Се согласувам дека не е време на 16 да се бира животен партнер но без искуство кога ќе дојде реме за ирање животен партнер нема да знаеш дали тој е добар или не бидејки нема со кого да го споредиш. Држењето за рака е ок но сексот е нешто друго што врската ја разделува од другарството, бидејки само лапање, без останатите перипетии е речиси другарство. Е сега се наметнува прашање од морален карактер дали е во ред на 16 години да се има секс? Јас би рекла зошто да не ако душата ти сака, секако треба да се превземет одредени заштитни мерки како не би дошло до несакана бременост бидејки и партнерите на таа возраст не се баш искусни и може да дојде до ејакулација, во девојката што може потоа да има одреени проблеми. Инаку немора на тие години да имаат секој ден или што би рекле повозрасните редовен секс, но одвреме авреме би било сосема ок и здраво за женската психа и воопшт целиот организам. Значи да пофторам за мене невиноста нема никакво значење дали ќе се изгуби на 16 или на 26. Да точн е јас мојата невиност ја изгубив на 19 но не затоа што несакав порано туку затоа што имав страв од моите родители и секогаш си викав ок и да го направам нема да знаат но што ако недај боже останам трудна што тогаш. Значи единствено нешто што ме спречи е стравот, но откога станав полнолетна и почнав да имам свои пари решив апсолутно да уживам во сите благодети на сексот и доколку е можно да надокнатам за пропуштеното, ма да тоа не е можно бидејки чувството кога имаш секс на 16 и сега на 21 не е исто.
Hamstika,за жал такво е македонското поднебје,додуша секаде е така колку помалку луѓе знаат толку подобро.према мене,во тинејџерскиот период личноста сеуште се развива психички и физички,и рано е за сексуални односи.јас првпат имав односи на 19 години зошто сметав дека така е правилно.но факт е дека хормоните си го прават своето.а и секој има право да прави што сака,ионака секој со своите последици.има несакана бременост,разочарувања,полови болести... а таа дискусија за менување на партнери не ми држи вода,затоа од такви искривени гледиша опаѓа моралот кај човекот и после нема верност ,нема љубов,така?се рушат врски,бракови,страдаат невини дечиња.глупаво е сексот да се сфаќа само како физички акт .тој треба да биде чин на љубов. тоа е моето мислење.две личности ако се сакаат и почитуваат,нема да има проблеми. а за мувањето т.ест секс со разни мувачи не го одобрувам зашто не секоја девојка би налетала на слободен дечко и трчаат по женететите повозрасни мажи или овие по нив,и ете ти проблеми колку сакаш. а што ако тој што ви се погодил конпактибилен во сексот,вие не му се погодите ?тогаш?тоа е тоа,веќе се сведува на себични потреби.
Сакам да кажам дека децата треба да бидат деца , мое мислење е дека сексот не е за деца И не да проповедам не од морална гледна точка. Туку од аспект за нормален психофизички развој . Порано почнување со односи кај жените го зголемува ризокт за рак на матката . А што се одвива во умот на едно дете кога не е спремно за таква работа е сосем друга тема. Како рекле старите се во свое време
Кратко и јасно - направете го тоа покрај некој кој се чувствувате безбедно и пријатно, доколку истото, секако, нешто ви значи.
Ако се плашиме дали сме му погодни, дали не сака, дали да му веруваме.. ќе ни помине така сиот живот. Едноставно не се замарам и ништо не планирам во животот, се ми се случува спонтано. Ако не бива со овој, а сум имала секс што треба? да се убијам? да кубам коси? Што сака нека биде и онака се е гола вода. Те поддржувам за тоа дека во тинејџерските години личноста созрева физички и психички, но речиси во половина свет ја губат невиноста тогаш. Тоа е тоа.
Јесте да е убава ствар кај една девојка, али откако ќе ја изгубиш ќе сфатиш дека не било ништо толку убаво да се има и толку вредно. И јас пред да ја изгубам велев дека оние кои ја изгубиле невиноста, им заминал возот. Но, не е така. Возот штотуку доаѓа.
Ако во бутик, блуза на закачалка ја пробува секој на кој што ќе му се допадне - ќе се рашири доволно за никој да не ја купи П.С. Деца не се занесувајте да го живеете американскиот сон - Ова е Македонија
...најпрекрасната работа кај една девојка е нејзината храбра и убава душа, е не хименот... ...мувачиците немаат баш таква душа ама ке ви дадат тикет да се повозите малку во нивниот "црвен воз на страста", ако стрпливо застанете на ред...
Мнооогу глупо мислење (според мене, без навреда ) Ако не ја проба блузата од каде ќе знае дали ќе и се допадне па ќе може да ја м'кне доживотно? Што има врска Америка/Македонија? Тоа е до личноста, не до државата.
Хамстика не коментирам јас повеќе на оваа тема ви си знајте што си правите со животот.... ова не е глупо мислење според мене.... ако знајш да го сватиш ама... глупи мислења че ставите вие кога че поостарите и проблемите че ви натежнат на глава на други потешки теми од оваа (секоја со среќата)..... ама сепак да ние жив и здрав форумов бе, за тоа и постои. Спојлер млада си за да ги сватиш проблемите со 16 години не се замислувај престарена - фала богу ти си закаснила, некои попаметни од сите нас со сексулни односи почнуваат од пелени. - без навреда позз
Извини не сакав да те навредам, искрено. Инаку немам 16, туку 18. Инаку нема зошто да не коментираш, затоа сме тука. Да даваме коментари.. кои ќе ги поддржуваме или критикуваме Уште еднаш ти се извинувам.
Сакам не затоа што ми се секса едноставно сакам не. ми се чека веќе,20 год направив вистинскиот го нема
Невиноста е нешто свето каков мувач зарем толкаво богатство се дава на мувач.Слушајте ме ваму чувајте си ја невиноста тој чин е свет и ако е со вистинската личност е најубав момент во целиот човечки живот.ИМАМ ДВАЕСЕТ ГОДИНИ НЕ МИ СЕ ЧЕКА ....ЦЦЦ а кога ке дојде вистинскиот и од срце ке го сакаш и те праша дали си невина што тогаш.КАЕЊЕ И РАЗОЧАРУВАЊЕ
Сонцето е исто. Месечината е иста. Тревата е иста.Рагањето е исто, дури и машките се исти. СИТЕ САКААТ НЕВИНА СОПРУГА.
Штом со некој сум станала толку блиска за да имам односи би требало барем да бидеме во врска. Врската како збор не мора ништо да значи, може да се биде и во врска само заради секс, но мислам дека две личности треба да поминат заедно подолго време, да си значат нешто еден на друг, и тогаш да дојде до тој чин. Посебно оние помладите не треба да се истрчуваат. Marc за некој е речиси невозможно да знаеш дека е вистинскиот. Но, и да се разделите треба да ти остане како убав спомен, а не пошто-зашто. Тој некој нема да ве цени повеќе ако му "дадете". Тој чин не треба да се случи за да го задоволите него. "Да му дадам" е многу глуп израз. Треба и ти да бидеш задоволена и ти, а не после да си кцаш глава. Хамстика точно е дека хименот не значи ништо за убавината на една жена, но поради самата себе сигурно би сакала тој чин да биде со некој кој го сакаш и ти значи нели? Едит Сакаат невина сопруга, ама машките не се невини нели? И не, не сакаат сите машки невина сопруга.
Невиноста е подарок за секое машко, и кој е тој што ке рече не те сакам оти си невина иди прво изгуби ја невиноста.Ке те прифати ако те сака тоа ДА. Нема машко што не сака да е ПРВ.Така било и ке биде нема дилеми за тоа па нека поминат и илјада години ако треба невиноста е дар од бога и не се подарува на МУВАЧ.
^Ако веруваш, баш овде на форумот машки се изјаснија дека не сакаат девици. Девиците носат компликации, ако знаеш на што мислам. Има и такви машки кои ако девојката ако не е невина ја навредуваат и низ нос ќе и го извадат тоа што имала сексуален партнер пред него. Таквите јас лично, а и многу други девојки ги класифицираме како тешки селјаци кои не ми требаат во животот, со кој не сакам да останам. Секое машко е можно да се разочара кога девојката ќе му каже дека не е невина, но голем број нема заради тоа да ја отфрлат или нешто слично како тие погоре. Ќе си останат со скинатата девојка, со која се наоѓаат во карактер и се согласуваат и ќе си бидат среќни. Ваквите, кои немаат предрасуди и на кои една капка крв ништо не им значи, сакаат девојката да ја имаат цел живот повеќе отколку да и биле први, ги почитувам. А Виножито се согласувам со тебе дека не треба да се подари на мувач.