Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    2.519
    Секој месец се помалку избор на намалени производи во каталогот. Денеска бев да видам што имаат, пак ми се случи да биде една цена на рафт, друга на каса, не им беа тргнати старите цени од изминатиот попуст најверојатно, а 40 денари разлика беше. Го купив производот, само ова веќе 3 пат ми се случува во последно време и не ми се допаѓа.
    Порано кога сум одела, не сум излегувала без да купам разно разни ситници што се на попуст и стварно имаа евтини работи, сега одам баш за тоа што ми треба и што го нема по маркетите па ептен морам тука. Не знам дали само јас сум разочарана од цениве кај нив последниве месеци...

На simoncelicius, VDT2906 и Flower27 им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.181
    Допаѓања:
    36.605
    Требало да им речеш да ти го наплатат производот по таа цена што е на рафт. Работев во маркет и го знам Законот за потрошувачи. Додека бев во Мк цените им беа доста покачени. И јас се разочарав. Почнав се поретко да одам таму. А од производите со нивната марка само од сапунот за перење сум задоволна и од влажните марамици за чистење. Се друго е крш.

На simoncelicius и marsilia им се допаѓа ова.
  3. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    2.519
    Немав време толку, а и во системот штом им стои така, кој ќе се расправа за 40тина денари. Треба да си средуваат на време цените, не да треба после човек да се расправа зошто ваму една цена, а таму друга... Некако многу неорганизирано.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.181
    Допаѓања:
    36.605
    Тоа го пишав за да си имаш в предвид за следен пат. И не се само тие 40 денари. Има и други муштерии кои сигурно имале ист проблем како тебе. Искрено... Не е прв пат да слушнам вакво нешто за ДМ. Јас знам дека имаат премногу работа, ама може барем еден од вработените да одвои 20 минути и да ги среди цените.

На simoncelicius и marsilia им се допаѓа ова.
  5. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.353
    Допаѓања:
    12.565
    Епа и мене ова ми се деси нешто, ама производот испадна 100 ден поскап отколку цената на рафт и видов откако го отворив производот. :drunk:

На marsilia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    2.519
    И вака се имам зезнато летото, само зошто бев уморна тогаш не знам дали јас грешна цена имав тогаш видено за што е намалено или пак ваква грешка била, битно излезе многу поскапо тоа што го купив.
    За денес сигурна сум дека е нивна грешка зошто детално гледав да не згрешам како тогаш и на крај пак излезе друга сума. :^)
    Се почесто вакви ситуации.

7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Уште од август го барав гелот за туширање од Натура Сиберика, што инаку го намалија од 250 на 200 денари по тоа новото секогаш поволно, и нели иста цена да е неколку месеци. И одвај го најдов пред 2 недели во едно ДМ, имаше уште едно останато, го купив за 200 денари, и ја прашав продавачката зошто нигде го нема веќе, дали нема да го носат веќе и ми рече дека долго време не им стигала пратка од гелот, изгледа нема да го носат, а другите производи од Натура Сиберика си ги има најнормално. И вчера идам во ДМ во Сити Мол, гледам куп гелови донесени - сега по 250 денари пак. :D

8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    Пред 2 недели истото ми се деси со нивниот магнезиум, стоеше цена 165, на каса 210. Видов на сметката, се вратив, и' кажав на вработената на каса, отиде до рафтот, виде, ја извади цената, и' кажа на колешката за случајот, и на каса ми ја врати разликата.

На mira.mira, Waverly Raven, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    69
    Го има ли кај нас?

Прикачени фајлови:

10. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    852
    Веќе неколку пати ми се случува да платам доста поголема цена на каса од цената на рафт,можеби во Скопје ви враќаат пари ако има разлика ама во мојот град има толку некултурни продавачки што нема шанси да успееш да се разбереш,или цените им се разликуваат или ги кријат производите од флаер и никогаш не можеш да ги купиш,после попуст нормално се враќаат назад на рафт,ако им побараш нешто да нема на рафт не те услужуваат а ми се има случено и во враќање кусур да ме крадат.Катастрофа,џабе имаме дм..

На Flower27, eliesaab и marsilia им се допаѓа ова.
  11. Smiley92

Smiley92 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    226
    Здраво,

Го користев маслото за вадење шминка од Балеа, ама сега ми кажаа дека го укинале. Се надевам дека е за краток период, затоа што многу ми беше погодено и финансиски и самото масло. Дали имате да ми препорачате некое масло за замена, ама да е до таа цена или максимум 300 денари?

Исто, одамна го немам видено жолтиот пилинг на Балеа, дали знаете дали и тој е укинат?

Фала!

12. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Маслото е со смената амбалажа го има по цена од 180 ден.

На Smiley92 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Маслото го има во продажба сега, а пилингот уште не сум го видела :|
    Ако го забележиш некаде, пиши тука

На Smiley92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Smiley92

Smiley92 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    226
    Супер, значи брзо го вратиле од кога го барав, фала ви!

Ќе прашам и за пилингот и ќе пишам :))

На Flower27 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    460
    Укинат е пилингот и јас го барав.

16. Smiley92

Smiley92 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    226
    Зошто вака прават и тоа со производите кои им се најфалени? Дали е само до ново пакување или целосно укинување?

Или нека најават пример дека тој продукт веќе нема да го има, па некој ако сака да си направи малку залиха..

На simoncelicius и Astrum.Obtutus им се допаѓа ова.
  17. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    460
    Знам, и мене ми беше омилен пилингот...ама тоа е, секогаш прават така кога нешто ни се допаѓа и е добар продукт.

На simoncelicius, Flower27 и Smiley92 им се допаѓа ова.
  18. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    14.419
    Zdravo zenski dali se sekjavate dali lani imase popusti vo drogerii dm na Black friday i kolku? Pozz

19. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.897
    Допаѓања:
    7.544
    Не се сеќавам многу јасно, ама имаат мислам отприлика 15-20% на одредени артикли. Или некои такви акции.
    Годинава кога ќе биде Black Friday?

20. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    14.419
    Vo red fala ti, 24.11