Не мила, Betty и некои приватни аптеки само мислам. Ако ги немаат може да ви порачаат. Не се нешто рекламирани и познати ама најдобри се.
@Венера@@@ и јас пијам чај за бебиња и преку мене го зима и беба, не и давам никаков чај ниту капки, на доење сме само. Не мора да и даваш чај, ти пиј го пидобро е така, арно вика @Bubish26 не и го полни мешето со чај нема потреба...
Кај мене имаше, нормално не се грчевите само од храна, цветата им проработуваат,им се шират се е тоа нормално ама и храната има влијание. Јас два пати каснав храна што прави грчеви пискање имаше ненормално. Па ете скоро 4 месеци сум на ориз и компир на почетокот беше хорор, па пиев чај од ким, пазев на исхрана и био гаја, беба се смири.
@Венера@@@ @elimkd и јас еве да споделам дека послушав ги земав Колипрев капките и за после 2 дена употреба грчевите целосно исчезнаа. А претходно се имав пробано се друго, и ништо. Големо благодарам на @katerin4ence која многу убаво се ми објасни и ми беше голема поддршка, после коронава ти праќам бајадера на домашна адреса да си знаеш!
Пред секој подој се даваат. На @katerin4ence пиши и ќе ти објасни мн добро се. Инаку не знам дали е пишано betty аптеки ги има.
@katerin4ence pls help, ajde da probame i so koliprev kazuvaj instrukcii moze i vo invox da spodelis. Tnx
Женски јас незнам дали е до тоа но ете да споделам за секој случај може ќе му помогне на некој, јас пијам чај за трудници по 3 или 4 шолји дневно и плус чај од камилица. Еднаш само на бебчето му дадов 3лажички чај од ким (во врела вода-таа што е изворска за бебиња и не се преврива, се ставаат неколку зрнца ким)
И покрај пазење на исхрана и чаеви грчевите си се тука но ќе помине, само трпение. Купивме и термофор но сакам да прашам дали може да го ставаме затоа што папочето не е зараснато скроз?
Јас ставав топла пелена,термофор не сум ставала. Нас не ни помагаше, ама обиди се немаш што да изгубиш. Ставај подоле, под папочето
И како и да е, капки за грчеви ти се најдобро решение, ама пробај со топличко па ќе видиш како ќе биде понатаму
Нејќам капки да му давам сега затоа што само ги ублажуваат а не ги отстрануваат скроз. Прво ќе пробувам со ким и топли облоги.
Па добро, кај нас целосно престанаа грчевите, инаку многу плачеше..пробај со топло ете, ако требаат совети сите сме тука
А од кога ви се јавија грчеви? Мојов е 11 дена, кака секој ден,на секое цицање кака и си прди. Е сега, последниве 2 дена се стега, црвенее и плаче ама пак е какан. Не знам дакли да му дадам бекутан капки, по плачките брзо се смирува со цице...
Мојот е една недела постар и исто како твоето, скоро секоја пелена кака жолто и поретко(извинете на опис,морав да го доловам), често прди а во последно време е нервозен и тешко заспива, црвенее, се напнува, ќе поцица ќе заборави, ќе ги ставам во кревет пак протестира. За поголемиве користевме еспумисан капки и не се сеќавам дали имале ефект. Сега се мислам дали да ги купам тие coliprev капки, не ми се даваше никаква хемија на бебе ама ако му помогне па зошто да не. Дали додека доите пиете кравјо млеко?Јас пијам,ама тазе, не од тетрапак, многу ми се пие и во бременост пиев, често комбинирано со капучино или ладен нес или само ладно млеко. И сега грч ладно ми се пие.