ме растаживте ! Не да сакам -највеќе обожавам гушкање. Штета што неам сега во мометот кого да гушнам! Така да вас ве гушКам! СИте до еден. И машки и женски, и млади и стари! ПОзз
Како малечка, прегратката ми беше синоним за заштита. Сега ми е начин да искажам љубов, разбирање и да дадам поддршка.
Многу ми е важно гушкањето зашто ме прави среќна! Посебно чувство е кога некој сам доаѓа да те гушне, посебно ако е некое мало детенце... аххх тогаш сум најсреќна! А во љубовните односи, дури и повеќе сакам да се гушкам отколку да се бакнувам. Додека гледаме филм, пиеме чајче, спиеме... Мислам дека би можела да учествувам во некој од натпреварите за Гинис!
Прекрасно е и кога гушкам и кога ме гушкаат,особено драги личности.Саканиот,другарките кои не сум ги видела подолго време,мајка ми...Така се изкажува онаа искрена најдлабока љубов,нема ништо лажно во искрените прегратки.
Обожавам гушкање! Ми велат дека голема љубовџика сум, дека многу гушкам Ама не ми пречи! Некако како комплимент ми доаѓа тоа Најубава (физичка) форма на изразување љубов, според мое мислење
И јас обожаваам .. а најмонгу од моето момчее така да ме гушне убаво и силнооо ... мф мф мфф за мерации
Обожавам да гушкам посебно другарките, па кога ќе сме двете расположени со најверната другарка е тогаш прави мањаци сме А кога не сум расположена, е тогаш прегратката на мама ми е се
Јас наоѓам гооолема утеха во цврста прегратка од дечко ми кога имам некој проблем или кога имам обична главоболка, незнам дали самата си ја наведов психата тоа да го мисли ама кога ме боли главата и онака силно да ме гушне мислам одма поубаво се чувствувам.
Најубаво ми е прегратка од дечко , брат , пријатели & родители ... се осеќам ко малечка ластовичка сокриена под крилото на својата мајка , заштитено
За мене гушкањето е преубаво,прекрасно е кога се изразуваат чувствата,повеќе ми се допаѓа со блиски да се гушнам отколку да се бакнам во образ . Ајде многу за вас феминки
Обожавам гушкање! Од мама, од тато, од него пред се‘! Со него повеќе се гушкаме, од колку било што друго! Најубаво чувство, кое еве на пример во моментов многу ми фали!
Ах колкаво гушкало сум јас само да знаете. Многу сакам да се гушкам,понекогаш подобро гушни ме место да ме тешиш со зборови полесно ќе ми биде. Едно гушкање - илјада зборови