Никогаш не сум ги сакала ниту пак ќе сакам, ќерката пак душа ќе даде за гумени.. колку само труд вложив во кажување колку се штетни, невкусни бла, бла и слабо резултат од моето кажување.
Одамна немам јадено, омилени ми беа Haribo клучеви ли цуцли беа а исто и од Лидл во Грција секад купувавме голема кеса што содржи различни видови гумени бомбони.
Ги обожавам.. знам дека се штетни, но омилени ми се дефинитивно.. и јас сум како малите деца да јадат тие мора и јас ) хехе
Jelibon на Kent, конкретно SourPatch Karpuz (лубеница). Ау! Ги купив случајно од Црна Гора, само што ги изедов. Повкусни гумени бонбони не сум пробал. Ма какви харибо... ова е толку меко, толку не ми смета на забите, толку совршено вкусно, толку избалансирано во однос благо-кисело... И многу се нервирам што ги немам видено никаде низ Македонија. Можно е да ги има во Рамстор, претпоставувам...
@theunforgiven Еве: https://e-horeca.mk/proizvod/sour-patch-kids-watermelon-130g/ Исто провери по тобако продавниците, таму вообичаено се наоѓаат поспецифични работи. Кај нас пишува дека beejgroup.mk (на Инста) им се диструбутерот, па можеш и нив да ги прашаш каде плус има
Ej, фала! Јас гуглав, бев и на сајтов, ама не ги видов. Но, 159 денари, и тоа на попуст, бе! Уау! Јас ги купив 1 евро. Страшно.
Исто. Кај ја видов темава ќе ме настрвите да идам у маркет и се затрчам по гумени како мало дете. Ама вкусни се многу.