Тврдо подуено стомаче, плач, виткање ножиња накај стомачето најчесто..недостиг на ензимот лактаза е причинител...кога ќе почнат цревцата нормално да лачат лактаза им прекинуваат и грчевите
Епа такви сме! Земавме биогаја и бекутан капките..посебно после бекутанот уште повеќе се вознемирува некако и прекинав да и давам. Што да пробам друго помагајте ве молам
Исто и моето бебе,почнав да давам Бекутан плачеше многу,два дена не давам и мирна е бајче,само пробиотик давам. Само што го направив муабетов со мм го прочитав твоето мислење.
Верувам...искрено за грчевиве читав премногу...симетикон е тоа и во некои земји е забранет за бебиња...Најдобро е лактаза капки, бидејќи недостигот на лактаза ги прави всушност грчевите..Конкретно јас за првото ми донесоа Coliprev од Србија и презадоволна...сега за второто си ги купувам веќе кај нас и супер сме
Кои капки да ги купиме кога ќе заврши полицискиов...додуша од како родив сум со полициски час . И благодарам на одличното објаснување. Извини капките ги прочитав...мислев дали може слика да ми пратиш да не ги згрешиме
Paracetamol 2 pati vo mesec Dena vi rece, ne razbra Jas imam drugarka vo Betty sto raboti Kaj niv znam deka I ako gi nemaat vo moment moze da vi poracaat za istiot den, najkasno utredenta
Јас од Стем кај клиника купувам, мм обично од Голд мун знам пошто му е блиску до работа...Како и да е @PegavaPlava веќе ви пишала Betty, извини ние се бањкавме па покасно ти одговорив
Ги купивме денес. Од 10мл и дадов веднаш.. Незнам дали до нив беше, ама е посмирена, не плаче безврска, не ни треба многу време за заспивање. Кога ќе заспие убаво си спие. Се надевам дека ќе продолжиме така. Фала мајка што го дподели искуството со нас.
А не се исто биогаја и тие про баланс? @Starlič ги користевте биогаја? Не знам дали би имало разлика, пошо и двете се пробиотик. Ако така смирува плачење и подобро се спие, одма да ги земам. Инаку бебево ми е месец и два дена
Овие се нешто како colief? Бидејќи тие ги имам. Да знам да не купувам исти. И Pro Baby Balans e исто пробиотик?
Има разлика од пробиотик до пробиотик. Ние сменивме 4. Про баланс им се погоди на двајцата и не би го сменила. Првите три месеци користевме и сируп Nurse Harvey. Имавме добитна комбинација. Дали беше до производиве незнам или едноставно со тек на време се регулира дигестијата, ама немаа мака со грчеви.
Да ги користаев и био гаја, ама не бев многу задоволна. Бебето уште ми имаше грчеви. Купував Ваја тие многу ни помогнаа и Колиефот исто. Сега давам и колиеф и од овие новите. Ние сме на АД и купувам од аптека вода за бебиња, откако почнавме да ја купуваме бебето ми нема грчеви. Веќе два месеци сме раат. Со месец дена ги растргнавме грчевите Значи воопшто не не фаќаат. Така да тие што се на ад нека си купат таква вода. Може и чајче со неа да прават. Нема потреба да се преврива доволно е да биде врела за чајче. Ја купуваме од Зегин природна изворска се вика. Пробајте.
@PegavaPlava разбрав јас убаво, ама не сакам да му давам Како да знам која болка ќе е најголема во месецот?! Денес може ќе прета постојано, утре бетер.Јас споделив информација и мое мислење, не е дека не ја разбрав докторката @Starlič ние од старт сме на флаширана вода од Зегин за бебиња и Ад. Не е до водата
Убаво што ви престанале Во секој случај раат е со водата барем Кое Ад го користите? Колку наполни бебушот?