го боли,значи не е до тоа. Од утре нема да му давам пробиотик да видиме дали ќе има подобрување. Од цврстата храна не верувам дека е,зошто го болеше и кога не јадеше, ама пробиотик постојано даваме па реално може да е од тоа. Ако не е ни тоа, ќе проверуваме стомаче, детето се мачи, матичната вика нормално е ???!!!
Кај мене имаше подобрување кога престанав да давам пробиотик. Пробај, ама не очекувај од 1 ден подобрување.
Kako gi davate kapkite za grcevi, po potreba koga ina bebeto grcevi ili redovno vo odredeno vreme od denot?
Za grcevi na bebco mu davam sirup nurse harveys ,na prvo davav po 2,5 ml sega na dvapati davam po 5ml ,arno ama primetiv zelena kaka a od zelenilo nema jadeno nisto tie denovi. Dali kaj vasite bebinja se slucuva istoto, koga davate nesto za grcevi da im se menuva bojata na kakata ? inace si cica normalno i si napreduva iako ovie denovi e so grcevi.
Јас имам приметено дека оние денови кога има грчеви има и зелена кака. Ако добро цица и не е изгладнето од грчевите е.
Од цела хемија што ја има во македонија да знаете ја купив и пробав и грчеви си имаме. Останувам само на биогаја пробиотик кој ќе го давам навечер и да ми кажете тоа ким да сварам 4-5 зрна во 100мл вода ли беше и се дава млако ли во текот на цел ден? Оставам уште еден месец душа ме боли како викаше денес со грч болка на лице...овај 2 месец најлош ќе да е. И цел ден се мачи да се искака. Душа
@Happyinlove моето и твоето се иста возраст. И да, пикот на грчевите и кај моето е сега во 2 месец. Јас почнав по неколку лажички чај од ким но го плукаше и некеше. Па прочитав негде мајка да пие и сега колку недела дена тоа го правам и да не се заречам добро е. Правам во едно ѓезве за кафе околу пола кесичка ким и добивам концентрат од чај кој по потреба го разредувам со вода или ако осетам дека има грчеви и така го пијам. Пробај може ќе има резултат и кај вас. Инаку и редовно сабајле му давам Биогаја.
Сега јас ставив неколку зрна ким во 100мл вода прв пат, верувај уште тоа ми остана да пробам денес еве се решив
Исто ставив денес сабајле,му дадов испи околу 10мл и верувај се искака така се виткаше се виткаше му дигав нозе прди и еве сега спие... ќе му го давам во теков на денов.
Незнам кој чај го користиш јас го користев на бекутан во него има мајчина душица, ким, анасон, грчко семе и маточина и јас опуштена и бебето опуштено многу ни помогна пробај незнам дали до него беше или до биогајата ама ништо од грчеви не осетивме
Како дојде чајот? Изглед, боја, вкус нешто? Мене ептен вода ми е, нема никаква боја ништо. И вкус баш вода. 6-7 зрна ставено имав
Свадив и јас бо 100мл вода 7 зрна ми кажаа.Како да давам? Мала ми е да и дадам у шишенце.Лажиче две да дадам? А капки Инфакол сте пробале,бугарски биле