Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Да ви кажам дека наскоро ке се отвори ДМ на Битпазар до стопанска банка кај што беше порано едно second hand.Видов пред некој ден го опремуваат. Чисто информативно да знаете ;)

На Chimera, Doozy, anabel-a и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Козметика на голден роуз има во Дм?

3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Нема. :)
    Има на Essence, She, Maybelline, Alverde и нешто на Balea, Gosh, Seventeen, Bourjois, MaxFactor, L'Oreal.
    Мислам дека се толку. :lol:

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Golden Rose има засебна продавница во ГТЦ во редот спроти DM.
    Има своја продавница и спроти фамозната порта македонија. :)

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    91.799
    Презадоволна сум од двата прозиводи.
    Имам многу сува кожа на телото и на стапалата. Со било кој лосион до сега кожата на телото ми се сушела после 3,4 часа, но со овој лосион тоа не е случај. Убава нежна ми е до наредниот ден.
    Кремата за стапала е одлична. Ми ја омекнува убаво кожата, нежна е, не се суши кожата по некој час.
    Палче нагоре за двете.
    [​IMG][​IMG]

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Чекај, што бара коректоров во темава? Има козметика на АртДеко во ДМ? :?: Јас немам забележано или...?

7. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Нема, изгледа е утната темата. :)

8. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    Прашав во Дм на бит пазар. Се отвара на 21 ви : :clap:

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.481
    Има убави колекции за нега на коса? Шампон, регенератор, маска...ми треба за виткана коса. И така ќе идам да барам, ама си реков поарно да се консултирам со некој шо користел нешто.

10. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    Јас сум презадоволна со прозиводите освен од шампонот на Балеа кој ми предизвика првут,но тоа се реши за брзо време. :lol: Користам стикче и крема за раце од таму и сум многу задоволна од резултатите. :)

11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Јас ја имам користенп и да ти кажам искрено нема ама баш никаков ефект.
    Сум ја пробала неколку пати, ама не, за таа цена (околу 200мкд беше, мислам) има многу поубави маски.

На Domino му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    10.246
    Да кажам по некој збор за последниве производи што ги купив.

После неколку месеци купување во ДМ и испробување најразлични производи, некако заклучив дека производите на Алверде најмногу ми се погодиле, особено кога станува збор за лице.

Пријатно се изненадив од линијата Aqua и во план ми е да си ги докупам и останатите производи. Инаку наменета е за нормална и комбинирана кожа.

Кремот со бисерен екстракт мислам дека нема да го сменам долго време. Лицето ми доби здравј сјај, мекост и еластичност, добро си ја врши работата со т-зоната, а се покажа и како добра подлога за пудра. Пакувањето е 50 мл и не е потребно да се нанесе голема количина. Мирисот ме воодушеви искрено, мириса на нешто бебешко и чисто. Прекрасност собрана во мала туба. Од мене има 10-ка.

Друг производ што ми се допадна од истата линија е гелот за миење лице што го спомнаа и некои други феминки. На база на морски алги е и темелно ја чисти кожата. Не надразнува и не ја суши кожата. Мирисот е некако хербално-цитрусен, одлично ме расонува наутро.

На овој производ му се намерачив уште кога го видов, а тек кога го прочитав во темава, веќе со наредното влегување во дм беше мој. Не ми поднесуваат жлездиве секакви хемикалии и мислам дека ги почастив со спрејчево. Ќе видиме како ќе се покаже во пеколните жештини, ама засега ми е одлично. Мирисот е прилично јак првите 10 минути, а потоа остава само некое свежо чувство. Како и да е кога има цитрусна нота, барем за мене нема утка. За останатите има и опција од брусница...мене искрено не ми се допадна,многу благо мириса за мој вкус.

Пудрава за стапала е сон. Го намалува потењето и сузбива лоши миризби. Имам фобија од ова, особено кога не носам кожни обувки. Многу корисно нешто за човек како мене што постојано е во движење. Нанесувам на стапалото после туширање и малку внатре во обувката. Тестирана е пудрава и после ринење по планнини, гајле нема :D остава многу убав и свеж мирис.
    Одличен производ.
    Кога го купував шампонов бев некако несигурна, ми делуваше тешко и мислев дека ќе ми ја мрси косата. Џабе се туфкав, се покажа одлично и косата нема знаци на мрсење 3 дена. Толку и ми треба, не сакам нешто магично, после тоа секако ја мијам. По неколку миења почнав да забележувам дека убаво ми се дефинираат прамените...бујно, а спастрено. Нешто што ретко го доживува мојава коса :D Инаку ми е природно брановидна, ама верувам дека ќе делува и на повиткана коса.

И за крај нешто од декоративната. Долго време ги одминував She производиве, не ми се става се и сешто на лице, ама почнав да читам по нет и не ми звучеа воопшто лошо. Германско производство се и мислам дека се продаваат само во дм маркетите. Цените се повеќе од пристапни, па не ми беше ни мака да пробам.
    Конкретно коректоров го земав за некои смешни 120-130 денари, а проблемот со темните кругови сосема солидно ми го реши. Има многу фина структура, не остава линии по кожата и не се собира. Супер ги покрива и некои црвенила што ми се јавуваат околу ноздрите. Солиден коректор, би го купила повторно.
    Го купив и карминов, не можев да најдам слика од нијансата, мислам дека е овој на крајот. Убава бордо нијанса. Не ми се допаѓаше што има светки, ама за 100 денари решив и него да го пробам. Ок е за преку ден шлапање, ми се свиѓа како стои, светките не се познаваат ама негативна страна е што не е многу траен. Битно нијансата си ја погодив, па не би рекла дека си ги жалам парите.

На Moira, nekoja85, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  13. tropix4e

tropix4e Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
    Коректорот на кого е? Во смисла на Alverde или на She? Би сакала да го пробам. :)

14. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Јас пак не сум нешто воодушевена од коректорот на S-he, некако многу мрсен, како кармин.. не знам како да го опишам.. оставаше некој сјај под очите (а ич не го сакам тој изглед |( ).. но секоја кожа различна приказна...

15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    10.246
    Од She е коректорот.

Инаку сакам малку помрсна структура на коректор, а сјајот што го дава барем за мене е голем плус. Како да има некои честички во него што рефлектираат светлина, а вака додека е како стик не се приметуваат. Ми го освежува изгледот и не ме циментира, што е најважно.
    Сум пробала со посуви коректори како камуфлажот на артдеко што сите го фалат...тоа чудо не е за мене.

Ама ете, на кој како му одговара :)

16. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Девојки овој убавиот лосион за тело го има сеуште во ДМ? Веќе 2 недели го барам во тој во Сити Мол и го нема :(
    За овој лево на сликата прашувам :)

17. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.656
    Допаѓања:
    4.570
    Го има во ГТЦ продавницата и таа близу што е кај Рекорд

18. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Feigen und schokoladenduft го нема во ГТЦ. Другиот го има.

19. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Ова чудо го има во ДМ во Сити Мол?

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на: