Јас пак со домаќински прашања! Ги пробал ли некој таблетиве за вц-шоља и знае ли некој како се користи гелов?
Таблетите за шоља се ОК, не се како торнадото ама вршат одлична работа, за еднаш неделно, наместо Доместос се ОК. Е сега, јас ги користам во комбинација со гелот за дезинфекција на раце, ќе си речете што и е на оваа, ама живеам со непознати и не ми се ризикува да оставам на нивната свест, па така еднаш или два пати ставам од таблетите, а секој ден, некогаш и почесто, пребришувам со хартиени марамици и од овој гелот околу даската и под неа. Сега засега ми е мирна главата, за 200 денари имам два месеци чиста бања, а чистачката доаѓа еднаш месечно и си чисти со Доместоси и Пулирапиди. А овој гелот веројатно работи на ист принцип како и Бреф гелот што се става во корпичкине специјални за гел, претпоставувам, ама мислам дека е тој бидејќи ко што се сеќавам еднаш ко да го видов со една корпичка на него закачена, значи не сум го користела само претпоставувам.
Денес си купив регенератор и спреј Балеа за виткана коса. не знам дали направив правилен избор со спрејот - имаше серум, спреј и млеко за виткана коса, продавачката не знаеше да ми објасно кои се разликите, рече дека ефектот е ист од сите, и јас избрав спреј - ако не друго, ветува најлесно нанесување од сите три Сепак, ако некој пробал млеко или серум, нека сподели искуства, би ги земала и тие. Чудна сум и јас, бев намерачена на млеко, а земав спреј...
Дали некој ги има користено спреевите за суво миење на косата од ДМ ? Ме интересира на што личи косата после тоа, имам чувство дека ако се шприцнам со тоа на коса, уште погнасна ќе стане
Многу е убав путеров, ама никако неможам да го најдам во маркетиве, се ми викаат нема, нема, нема немааа еднаш го купив и сега никако неможам да го начекам
Јас го купив спрејот и не го бива за ништо, џабе фрлени пари...нема никаков ефект , единствено што му вреди е убавиот мирис
Вечер одам во ДМ,сакам да си купам нешто (гел или млеко,ватевер) за отстранување на шминка и чистење лице...Дајте некоја препорака за да не лутам,А и ако не се лажам имаше едно како рол он за темни кругови околу очите (и цените пишете ми ги)
Имаше пишувано наназад за овој шампон, дека е добар и дека фарбаните плавуши не личат како јајце да им се скапало на глава, шала на страна, јас го користам само блонд и многу ми е убав, верувам дека овој за фарбана плава коса е измислен. Работата е мислам дека имат некои пигменти кои ја апсорбираат светлината за се долови вистинската руса боја, според она што сум го прочитала секако. И уште една вистина, многу фризерки започнале да ги користат Балеа производите, навистина се добри и квалитетни а за тоа дека се ефтини веќе нема збор. Мене моментално освен четкичката за заби во бања се ми е од ДМ, Балеа, Зјаја, дури и пастата за заби им е убава. Им се мислам многу на таблетите за машина за садови, овие не Кам ми се испробана а ефтина варијанта и некако не ми се ризикува, али другите средства им се фантазија, мене ми се фаворит дефинитивно таблетите за шоља и средството за вадење флеки, го користев три месеци, со оглед на тоа што се става само по една мерица во машина, Вениш може вода да му носи.
Дали некој ги има користено овие производи на Alverde и како сте задоволни? Има неколку работи:лосион, маска-пилинг, крема,гел за миење на лицето и др. Ми личат дека се добри пошто се на природна база, па сакам да си ја купам целата колекција.
Јас имам користено од млекото за чистење, оваа е колекцијата со кал така? Многу е убава дека не е агресивен пилинг и плус ја хидратизира кожата, а чисти многу добро, мене репер за добро исчистено лице ми е чистење па миење и ако на крај не ми останува на крпата нечистотија значи супер исчистило, пример за тоа ми се марамиците на Бекутан, кога ќе го исчистам лицето со нив не ми останува ништо откако ќе се измијам со вода. Е сеа откако го користам на Балеа за миење овошниот пилинг сум ептен задоволна, многу ми ја прави убава кожата ич не ме затега, баш се мислев помеѓу ова за миење и тој, па се одлучив за тој, да го пробам.
Јас го користам шампонот и регенераторот и не сум многу задоволна како прво цела коса со перут ми ја направи а и не гледам некоја разлика од другите шампони што сум ги користела. Сега ова за мојата коса ти зборам не знам може за другите што го користат има добар ефект.
значи ми треба нешто за оштетена коса. Нешто што стварно ќе има ефект. И нешто за заштита на косата од топлина .. any help?
Јас ќе се надоврзам на муабетот на ЕјнџлОфАрх и ќе ја надополнам, дека шампонов е и за природни плавуши ко што читам, па ме интересира дали некоја природна плавуша го има користено истиов, за да ми каже дали навистина делува и за природни руси нијанси ? Па нема да е лошо да го пробам.
Јас маската ја имам, т.е ја користев во летото а и сега чат-пат кога ќе ми текне. Јас сум задоволна, косата ја прави мека плус ефект на благи локни дава.