Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гумени чизми

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 9 октомври 2010.

1. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Не се убави, ама пред две години запнав да имам едни такви. Фала му на татко ми што одби да ми ги купи, иначе ќе си фаќаа прашина :)

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.839
    Не би облекла па колку сака тренди нека се :^)

3. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    179
    Вакви чизми никогаш, повторувам, никогаш не би ставила на нога. Толку ми изгледаат лошо, ме потсеќаат на рибарски. Еднаш ги пробав на другарка ми, и се чувствував како вистински рибар, уште една трска ми недостасуваше.. Не не и не.

4. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67
    Уште пред 1 година другарка ми во школо ги носеше и ја многу се чудев која ли е мода таја.
    Дојде и кај нас таа мода, и сеуште сум со истот став! ВООПШТО не ми се допаѓаат!

5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.092
    Вакви чизми и правец по риба! Нема шанси да облечам вакво нешто.

6. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Не ми се допаѓаат кога се со шарени принтови но сиви на пр. ми се ок. Но сепак кога би купила би купила заради заштита од дожд и снег :)

7. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Ги имам и баш сум задоволна од нив така се шарени со цветчиња , им се изнаносив по дождливо време не ме интересира што некој ке каже но нозете ми се секогаш суви а за зима не се никако за на снег бидејки еднаш ги облеков излегов на снег но нозете ми станаја модри затоа што тие чизми се гума и држат ладно но за дожд како во сегашните денови се одлични :)

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.285
    Допаѓања:
    157.980
    О да,врне и со такви на факултет или на работа и шефот те гледа под око и ти,еве си носам штикли у ташна,овие,еве ќе ги оставам тука,токму на влезот,да ми се подисцедат! :D
    Море ни крепостен селанец не би ги носел овие денес,туку мода. И шо до коленце,јас мислам до препон и Вардар да можеш да го изодиш.Небаре живееме у земја со монсунска клима,па врне братче,колку можеш ќе се спасиш или имаме оризови полиња ене одне под Водно.
    Вкус бе,вкус!

На Simonna7 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Jaс од секогаш сум се прашувала дали ви влегува вода во нив кога врне- бидејќи се широки :wasntme:
    Знам, чадор носите, ама знаеме колку штити, посебно ако дождот паѓа под остар агол?

И многу тежат бре, имам пробано кај другарка, чисто да ги осетам и се осеќав ко да имам ставено по едно тегче од 1кг на секоја нога :(

Јас лично никогаш не би купила- мислам дека би изгледала смешно- на друг ако се со интересен дезен и убаво стојат, можам да ги толерирам

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Познати ми се уште од моја најрана возраст, не за друго татко ми користи вакви кога оди во градината или в двор да копа или нешто слично ... а сега гледам ги носат за излегување и такви ми ти работи :^) би се осеќала буквално ко мачорот в чизми

11. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Мене баш ми се интересни. Изнајдов едни дома Roxy, сигурно од пред 2 години се, ама пак се убави. Ке ги облечам деновиве баш ми се јаки плус практични се за ладно време. :)

12. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    1.096
    имам гумени само на долниот дел, нагоре не ... Love them :inlove:

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Јок, не влегува вода Сеси ;) Впрочем моите се интересно кроени, горе не се толку широки така да таман а пошто се гумени, јас ги пополнувам со дебело чорапче кое горе штрчи и така не ми влегува ич па вода, а никогаш не ми влегувала. Чорапчето ми е за да ми држи топлина пошто гумата баш и не топли.
    Тешки се - да, па затоа не се за целодневна туку неколкучасовна шетња. Ама не се до толку пак за да имаш чуство дека носиш цигли на нозете. Многу ама многу спасуваат кога има поројни дождови а да не ги спомнувам дождовите во Скопје, искрено, каде што не се знае кој во каква бара ќе западне, можда и жива кал ќе начекаш не се знае :D
    Искрено повеќе ќе се намокриш од колите кои те прскаат отколку од тоа да ти влезе вода во чизмиве. Ти иде цела во гума да се ставиш :lol:

На pamelche и sesilija им се допаѓа ова.
  14. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Немам, но планирам да купам, иако тешко да најдам некој поубав модел....
    Би ги носела исклучиво за силни дождови, кога е поплава, бидејќи тогаш ништо не те спасува од воденење.
    И во тие поројни дождови, не верувам дека некој гледа на нозе што носиш.
    Сепак, зошто на работа да седам цело време водена в нозе и во чорапите?
    На такво време не мислам на терање мода.

15. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Мене чизмичкиве ептен ме бендисуваат, интересни се и доста практични. Ама цениве ептен соленки бре. Си барам некои карирани, валда ќе најдам некаде....
    [​IMG] [​IMG]

16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Си купив гумени чизми од причина што веќе во никоја друга чизма не верувам. Се пушта вода.
    Купив за на снег, вода пуштаат, скај-пуштија, кожа-такоџе...
    Веќе не знаев што да купам и ги купив гумениве. Плус ми се допаднаа. Лани исто ги имаше, ама не ги сакав бидејки беа рамни, а сега овие ми се со малечка штикла...
    И ако уште овие пуштат вода, почнувам боса да се движам од ноември до април!

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Ау...е значи од овие погрди ми се чини нема. Ми личат на оние гумените детски чизмички што се носеле пред 20години :puke: и гломазни ми се

18. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Носете си луѓе, проверена е тоа работа. Во Скандинавијава и те како на велико се носат а и мн убави дезени има. Како шо беше лани зима катастрофа планирам и ја да си купам некои штосни

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Да ви кажам право каква типка сретнав денес, значи топ изгледаше! Топ!

Како прво имаше плава коса, скоро бела, врзана во пунџа, црна цвикера на глава, бело плетено винтиџ пончо врз кожно штосно јакниче, црна тесна панталона, и црни wellington гумени чизми и да ви кажам премногу ми се допадна и со чизмиве!
    Значи и вакви би си купила во билокое време и сакам или жолти или зелени.
    Тачка...убави се бре, не се рибарски. Не може да не ви се допаднат признајте :wasntme:

А овие ќе бидат мои и веднаш замислувам како еден дождлив ден може да се претвори во сончево утро :)

20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Да, навистина се соленки, а се работи сепак за гумена чизма!!! :?:
    Да се кожа, ајде разбирам, ама гума си е гума...