Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    4.781
    Ја има повторно маскава за коса. :wasntme:
    Косата никогаш поубава не ми била!

Си купив и коректор од Балеа, последниот беше.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      3,7 KB
      Прегледи:
      641
    На ViktorijaMari и sunfemina им се допаѓа ова.
  2. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    јас користам Балеа вазелин за се. :) 99ден е средно пакување ама наместо гроздова можеш да го користиш :) го користам за омекнување на стапалата, за лакти , за раце,за вадење шминка од очи, за брчки околу очи....и мн други примени...
    топло го препорачувам

На Danni79 и ViktorijaMari им се допаѓа ова.
  3. Night.Wish

Night.Wish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    33
    Ммм, прекрасно е! Ги прави толку меки и нежни усните, фино мириса.. ептен ми се погоди :)

4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.232
    Допаѓања:
    140.180
    Јас денес си го купив шампонот за виткана коса од Балеа.

Се надевам ќе ми се погоди, косава ми е катастрофа. Прв пат после две години купувам шампон што не е против опаѓање на косата, па се надевам ќе заврши работа. Ептен ми е безживотна косава. Мислев дека ако ја шишнам повеќе ќе има ефект, ама нема врска, може и полошо да е вака.

Другите производи од линијата ги немам, ама планирам да ги купам во иднина, се разбира ако се покаже шампонот.

Прикачени фајлови:

5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Ariel, јас гарантирам за шампонов :D.
    Го користев и него и маската за виткана коса од истата линија, екстра се!
    Плус и многу убаво мирисаат..

Него јас до вечер или утре планирам да тркнам до ДМ, сакам да ја земам маската за коса со портокалово капаче од Алверде, што ја фалите. Мене косава многу брзо ми се заситува од одредени производи, па малку да сменам.

И каков коректор би ми препорачале?

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Би можеле ли да ми препорачате некој шампон од ДМ , што ќе ми ја направи косата мека, но да не ја мрси.
    Дали е до водата незнам, но кога сум кај моите и кога ја мијам косата со било каков шампон , ми свети и ми трае од 7-10дена, додека во Скопје, уште при плакнењето со шампон ми е како исушена(и тоа под вода), а се мрси и како немиена е после ден ипол :x
    Нема каков шампон немам пробано, исто е со сите.
    А сега ја земав оваа купка
    и можам да кажам дека е прекрасна, а мирисот трае долго. Затоа се надевам дека ќе најдам и шампон соодветен за мојата коса.

7. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    MeU, истото е и со мене, кога сум кај моите косата ми е мека и сјајна и со најобичен шампон, тоа е до тврдоста на водата, во Скопје водата е тврда (абе југ си е југ). :)
    Спасот е во некоја добра маска за коса или регенератор.
    Побарај ја маската од праска.

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  8. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Не приметив да има. Ама има лабела од Балеа (секако и од други марки). :)

9. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Малку офф топик, ги нема во ДМ, ги има во Космо овие коректори.. за 78 ден се перфекција :)

Јас инаку ги имам пробано за права коса овие шампони, убави се.. ама мене ми е многу тенка косата, ми паѓаше и морав да се префрлам на коприва :)

Прикачени фајлови:

• korektor.jpeg
      korektor.jpeg
      Големина на фајлот:
      5,5 KB
      Прегледи:
      379
    На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Дојдов овде да ви се испофалам дека ја најдов среќата во мало пакување :)
    Тадааааааааааам....
    Не знам дали е фалена кремава наназад, ама мирисов ми ги гали сите сетила и ми ствара неописливо чувство за задоволство и среќа, а кожата само одговара на тоа. Прекрасен е и топло го препорачувам на сите љубители на благи и нежни мириси.

ЕДИТ: А да, ја барав и прочуената маска од праска после толку фалење на темава ама очигледно имало навалица од феминки и немаше ниту една. Ја земав оваа со алое вера и хибискус без силикон за сува и оштетена коса, па ќе ви пишам мислење после неколку користења.

11. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Морам да ја пофалам виолетовата линија на Балеа за исправување на коса ,која се состои од шампон,регенератор ,спреј и има и еден серум(јас не го купив).Ги користам овие 3 препарати веќе 1 месец и сум презадоволна ,толку добро ми се исправува косата што просто не ми се верува :* Најтопло ги препорачувам а 3те заедно се некаде 350 денари.

На biggirlsdontcry, meU и anabel-a им се допаѓа ова.
  12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ^ Артемишн, ако ме веруваш јас прееска ја земав последната маска за коса од Алверде (таа со портокалово капаче). :D Бев специјално за неа и се разочарав кога го видов празно местото кај што стои, али ископав една, најпозади ја најдов. :rofl:

Инаку земав и еден коректор на есенс, за 150 денари.
    Во будучи период ќе ви пишам впечатоци од него. Сега вака, арен ми се гледа. :D

И крема за раце, од камилица и маслиново масло, 38 или 48 денари беше, не ми текнува точно.

13. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Анабела да сум те видела прееска како ми ја земаш пред нос ќе имало кубење коси :D
    Се шалам, ајде се надевам ќе донесат наскоро па ќе се посреќам и јас, а до тогаш ќе видам оваа што има да каже и покаже.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Прееска бев во ДМ и си земав неколку работи,Лабело Балеа(прочитав некоја феминка го пофалила,па да го пробам),Балеа крема за раце малечка,дезедоранс Балеа тој шарениот што сите го фалите(мало паковање),и Есенс гел ајлајнер-на попуст од 229 на 85 денари :o .Ќе ги испробам па за некој ден ќе ви пишам како ми се допаѓаат :)

На tinna957 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Зошто само мене ми се чини дека цените беа прескапи,или не убаво разгледав бидејќи тоа што го барав немаше нигде.Али ми се чинеше дека е премногу скапо во овај маркет.

16. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
  17. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    некој спреј за тело да ми препорачате од маркетов? да не е мн скап и да има јак мириссс :D

18. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Како пере прашокот :geek: ?

19. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Едно прашање :) Овие не ги забележав последниот пат кога бев во ДМ дали ги има кај нас? Или да си ги барам на друго место. Од истите има и гелови за туширање.
    И овие

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  20. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    ^ Mислам дека ќе ги донесат од оваа лимитирана серија. Вајда ќе има течен сапун, лосион, крема, дезодоранс. И јас одвај чекам :wasntme:

ТУКУ, маската за коса не стои кај шампоните и остатите маски.
    Ја има кај редиците со Алверде производи. Тие се до Есенсе и Гош козметиката, значи во последниот ред за пазарење, значи тука има цели редици со 100тици Алверде производи. И тука ја има маската. Бар јас си ја земав од тука и тоа случајно, мислев и јас дека се истрошила.
    Ја земав одамна пред неколку недели, но имаше тогаш доста. Мож сега нема, ама битно да си проверите и во овој дел.
    До маската за коса беше кремата за раце на Алверде, исто паковање се немој да ги смешате. :lol:
    А интересно другата маска розева беше кај шампоните ставена, а оваа во друг дел. Свашта :)
    И мене ми е при крај и дефинитивно не ја менувам за ништо! Најдобра е!
    А на опаковката не пишува дека е маска, туку крема за нега на коса.

Ај кажете дал сте задоволни од лабелата на Алверде ил Балеа? :wasntme:

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.