ДМ Македонија ко да е некоја франшиза, ко да не се работи за истиот ДМ... ДМ надвор од МК има и апликација, и кога отвориш ти дава да избереш која држава (и Србија, и Германија, и Полска, и Чешка сите се на листа, а Македонија ја нема.) Ех, пред 3 месеци бец во Србија и не ми ни падна на памет да проверам дали можам истата картичка која ја имам да ја користам и во Србија. Ама воглавно, има еден куп работи кои само во ДМ ги купувам, и секој месец имам редовни попусти, и посебни попусти и свашта... На последниот роденден 150 евра избацив во ДМ оти имав некои 20% попуст или нешто слично... Парфеми строго од таму купувам (обично на други места ги има и поевтиони, ама кога добијам некој глуп попуст како 20-30% не постои место кај што ќе го најдеш поевтино). ДМ во МК никогаш не ми бил нешто посебно, дури и повеќе од нужда сум одела таму отколку од што ми требало... Тука сум им верна, едноставно, кога се збројат сите бенефити ретко се негде наоѓа нешто поевтино, а имаат и на пример куп работи кои се локални, од мали бизниси, органски производители... (затоа и на пример бев во ДМ во Србија, кога веќе бев во Белград - да купам нешто што го има само во Србија и не иде на извоз, ко што и овде многу од производите што ги користам се такви кои ги има само овде и не одат на извоз ни во други ЕУ држави). И ако бараш нешто специфично на нивниот веб можеш да провериш дали го има во продавницата кај тебе пред да идеш да го купиш, и еден куп мали рабопти што го прават купувањето во ДМ супериорно над други слични дрогерии кои ги имам во близина.
Треба да воведат некои картички со собирање поени ако ништо друго. Нема никакви промоции, а порано имаше поубави попусти на одредени производи, сега некако послабо.
Ete Adaktar lekite gi donele minatava nedela, toa e najnovo vo posledni 6 meseci. Nema nisto, nosat Pantene, Gliss i slicno s*anje sto go ima bukvalno na sekoja trafika. DM, pamet!
Кои странци, тоа гастарбајтерите дошле и изнакупиле гледам слично е и по другите маркети, оние поевтините нормално.
ama dobro neli ima prodavaci? neli gledaat deka e prazno? neli postoi telefon/mail nesto? se javuvas vikas nemame zaliha pratete, sigurno dm nema da im rece sedete prazni marketi, ke odat na dr mesto da kupat. Vrabotenite gi mrzi, vaka im e okej.
Не е ништо подобро и во Германија, пример. Кога ја посетив лани и полани DM беа како да поминал некој ураган и да ги однел производите. Празно и несредено. Секако, не секаде, во неколку града ова и тоа влегов за да купам ситници зошто не е дозволено течности во авион. Одвај најдов што ми требаше. Навистина почна да заличува дека македонското DM како да не припаѓа на истите како порано.
ima li nacin da se proveri dali e fransiza ili se stvarno dm nekako ko ic da ne se zamaraat vo posledno vreme
Е да бе гастербајтерите, таму кај што се како да немаат ДМ, многу повеќе е снабдено во странство отколку кај нас. Да живеам во странство ми нема логика да земам од кај нас. Јас кога одам во странство од таму полнам, на пример на Лавера се радувам како дете на чоколадо, ем поефтино ем повеќе избор Реално и цените им се пониски, а мислам дека и квалитетот не е исти. Тоа ние домашните празниме
леле тој ден во Гостивар никогаш нема да го заборавам. Она чудо нешто. Како да се затвараат продавниците и маркетите. Ден сабота некаде пред 8 саат навечер беше. Затки во кипер затки во жито дм испразнето. А не е дотолку, мислам кому би му требало толку залихи од козметика....
imaat novi PANTENE so BIOTIN za rast na kosa, deneska gi redea, izgleda citaat forum inaku pak imaat etiketi samo na albanski a tie sto se mk + alb bukvalno preku celi proizvodi im se nalepeni, uzasno izgleda.
Не е којзнае колку поснабдено. Во некој од риплаите пишав дека и таму од време на време снемуваат и изгледа многу празно, барем јас кога се погодив да одам. Кога ќе дојдат тука, тие не носат од таму лосион, шампон, гел за туширање и сл туку купуваат овде. Токму затоа што нема логика да носат од таму па овде купуваат. Некои како што мислам дека ги пијат тие гелови за туширање, по 5-6 земаат. Тукашните празнат ама не исто.
Специјално за бебешки не верувам. Но ако ти треба нешто баш баш екстра јако, да не мрда косата, ти го препорачувам Гот2б glued гелот.
Да ми препорачате некои производи од дм за нега на лице? Маска крема што и да е, што сте купиле а сте задоволни?
Дали ваучер од ДМ купен во еден град може да се искористи во друг? Може е глупаво прашање, ама за некои фирми не може