Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Јас го имам и не сум ич задоволна од него...треба по многу да ставаш на лицето за да ти се познава а и многу брзо паѓа.

На t.i.n.k.e.r.b.e.l.l и momomo им се допаѓа ова.
  2. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Има во Космо.

3. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    бадемово и рицинусово масло по колку пари се во ДМ ?

4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Со оглед на тоа дека има тема за Balea, сепак таа е некаде далеку низ темиве па тука ќе ги напишам прегледите и впечатоците.
    Веќе извесно време ги користам за да им дадам соодветна оцена.

Почнувам со тоник за лице за сува и осетлива кожа.
    Со оглед на тоа дека јас имам мрсна кожа (од тоа брзање, добро што успеав да прочитам дека е за осетлива, оној делот со сува сум го прескокнала) и дека ми бeше потребен било каков производ од типот на тоник за лице и зедов од Balea. Сметајќи дека е за сува кожа, по некоја логика треба да го остава лицето со доза на хидратација, а не суво. Од таму, бидејќи имам користено многу тоници и лосиони, овој не добива голема позитивна оцена, бидејќи ако мојата кожа која е мрсна, ја остава сува, можам да замислам што ќе и направи на сувата. Во секој случај, во комбинација со добар крем за лице, одлично е за чистење на лицето од секојдневните изложувања.

Одамна барам средство за отстранување на шминка од околу очи. Кога веќе влегов во маркетов, го зедов и ова.
    Ја вади шминката, но не потполно. Треба да се искористи голема количина на памук за да можам да ја отстранам. И повторно остануваат траги. Треба премногу да се стави за да може да ја отстрани, а секако дека не е во ред да навлегува во окото иако е наменет за чистење на шминката од околу очите (впрочем и самите напишале дека директниот контакт со очите да се избегнува колку што може повеќе, што е нормално бидејќи е хемикалија). И после отстранувањето, кожата е премногу сува. Ја чувствувам како хартија. Можеби е дозволено бидејќи е наменето за чистење на шминка, но сепак ја остава исчистената кожа премногу сува. Донекаде завршува работа но во комбинација со посебна крема која ја имам. Иако со влажно марамче подобро се отстранува па и кожата не ми е толку сува како со ова.

5. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Јас кога видов дека ги распродаваат си купив еден од Космо по редовна цена. Не знам дали сеуште ги има таму, ама во Еликсир и дм сигурно ги нема.

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.359
    Од Космо Тинекс го купи, Даки? Зашто мислам дека во нашево не држат козметика на Есенс, милион пати имам прашувано и проверувано. :?:

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.006
    Допаѓања:
    123.786
    Следниве гелови за туширање,се заљубив во нив(иако останувам верна на Dove ;) ).
    По 95ден.
    Првиот врти накај чоколадо а вториот е манго.
    Најтопло препорачувам :up:

На sweet-cherry, Mishela, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    До колку работи денес? :)

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Пон-сабота: 08:00 - 22:00 ;)

И јас дојдов да го пофалам гелот за туширање со мирис на чоколадо. :)
    Густ, со прекрасен чоколаден мирис и прави многу пена, а кожата ја остава мека и нежна.
    Не можам на себе да почувствувам дали мириса на чоколатче, ама дечко ми тврди - мириса по малку.
    :D

На Domino и Hipster им се допаѓа ова.
  10. mila.s

mila.s Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    36
    Дали некој го има користено тоников за лице?

11. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    не чини ,ај после 2-3 ставање на лице си викаш да е до лицето да се приспособи на тоникот ама еве како 2 месеци го користам и не е добар ,едвај чекам да го потрошам,за џабе пишува на него дека ги смалува порите пошто е со овошни киселини,јас не приметив никакво подобрување на тонусот на лицето а плус и не хидрира доволно туку само го замрсува лицето во делот окулу т-зоната,иако пише на самиот тоник дека ја регулира маснотијата баш во тој дел.исто сеа го користам оној флуид што е на база со органска краставица и тој не е добар не ја вади шминката добро ни од очите ни од лицето така божем евтина козметика ама слаб квалитет,или па можеби алверде има подобра козметика за лице се мислам дали да го земам тоникот на алверде што е со кал? ако има некоја користено нека пише

12. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Повторно акција од ДМ

13. catsruletheworld3

catsruletheworld3 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    27
    Дали некој има од ДМ земено подлога за шминка и која?? :?:

14. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Дали сеуште ги даваат ваучериве, знае некој?

15. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Ги даваат. Јас вчера околу 7ипол купував и ми дадоа ваучер.

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Јас ја користам целата колекција на Алверде со кал (има 4 производи) и сум презадоволна. :clap:
    Мене лично ептен ми се погоди на лицево и осеќам дека уште дооооолго време ќе си се дружам со Алверде!

17. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    25.527
    Кога ми здосади портокаловата на Алверде, купив регенератор од Балеа, од манго. И, не сум ич задоволна, многу ми ја мрсеше косава, а ни ефектот не му беше којзнае што, косава си остануваше заплеткана и сува. Ма да, од тоа пакувањето за коса од манго бев презадоволна.
    Е, ама од друга страна мајка ми која има виткана и ултра сува коса е презадоволна.. Убава и ја прави косата, лелеава и добро и ги дефинира локните. Нејзини зборови, мене секоја виткана коса ми е иста. :lol:

Друго нешто што купив е оваа крема за тело, што мириса на ванилици или наполитанки, не можам да решам :) :
    Не сакам слатки мириси, ама ова е сон. Нежно. Не би го купила повторно бидејќи брзо ми здосадуваат препарати за тело и често менувам, ама имам само пофални зборови.

Крема за лице, ја купив таа со екстракт од бисер.
    И ептен сум задоволна. Убав ми го прави тенов, иако на некои места од лицево, кожава не ми ја впива баш и ја чувствувам ко слој вишок кога ќе се допрам, но не е нешто страшно за да престанам со користење. Би ја купила повторно.

...

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.811
    Допаѓања:
    11.284
    Девојки како сте задоволни од кремата на Алверде со кал мислам беше, за комбинирана кожа, се мислам мегу таа и на Еуцерин аква порин ако е добра и ако доволно ја хидратира кожата да не фрлам повеќе пари за Еуцерин :wasntme:

19. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    121
    Го купив шампонов денеска, па да видам како ќе се покаже. :D

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,9 KB
      Прегледи:
      268
  20. MishellBN

MishellBN Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    19
    Јас од шампонот и од регенераторот од истата линија сум презадоволна....само позитивни коментари можам да дадам...

На KittyT му/ѝ се допаѓа ова.