Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гoсти нa ручек

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од pharmacy, 7 мај 2016.

1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.103
    Допаѓања:
    258.533
    Сите двосмислени денес или мене така ми се чита :rofl::rofl::rofl:

На Eli23, Emy867 и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Не бе! Жими перчинов, стварно за тесто зборев,стварно за брашно:rofl::rofl: Ништо друго.. озбилно она играње (Тепање/месење) тесто, не нешто друго.:rofl::rofl::rofl::rofl:

На Eli23 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Pa si zaboravila da si ja zemes od apcinjata.

На girl-miri и Winter Lady им се допаѓа ова.
  4. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Ме насмеа слатко. :rofl:

Ама

medical-medicine-medical-doctors-practitioners-blood-ksmn975_low.jpg

На marama, kjukli, Sky-butterfly и 12 други им се допаѓа ова.
  5. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Дај ни ти од твоето софистицирано сеМвиче аристократско да кснеме, добро делува гледам.:D

На kjukli, Аliсe, Gerbera и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Жапче, јас пак тарашкам у физ да видам што ми е најбајато и со поминат рок по можност, правам некоја комбинација со тоа намирниците и ај со здравје нека им е ручек.....ако се здрави, ќе преживеат :rofl:

На Eli23, Annath, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    :rofl::rofl: Еј, јас секогаш сум за тоа да не се фрла храна, така што..твоево нај го почитувам.:rofl::rofl:
    И јас обично си се водам според тоа што имам во фрижидер и не одам екстра за купување, особено ако се најавиле сега за сега. Генерално ако не ми уз пат продавницата = рамстор,веро,тинекс... пошто по сакам во нив да купувам,дур шетам ми текнува, иначе идеја си немам:D ич не одам и си размислувам за тоа во фрижидер. Компири увек има кај мене, сирење, кашкавал исто,брашно такуѓере.. во замрзнувач увек има некој грашок и некое месо и некои пиперки што ги ставам во супи, во турли-тави.. така да, тоа е.:D Ама ако два месеци унапред се најавиле:rofl::rofl: Ваљда ќе купам нешто до тогаш.:rofl::rofl::rofl:

На marama, Eli23, Mama25 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.103
    Допаѓања:
    258.533
    не е до мене...само за јадење се збори на форумов |(:doh:

На marama, Eli23, mimiiiii и 5 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Еј, ама ти само зборувај, размислувај.. најади се од слики, зборење.. :D:D Јас сум навикната кога сум на диета најмногу готвам и викам гости тогаш. Ги гледам како јадат:clap: Тоа ко некој фетиш ќе му дојде:tmi::rofl::rofl:

На Eli23, Mama25, Oxymoron и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Кога ќе ме пречека некој со шопска, скара и убаво, свежо помфритче, мислам поубаво нема... :inlove: Ако извади и пивце од некоја страна, ле-ле!

Јас многу сакам да гостам луѓе, некогаш поарно ќе направам некое мезе или некое макало за да си каснеме отколку да ставам грицки на маса. Ова зборувам кога некој онака ми дошол на кафе или онака на гости, не за ручек. Убаво е и да зготвиш, да направиш, ама со мерак, со ќеиф. На пример, Бубале многу убаво си напишала, може ли на ручек да ти дојдеме? ^_^ (Бубале како да те тагне човек тебе :D) Но сето тоа ако имаш време... Ако немаш, па подобро нешто готово да се купи отколку ем да се трча, домаќинката нервозна, гостите седат како на игли дека сметаат, така па ич не, подобро не ни викај никого на ручек.

Некое мое мени - задолжително шопска салата во мали чиничиња, може некоја салата со мајонез, (денеска нешто вакви салати ми се пријадуваат, хаха) печено месо во поголема количина (понезгодно од тоа да нема доволно и сите да се туфкаат за да не земат, нема), доволно прилог за сите... Дали пекарски компир, дали печени компирчиња, оривче ли, мешан зеленчук или пак тава со мешан зеленчук и компир внатре... има варијанти.

И нормално, ако некој не јаде нешто, не пие нешто, не како за инат тоа да му го тупнеш. Пијалоци нели, газиран сок, негазиран, минерална вода - најосновни работи. Од алкохол би рекла вино, ракија и пиво, ама тоа е веќе по желба. За благо има толку голем избор што навистина не може да утне човек, само да биде свежо, да не биде некое бајато благо.

Иначе, знам дека е практично да се замрзнува благото што ќе ти остане, ама мразам кога ќе ми одмрзнат торта на гости и има мирис од замрзнувачот, на пример, на чувчиња8-|, на патлиџанчиња, на манџичка... И јадеш торта и ммммм, пинџур. :envy: Сега со новиве фрижидери и со убави, пластични кутии ретко ми се случило, ама порано многу често се случуваше да ми послужат такво благо и да не го изедам баш од таа причина. :$

На marama, 1209, kjukli и 24 други им се допаѓа ова.
  11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Убави предлози околу трпезата сте дале претходно, нема да се повторувам. Јас само поминувам да си прашам - 2 месеци спремање за еден ручек? :^) Ако гледаме така, ние дома ќе треба цела година само нешто да спремаме :D Околу славата се спремаме толку време отприлика, зашто сепак, многу гости, многу храна, треба време да се спреми. 2 месеци не се спремаме ни за имендени, родендени, фамилијарни ручеци по повод поголеми празници, не па за седенка со пријатели. Ќе направиме печење, салати, кифли, десерти, ама нема потреба од такво притресување :)

На marama, kjukli, Mama25 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Dosta dobro ve zaangazirav.(fingers)
    Eve jas ke imam gosti na edna nedela, familija so dve mali deca.
    Gostite se najaveni od Januar, a pristigaat na 1 Juni.
    Bogami da vi kazam i te kako se mislam od posteli, broj na kreveti, vecinja, ruceci......
    Za mene e toa nastan.
    Gledam vie ste mnogu brzi, jas bogami nebrzam nigde. Natanane pa poleka.
    Treba cela organizacija da se napravi zosto sum i na rabota do 6, a ke treba se da se organizira za da ne me cekaat gladni do 6. Baska treba so niv i po prodavnici da se odi i nasabajle vo 6 da se stane.
    Za vikendot odime vo dva nacionalni parka, vozenje po nekolku saata vo eden pravec.

Menito e napraveno, pazarluk ke pravam nedelata pred da dojdat, sadovite i carsafite ke gi prefrlam vo sobite kade nema da spie nikoj, alistata moj koj mi trebaat za na rabota isto treba da gi prenesam po drugi sobi za da ne im vleguvam vo nivnata soba.......... celosna reorganizacija za samo 7 dena gosluk.

Vazno e se da bite organizirano i da nema dzabe trosenje vreme. Sepak lugeto doagaat od druga provincija i sakaat da razgledaat se sto nudi ovaa provincija. Ako im se dopadne mozda i ke se preselat.

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.857
    @toogood, премногу е очигледно, ама ај да си го напишам - темата е гости на ручек. Ако доаѓаат гости на поседок, сигурно нема да се спремаат само со едно мени и да се брзи, како што ги "пофали".
    Ќе те чекаме во Фемина Инстаграм со слики од ручекот. :)

На kjukli, Sky-butterfly, Emy867 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Eeee, moze i kaj tebe se preselat, oti vakva hotelska usluga, nema ni vo hotel :rofl:

На kjukli, Sky-butterfly, Аliсe и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.968
    Допаѓања:
    134.890
    @pharmacy да не извести што направи за ручек покрај волку предлози. :lol:

16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    @toogood
    И немој да мислиш дека нема да познаеме ако од ресторан е нарачано, пази се :!:

На kjukli, toogood, Abrakadabra и 4 други им се допаѓа ова.
  17. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.831
    @toogood презабавно ми е како ја искористуваш секоја можна тема за да покажеш на колку висока нога живееш. Уште од тогаш кога на една членка и кажа дека фармерките што таа ги смета за марка, ти можеш да и ги купиш кога сака зашто за тебе се евтини :*:

Океј е.

На marama, kjukli, Eli23 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Шала на страна, ама, ако ми се најавени ете така, некои гости од некаде подалечку и доаѓаат на недела дена, во период кога работи човек и е ангажиран со други работи... ми каса ќе им е нивна каса, нешто како хотел... што да им готвиш ако си тоа време на работа, побогу. Од вечерта да зготвиш,пак они да си го згреат пред ти да дојдеш од работа.. не ми оди. Само напуниш фрижидер со разни продукти за доручек, ужина да имаат, кафе, сокови и такви работи, вклучително и свежи овошје, зеленчук.. би им купила и доста замрзнати ствари:rofl::rofl::rofl: само да си ги згреат, ако им се сака ручок:P:P ако, не ги мрзи, сами да си зготват што им душа сака. :D Ако ги мрзи да си зготват они нешто...самички, ќе им оставам листа на локации од каде да си нарачуваат што сакаат:rofl: Викенд, биќе гозба кај што ќе готвам... и вечерите.:$ Освен кога ќе ги шета човек па нормално е и да ги седнеш негде да прикаснат нештичко...да не шетаат на гладно. Клуч имаат, хотел Промаја.. слободни људи. Нек прават што им се прави. Тоа е. Не би се потресувала, ко да речеме, памтам мајка ми како се потресувала за такви настани..тетки,чичковци дошле од уџум па готви сто јадења за еден ручек, чисти...трчи на работа. Ма мрш. Да се насмеат ако им се сака и фино да си минат, туа су.

Последна измена: 13 мај 2016
    На marama, 1209, Giovanna и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    жабке и ја би така! ова темава од ручек испадна гости ама баш гости со поседување :)

за ручек сакам и јас гости и си викам..мени планирам ден два унапред за да знам што да изпазарам де.
    салати обавезно , десерт или тирамису или мус или чииз кејк , компири печени, ориз и мешавина и тоа е под обавезно , и сега за ручек - или селско во земјена тава, или пилешко поховано, роловано и сл.:emo:

На marama, Dust, Sky-butterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  20. marijaleon

marijaleon Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    :)
    Mislam deka mnogu samo filmoj gledas ...:) se znat vo makedonija na koj kolku mu se moznostite a ti zenska pretera mnogu so raskazvanjeto i garant taka kaj tebe idat gosti ednas vo godinata oti nemas vreme za da se organiziras od mnogu sto se zanesvas ...:)

На Abrakadabra му/ѝ се допаѓа ова.