Браво за вас, си немате маки моево е 14дена и малку кенка па потоа следи олеснување. Претпоставувам дека тоа се некои грчеви, но засега се издржливи ппа ќе видиме
Не бе, уште од раѓање, од болница е многу мирнс, глас не и се слушаше само на неа, другите бебиња се отепуваа од плачење, не кенка, не плаче, кака 5-6 пати дневно без мака, нити се стега кога кака нити ја осетам дека кака некогаш, ноќеска поготово, сабајле кога ја пресоблечам гледам какала, а кога-не се знае.... Жива и здрава да ми е немаме до сега проблем, понатака ќе видиме, со Бога напред.
Sepak mislam deka hranata vlijae na mlekoto a so toa I grcevite Kaj bebinjata, vazno e deka mora da se vnimava. Ova za Novi I neiskusni mamicki osobe no vazi. I ako bebe ima grcevi probioticite samo be deluvaat, mora da se kombiniraat so kapki za grcevi... Blaze mamite sto mozat se da jadat a bebe da nema grcevi
Не знам баш и дали храната влијае. Еве лично јас, не сум некоја јадачка, на прсти можам да набројам што јадам, баш и сега пазам што и како внесувам, а беба се корне од грчеви. Дури и два дена по ред исто јадев, едниот ден немаше никакви грчеви, вториот ден имаше ужасни.
Поискусни мамички дали може да мешам капки за грчеви и пробиотик? Имам капки на Бекутан и пробиотик провен
И јас со прашање до поискусни мамички. Купив капки Колиеф, па сега незнам како да и ги давам и по колку. Аптекарката на мм кажала по една капка пред или по цицање. Исто така пробиотикот ваја кое време да и го давам како да ги распоредам со капкиве? Бебе го фатија грчеви уште рано, почнсс да му кркорат цревцата и да плаче.
Не сум сигурна но мислам дека има врска...Бидејќи и кај мене кога не се кака два три дена многу е нервозна има гасови и ако неможи да ги испушти се грчи.Исто заприметив ако неможи да ги испушта гасовите неможи ни да се искака.Вчера купив еден чај од Зегин за бебиња со ким,анасон и камилица без шеќер, и плус и давам Pro Balance baby капки веќе неколку дена. Исто прочитав негде киви било добро да јаде доилката за бебето да кака. Вчера ми се искака после два дена конечно. Што помогна од овие работи навистина незнам, но нешто сигурно помогна (можно е да е чајот) бидејќи цело време испушташе гасови и на крај се искака и олесна.
Фала на одговорот Имам киви дома ќе јадам денес исто зедов и суви сливи ќе ги зовриам ако нема ефект ќе го земам утре чајчето. Ако не ти е тешко да ми го сликниш
И јас земав чај да пијам за доилки исто ким,анасон само на хип земав,прашај во аптека ќе знаат. Си пијам по една-две шољи и одма гледам полесно си испушта гасови и му олеснува. И од гасови исто имаат грчеви и им е тешко и пробај подригнувај го после доење да извади воздух и така
Ке зовриеш 200 мл вода и ќе ставиш едно кесиче, но на бебето 30/40 мл во ден само. Кај мене пола го исплука не го сакаше можеби дека е без шеќер, ама нешто голтна фала богу. Можеш по малце секој ден дури не му се стабилизира столицата. После можиш на неколку дена да го даваш чајчето исто по малце.Се надевам ќе помогне.
И пробиотикот и капките можеш во исто време, само што пробиотикот се дава еднаш на ден, а капките според упаството давај ги.
Кај синко грчевите не беа поврзани ни со моја исхрана ни со какање. Јас не јадев ништо што може да предизвика грчеви и тој пак имаше многу грчеви. А какаше редовно, некогаш и по 2 3 пати на ден, немаше никаква мака со гасови и слично.
Да го пробам и јас чајчето. И јас имам проблем со бебе, до пред 5 дена какаше секој ден, а сега на еден ден. Не може никако да се искака, а се грчи, ги собира нозете, кенка. Киви некој ми кажа дека не треба да јадам. Сигурно е дека може?
Луѓе да се пофалам еве втор ден по ред ми кака пу пу да не се урочам . Дали е од чајот, или тоа што сменав на исхрана (киви,суви сливи) стварно незнам. Се надевам вака ќе продолжи. Еве два дена чајче му дадов па утре ќе паузирам да видам дали е од чајот или исхраната.Се надевам вака ќе продолжи @RAK91 Иначе за кивите јас слушнав дека се добри за столицата на бебе.
Мамички, како подготвувате чај од ким за бебе? Бебето е само 20 дена и имаме многу гасови/грчеви, па се надевам дека барем малку ќе си помогнеме.
А зошто да му го полниш стомачето со чај,давај му капки за грчеви....јас сум најзадоволна од Coliprev, како ангел мирно ќе биде после
Mamicki da se pofalam eve vejke skoro 1 nedela nemame grcevi blagodarenie na @katerin4ence i kapkite coliprev. Premnogu ni pomognaa