Секој месец се помалку избор на намалени производи во каталогот. Денеска бев да видам што имаат, пак ми се случи да биде една цена на рафт, друга на каса, не им беа тргнати старите цени од изминатиот попуст најверојатно, а 40 денари разлика беше. Го купив производот, само ова веќе 3 пат ми се случува во последно време и не ми се допаѓа. Порано кога сум одела, не сум излегувала без да купам разно разни ситници што се на попуст и стварно имаа евтини работи, сега одам баш за тоа што ми треба и што го нема по маркетите па ептен морам тука. Не знам дали само јас сум разочарана од цениве кај нив последниве месеци...
Требало да им речеш да ти го наплатат производот по таа цена што е на рафт. Работев во маркет и го знам Законот за потрошувачи. Додека бев во Мк цените им беа доста покачени. И јас се разочарав. Почнав се поретко да одам таму. А од производите со нивната марка само од сапунот за перење сум задоволна и од влажните марамици за чистење. Се друго е крш.
Немав време толку, а и во системот штом им стои така, кој ќе се расправа за 40тина денари. Треба да си средуваат на време цените, не да треба после човек да се расправа зошто ваму една цена, а таму друга... Некако многу неорганизирано.
Тоа го пишав за да си имаш в предвид за следен пат. И не се само тие 40 денари. Има и други муштерии кои сигурно имале ист проблем како тебе. Искрено... Не е прв пат да слушнам вакво нешто за ДМ. Јас знам дека имаат премногу работа, ама може барем еден од вработените да одвои 20 минути и да ги среди цените.
Епа и мене ова ми се деси нешто, ама производот испадна 100 ден поскап отколку цената на рафт и видов откако го отворив производот.
И вака се имам зезнато летото, само зошто бев уморна тогаш не знам дали јас грешна цена имав тогаш видено за што е намалено или пак ваква грешка била, битно излезе многу поскапо тоа што го купив. За денес сигурна сум дека е нивна грешка зошто детално гледав да не згрешам како тогаш и на крај пак излезе друга сума. Се почесто вакви ситуации.
Уште од август го барав гелот за туширање од Натура Сиберика, што инаку го намалија од 250 на 200 денари по тоа новото секогаш поволно, и нели иста цена да е неколку месеци. И одвај го најдов пред 2 недели во едно ДМ, имаше уште едно останато, го купив за 200 денари, и ја прашав продавачката зошто нигде го нема веќе, дали нема да го носат веќе и ми рече дека долго време не им стигала пратка од гелот, изгледа нема да го носат, а другите производи од Натура Сиберика си ги има најнормално. И вчера идам во ДМ во Сити Мол, гледам куп гелови донесени - сега по 250 денари пак.
Пред 2 недели истото ми се деси со нивниот магнезиум, стоеше цена 165, на каса 210. Видов на сметката, се вратив, и' кажав на вработената на каса, отиде до рафтот, виде, ја извади цената, и' кажа на колешката за случајот, и на каса ми ја врати разликата.
Веќе неколку пати ми се случува да платам доста поголема цена на каса од цената на рафт,можеби во Скопје ви враќаат пари ако има разлика ама во мојот град има толку некултурни продавачки што нема шанси да успееш да се разбереш,или цените им се разликуваат или ги кријат производите од флаер и никогаш не можеш да ги купиш,после попуст нормално се враќаат назад на рафт,ако им побараш нешто да нема на рафт не те услужуваат а ми се има случено и во враќање кусур да ме крадат.Катастрофа,џабе имаме дм..
Здраво, Го користев маслото за вадење шминка од Балеа, ама сега ми кажаа дека го укинале. Се надевам дека е за краток период, затоа што многу ми беше погодено и финансиски и самото масло. Дали имате да ми препорачате некое масло за замена, ама да е до таа цена или максимум 300 денари? Исто, одамна го немам видено жолтиот пилинг на Балеа, дали знаете дали и тој е укинат? Фала!
Зошто вака прават и тоа со производите кои им се најфалени? Дали е само до ново пакување или целосно укинување? Или нека најават пример дека тој продукт веќе нема да го има, па некој ако сака да си направи малку залиха..
Знам, и мене ми беше омилен пилингот...ама тоа е, секогаш прават така кога нешто ни се допаѓа и е добар продукт.
Не се сеќавам многу јасно, ама имаат мислам отприлика 15-20% на одредени артикли. Или некои такви акции. Годинава кога ќе биде Black Friday?