Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    168
    Ретко и ја го наоѓам , прашај ги касиерките кога ке донесат роба , и иди тогаш иначе ретко да го начекаш

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Го видов прошлиот пат кога бев исто во Капитол го имаше пред 2 недели и криво ми е што не земав да го пробам ама сигурно ќе го донесат

На coolgirl123 и Elence93 им се допаѓа ова.
  3. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Оди во некои каде што нема многу гужва како што се двете филијали во Кисела Вода.
    Таму би требало во секое време да начекаш.

4. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Или ѕвонете им јас така правам кога ми треба нешто да не идам да се малтретирам одма кажуваат дали има или не

5. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    168
    Vo capitol sum go ima tuka :)

6. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    I jas samo sto se vrativ od capitol,cela linija ja ima :)

7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Go imas probano gelot? ti se dopagja?

8. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Ne,ama podeleni se mislenjata za gelot.Nekolku devojcinja spodelija iskustvo deka malku im ja susi kozata :)

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.147
    Дали во ДМ Штип има производи на Натура Сиберика и Конопка?

10. verce1994

verce1994 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    сте ја виделe во некој дм во скопје. Патем кој дм е најснабден во скопје

Прикачени фајлови:

11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Од кисела вода расадник ја земав јас

12. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    8.185
    Мислам дека не.
    Ги има на Organic shop, некои производи.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.544
    Допаѓања:
    12.760
    Најдобро снабден е тој ДМ во ГТЦ на прв кат што се наоѓа, и тој кај Расадник во Кисела Вода.

На verce1994 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Крајно сум разочарана со цените периодов. Повеќето производи кога се на попуст се како што беа пред некој месец без попуст. Eveline 8 in 1 секогаш го начекував на попуст, од 155 ден (или 150) на 115, а последно со попуст беше 150тина ден. Исто и Балеа геловите за миење лице. За пудрите пак немам ком. Ставаат цени дека биле пр 900 ден, што никогаш не биле таа цена, па демек со попуст 800. Сега гледам Wet n wild dewy од 729 на 559. Пудрава пред две недели не ја ни имаше, а старата верзија беше помалку од 500 ден (околу 470). На официјалната страна на Wet n wild, на Beautybay, Ulta двете верзии на пудрата се иста цена (6.5$+-, 350тина ден). Разбирам дека шипингот не е секаде ист, но не знам како цените на пудрите се искачуваат за 200 ден. во ДМ а во други парфимерии не.

На poppie, Marina*F, Gi.ir.ll192 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    А маскарите имаш приметено дали се поскапи? Се мислам дека Maybelline по 600 им се,а во Космо 500 ден.

На Принцезичка1 и Elence93 им се допаѓа ова.
  16. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Би ти го препорачала Revuele 9 in 1 Complex како замена за Eveline 8 in 1. Долго време го користев Eveline 8 in 1 и случајно налетав на Revuele 9 in 1 Complex во ДМ и се одлучив да го земам. Искрено, добра работа си врши. Не гледам некоја значајна разлика во квалитетот помеѓу двата, додека пак во цената имаше. Не знам која му е цената сега, а не се сеќавам ни тогаш. Мислам дека го земав на попуст, ама дури и со нормалната цена беше поевтин од Eveline 8 in 1 - околу 150 денари можеби, не знам искрено.

revuele-tratamiento-unas-saludables-nail-therapy-9-in-1-complex-1-46874.jpg

А исто така имам читано доста добри мислења за лакот со калциум од Фармаси. Мислам дека цената му била околу 100 денари (провери на нивната страна, го имаат ставено моменталниот месечен каталог). Размислувам тој да го пробам следно ама никако да го дотрошам овој на Revuele.

17. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Секогаш било така.
    Еднаш дури забележав дека етеричното масло што сум го купила било со поминат рок, а врз него прелепена друга амбалажа.(facepalm)
    ДНО

На Elence93 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  18. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    А што е причината за дуплите па и тродупли цени на Dove, Palmolive?
    Пример пилингот за тело Dove го купив од Зегин околу 200 денари, во ДМ 480(facepalm)
    Лосионот за тело исто Dove, во Кам редовна цена 100че, во ДМ е над 200.
    Разбирам поскапо ама ова е грабеж.

На oblace1, SandStorm, Hellobeautiful и 5 други им се допаѓа ова.
  19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Има многу работи што влијаат на цената , дали е увезено од паралела или од овластениот добавувач , дали е со краток рок , маржа и сл. Кам , Стокомак и сл земаат од паралела , Зегин 90 % од производите им се со краток рок затоа и се поефтини

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    Јас од ДМ летово максимално се разочарав.
    Првиот пат, ме направија криминалец прва класа, им влегов со тренерки, со новчаник и клуч во џеб. Буквално 3 секунди разгледував само и искочив. Е ама, на искачање почна да свири фамозниот аларм. Ајде ме застанаа, извадив тие 2 ебани работи што ги имав у џеб, ги пројдоа на каса да видат да не титка ради нив, поминав без нив и пак свиреше па ме пикнаа две девојки во магацин и типкиве СТОЈАТ само а и ме гледаат, не прашуваат ништо само скенираат со очи, буквално им понудив да соблечам и патики и овие се смешкаа и се гледаа, џебовите ги истегнав до земја, ги замолив фино и културно ако толку се сомневаат да вратат камери да проверат, не сакаа. Ајде искочивме од магацин, пак проаѓам, пак свири. ПАК ме вратија во магацин да ме претресуваат. Таа едната шета околу мене јас и кревам маица да види, фалеше уше да се натртам да раширам гз. Таа другата па стои и превртува очи. Ако толку беа убедени дека крадам, уште првиот пат можеа да проверат камери значи 3 секунди работа. На крај кога искочив не свиреше алармот, и буквално едната стоеше на врата и ме гледаше како си одам и тоа со намрштена фаца. Во меѓувреме во продавницата сигурно едно 20 луѓе беа, па и некои што ги познавам, се обрукав максимално. А да, не добив ни извини ни ништо, јас им се извинував?!?!? не знам за што се извинив сега да бев ќе ти отерав у 15 лепе. Можеа и они културно и пристојно да ми кажат дека им е таква процедурата (океј, еднаш да ме проверат ајде) ама два пати???!!
    Од тој ден немам стапнато во тој ДМ и мислам веќе никогаш нема.

Потоа во друг ДМ си пазарев, и ајде да ја искористам онаа картичката со 15% што ја даваа сега, на толку голема сметка попустот испадна едвај 40 денари. Ама јас смотана за да не чекаат луѓе ред надвор одма си искочив и не приметив колку уствари ми наплатила. Кога сфатив беше касно.

Жими се веќе никогаш ама НИКОГАШ не би влегла пак во ДМ, за жал има некои производи кои постојано ги купувам ама ќе гледам да им најдам замена од некоја друга дрогерија.