Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.156
    Да ми препорачате некој лосион или тоник за чистење на сува кожа :?: сакам некој таков појак да ја извади сета нечистотија ]:)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Геловите за миење лице на Балеа ги пробал некој? Ич не се скапи, а баш ме интересира дали се добри..

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.552
    Допаѓања:
    104.110
    Јас го користам витамискиот, оној во зелено тубиче. Извесен период поинтензивно се шминкам, тоа интензивно мене секој ден ми, не дека повеќе шминка ставам нешто, нема врска. Паралелно некако почнав редовно да ги користам следниве производи: Балеа овошниот пилинг/гел за миење, Балеа крема за заштита од ладно, Гарние ББ кремот и Арт Деко коректорот, лицето буквално ми свети на една недела пред добивање, за чудо :!: Многу сум задоволна!

4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    колешке ај стави слика за тој кремот за заштита да видам кој е ...инаку како е? служи?

5. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Јас купив пред извесно време Balea Young и покрај тоа што не сум веќе толку young :tmi: :)
    Имам комбинирана кожа и долги години користев Нивеа за конечно сега да сменам малку. Ми се допаѓа мирисот на гелов, кожата ја прави нежна после миење и не ми го суши лицето. Генерално сум задоволна и наредно пак би земала исто.
    Практично пакување, добар производ и уште подобра цена.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.156
    Да си кажам јас дека купив лосион/тоник на Биотен за сува кожа, 165 денари :) Го исчистив лицето и сега ми е меко, чисто и миризливо :wasntme: :D

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.552
    Допаѓања:
    104.110
    Ова е гелот, фантазија, кога се туширам цела се мијам со него, деколте, рамена, гради, се :lol:
    Ова е кремата, за навечер е измислена, насабајле лицето не ми е ко на старица суво, па супер ми доаѓа, не ни ставам под ББ кремот пошто е прилично мрсничко и тоа ;)
    Ова е ББ кремот, веќе го знаете ама кога почнав да продолжам :lol:
    И на крај коректорот на кој му нема рамен ниеден, се покрива и помага во повлекување на лузни ми се чини откако почнав да го користам многу побргу ми се повлекуваат лузните од стискани црнки

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Шампон на Балеа за волумен
    Одличен.
    За тие 100-тина денари, навистина ја прави косата убава, ја подигнува, полесно се обликува при фенирање, но не ја спласнува, како што ми прават другите шампони.
    Проѕирен е, без силикон и има неверојатно свеж мирис. :)
    Би го купила пак.
    И пакување е ептен практично, мераци.

Крем за стапала на Балеа
    По правило, бидејќи има екстракт од црвена винова лоза, би требало да ги негува и загрева студените стапала, кои ми се вечен проблем.
    За нега потврдувам, убава структура има кремата, нежен мирис, веднаш се впива, остава пријатно чувство.
    За загревање не баш, можеби дека претходно имам користено една на Зиаја од Бјути Шоп за истата намена од диви костени и таа беше ненормално добра, мислиш ќе ти експлодираат стапалата од топлина.
    Ова е послабо, но сепак пријатно.
    Онака, за парите арно.

Каменот за пети на Балеа со сулфур е неверојатен.
    За 65 ден. добивате одличен пилинг и нежни и меки стапалца.

Кремот за раце на Балеа од камилица
    За овој немам замерки. Лесен, веднаш се впива, не остава мрсно и негува.
    Има мирис на камилица, ама нежен, на нешто одамна заборавено и чисто.
    Има мирис на детство.
    :)

На nekoja85, A-j-a и MacenceEna им се допаѓа ова.
  9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.290
    Допаѓања:
    8.655
    Дечки имате инфо дали утре ќе работи ДМ, поточно не тој во Сити Мол, туку ГТЦ? :^)
    Бидејќи Водици се води за неработен ден. А мене итно ми е потребна залиха од маската на Алверде :wasntme:

10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Јас денес земав производ на Балеа, од невен, прв пат земам од овие производи, па ќе видам како ќе биде.Гледам тука, скоро сите сте задоволни од производиве.Ова што го земав, убаво мириса :) се надевам нема да се разочарам од Балеава :D

11. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    ^Сигурно нема да се разочараш! :)

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    77
    Jа земав оваа маска за коса, на попуст е - некои 190 денари, да ја пробам па ќе ви кажам резултати :) [​IMG]

13. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Маскава е многу добра, ако имаш расцветани врвови е екстра, како да се изразам ги маскира да не игледа косата како метла и прави да не се познаваат. Ја прави многу мазна косата и лесна за расчешлување.

На ilovecupcake му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626

Задоволни сте од геловите за туширање? Неможам да се одлучам кој да го земам.

15. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Презадоволна сум од геловите всушност се и најдобри гелови кои сум ги користела. Кој и да го земеш нема да погрешиш.

16. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Колекцијава премногу ми одговара, и многу добро го чисти лицето

Иначе имам комбинирана кожа (Т зона стандард), после миење ми е сува, а после некое време мрсна. Е сега, со овој крем и овој лосион - ептен ми е изедначена кожата, и многу долго време ми држи мат изглед. Мислам и дека црнките од носот ми ги исчисти :nod:
    Ептен препорачувам!

На Annie.mk1, A-j-a, ljubam и 5 други им се допаѓа ова.
  17. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561

И јас планирам да си ја купам колекцијава деновиве, ама никако да најдам време да отидам до ДМ.
    Те молам кажи ми од што се се состои целата колекција - има гел за миење на лице, лосион и крема? Или има уште нешто?

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.631
    Допаѓања:
    201.991
    Мене козметиката на Alverde ми е откритие. Дефинитивно најдоброто нешто што сум го користела за моето лице. Почнувајќи од пилингот со бисер, лосионот од морски алги и кремот од сончоглед и маслинки - кожата ми е сјајна, чиста и мазна. Кратко време ги користам, ама дефинитивно ќе се дружам со нив подолг период. Само ќе треба за лето да најдам соодветен крем, оти овој со сончоглед и маслинки е помрсен и не е за високи температури.

Колекцијата што ја спомна Моира погоре - не ми одговара, зедов мало лосионче само за проба, на почетокот ми беше супер, после лицето ми се нафрли. Не знам дали беше од лосионот или од нешто друго, ама прекинав да го користам. Сега сум на овие три погоре спомнати и не планирам да ги менувам.

19. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Гледам на нет дека има крема, гел за миење, тоник и Пилинг крема, ама јас последнава не ја имам во мојата колекција, така да не сум сигурна дали ја имаме ние во МК :) Следниот пат, ако ја начекам - обавезно и неа ја земам.

п.с. Така е Анатх, секоја кожа е приказна за себе, во основа затоа и напишав каква имам јас, за ако некој приближно се најде во мојот опис и сака да ја проба, да знае дали да очекува нешто. Мада, и тоа не е гаранција, така да само проба ќе ги реши дилемите, како кај тебе :)
    А дефинитивно и мене Алверде ми е откритие, и тоа не само за препаративната, туку и за декоративната козметика, која ептен, ама ептен ми одговара, и мислам дека прв пат лицето ми „дише“ иако нашминкано. Кога влегувам во ДМ, Алверде делот ми е рајот :D

На MIA-SK, Annath и Mama25 им се допаѓа ова.
  20. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.668
    Допаѓања:
    6.232
    ги има ли кај нас донесено парфемите на алверде