Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. queen04

queen04 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    785
    Ти благодарам! :inlove:

На Minci13 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Каков ефект имаш од тоникот на лицето? :)

3. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    И јас дојдов тука да барам тоник :D
    Го имав еднаш одамна купено тој розевиот од Балеа, ама кожата премногу ми се вцрвени и ме печеше и од тогаш баталив тоници.
    Имам нормална/сува кожа.

4. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    Доколку ти е битен составот и небитна цената, ти го препорачувам овој на Др. Хаушка.
    Јас го користам веќе еден месец и сум задоволна. Ми ја омекнува и хидрира кожата, и супер е за под крема или серум/масло.
    Со пумпица и прскање е, па некогаш знам да напрскам на памукче и да го "избришам" лицето, а некогаш само ќе напрскам.
    Само внимавај при купување, многу се слични со тој за комбинирана/масна кожа. Мислам на тој пишува Special toner, или слично. :)

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    8.187
    Јас почнав да го користам во исто време кога почнав и со салицилна киселина. Од пред 1 недела користам наутро и ниацинамид и можам да кажам дека има мало подобрување за овие 2 недели.
    Порите ми се намалени, посебно на челото, таму би беа најголеми, а црнките на носот ми се познаваа најмногу, најбројни беа, исто се намалени. Исто и ситните брунки на образите и црвенила кои ги имав се помалку од претходно.

На Astrum.Obtutus му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Balea-MED-Ultra-Sensitive-Wash-Gel-150-ml.jpg
    Дали го има овој гел за миење во ДМ во Капитол? Минатиот пат кога бев не можев да најдам ништо од оваа колекција, па не знам дали воопшто ја носат таму.

7. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.912
    Screenshot_20200523-213538.jpg
    Има ли вакви во Дм?

8. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Јас подолго време го користам овој 1C5D307C-16EA-406A-A674-04342D180CBC.jpeg и сум задоволна

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Да има како сет се 4-5 од Ебелин, а за цената не ми текнува точно.Доколку некој ги користел да пише дали по користење влакната се згуснуваат или изгледаат ко бричени?

На raww му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sexychica

Sexychica Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    77
    Мислам дека од различни земји ги дистрибуираат. франшиза за Dove има во повеќе земји. овие кам стокомак како што можам да приметам се италијански.. а во дм не знам? германски можда? али сигурна сум дека не се истите зашто во дм на пример ги нема оние џиновски пакувања на купки како во кам.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Не се згуснуваат. Колку корени имало пред тоа толку ќе има и после. Не се оштри како кај мажите. Јас откако почнав да ги користам не можам да се замислам без нив, голема разлика има. Ги нарачав од Алиекспрес, но мислам дека има од Ебелин во ДМ.

На raww и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  12. Принцезичка1

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Лелеле зошто такво размислување.(facepalm)
    Истите дистрибутери ги носат и во Кам, Стокомак, ДМ, па дури и во аптеките.Пишувано е овде на форумов веќе дека во ДМ исплатливо е да ги купиш само нивните производи, бидејќи останатите можеш да ги најдеш на друго место многу поефтини.Во ДМ не се златни производите, само што ја плаќаш ДМ марката.Пример dove лосионот кој таму е 300, а во Кам е 99.:)

На Waverly Raven, Kimberly11, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.359
    Допаѓања:
    126.227
    Screenshot_20200524-012634_Chrome.jpg
    Еве каде се произведуваат Dove производите.
    Разлика во производите немам приметено.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    13.530
    На пример Нивеа има и Бугарски.
    Ужас е.

На Sexychica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Размислувањето и е на место и често вистинито. За најпознатите марки, како Nive, Dove и сл. постојат повеќе различни увозници од различни држави, па така и крајната цена е различна.

Увозникот за Dove за Зегин на пример е самиот Зегин и затоа дезодоранс што во маркет кошта 190-200 ден., во Зегин е 85 ден. (со свои очи видено и проверено). :)

На Sexychica и Astrum.Obtutus им се допаѓа ова.
  16. Принцезичка1

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Во ред можеби за некој производ е така.Сепак ако ги провериш сите производи ќе видиш дека најмалку +20денари се поскапи во ДМ од останатите маркети и тоа баш поради нивната марка.Не го зборувам тоа напразно, лично таму ми го имаат кажано тоа.:)

Последна измена: 24 мај 2020
  17. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    13.530
    Не е поради нивната марка, туку се увезуваат од Германија и имаат поголеми трошоци и цената на чинење се зголемува. Може ставаат и маржа плус како што кит го и кам имаат разлилни цени на ист производ. Се е до политиката на маркетот.
    Друго е да ја увезеш од Бугаарија нивеата, друго е од Германија.

На Sexychica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Принцезичка1

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Ама луѓе во ред е, кој како сака може да мисли.Јас кажав за некој што го праша тоа.Најискрено ви кажувам дека се истите производи од исти дистрибутери.Одете и направете споредба.Тоа ми го има кажано нивни шеф, а и имам контакт со нивни дистрибутери што истовремено ги носат и во Кам и во ДМ.Сепак на кој колку пари му одговара да дава таму оди и си пазари.:)

19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    На налепницата од производот пишува дистрибутер, секој може да ја прочита таа информација. Но, може да биде истиот дистрибутер (на пример AWT), а тој да увезува од повеќе држави и зависно од договорот со маркетот, да дистрибуира прозиводи увезени од различни држави низ маркетите. Во ДМ конкретно, да, производите се увезени од Германија.
    Исто така, сите оние брендови како Нивеа, Гарниер, Рексона, итн, на кои рокот го пишува на налепницата, можат да бидат со оригинално поминат рок, а презалепена нова налепница со нов рок. Затоа, купувајте си производи со рокот врежан во пластиката на производот, како што тоа го прави бренодот на ДМ.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sexychica

Sexychica Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    77
    па ИМАМ направено споредба затоа и кажувам |(