Жал ми е што ти се случило тоа. Ама да знаеш дека, не си ти виновна за ништо. Нема за што ти да се каеш.
Не знам зашо некои луѓе толку драмат за губењето невиност... Као: прерано ти било, не бил вистинскиот, требало да почекаш да се случи вистинска љубов... Аман, не оди се секад по план и не е нит убиство, нит некаков страшен порок за толку да се придава значење - личен избор и лична одлука е! (Зашто не мора да значи дека и ако изгубиш невиност со некој што ти изгледа како да ќе ти остане партнер за цел живот, дека нема да се случи пресврт и нема да се разделите. Ќе те разочара и ќе ти е криво фактички. Значи нема правило! Правилото е она што го чувствуваш во моментот.)
Сите сме различни, некои не му придаваат значење на невиноста многу и може да има однос порано , а некои го чекаат "вистинскиот". Јас лично не би рекла дека треба да се има односи пред 18 години, јас не бев ни зрела на тие години, но има девојки кои беа позрели. Сепак би рекла најдобро би било 20+, со некој што сме заљубени и сакаме да го направиме тоа ,а не дека сите го направиле па да не речат сме заостанати. Или во најлош случај да го направиме само за да го задржиме дечкото. Ако некој сака да чека до брак ништо нема срамно тука. Секој си знае за себе, како се чуствува така нека прави само да не се брза, па потоа да се кае. 21 век сме и мислам дека на девојка над 20 години никој нормален нема да му пререче зошто не е прв, па така да не мора да се замарате со тоа.
Имам 20 години, невин сум, денес треба да излезам со девојка. Девојки, ако може да ми препорачате што треба да правам, како треба да се однесувам при секс, што сакаат најмногу девојките при предигра? Иако ќе ми биде првпат прашувам затоа што сакам добро да помине и таа да се чувствува убаво.
Не треба ништо посебно да правиш. Само да бидеш внимателен и да не форсираш ништо. Ако нешто не си сигурен дали сака, прашај ја. Сите се возбудуваме на различни работи. Убав помин
Кај мене првиот пат испадна трагикомедија. Неколку пати пробавме кај него дома не успеа пошто и он и јас бевме невини. Се договоривме да отидеме на одмор на село сами на неколку дена. И тогаш се деси тоа ама додека се деси имавме ,,маки'' пошто и двајцата бевме напнати и неискусни. Јас мн се плашев и се стегав, едвај се опуштив, нормално ме болеше. Ама добро е што не го направив присилно туку по своја волја со некој што го сакам.
Јас добро си поминав, всушност и двајцата добро поминавме. Ама бев многу возбуден, мислев дека срцето ќе ми излезе низ нос.