Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.607
    Допаѓања:
    201.939
    Дај кажи повеќе информации, што кажаа за фабриката, баш ме интересира. Немам МТМ тука на Boom TV, додуша, не го ни видов ова кога си го пишала. Баш ме интересира, оти Алверде ми е број еден козметика.

2. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Девојки се двоумам меѓу овие два производи, па сакав да ве прашам за мислење, гледам ги имате испофалено и двата.

Иначе немам кадрава коса, немам ни права, ми се двојат прамени де ваму де таму :D
    И дали брзо се мрси косата ме интересира ..

3. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Дивајн, и мене косата ми е ни ваму ни таму, ако ја исчелшам многу е поправа, ако ја оставам е со кадрици. Јас го имам овој портокаловиот регенератор и сум задоволна, после локните ми се поубаво оформени. И тоа потенцирам дека го користам само регенераторот од оваа марка, не и регенератор и шампон што значи не го нанесувам на коренот туку некои 5 см од коренот.

Ако ти се мрси брзо косата, можеш да користиш неко друг шампон, а од овие само регенератор па нема да ти влијае многу на мрсење.

На Divajn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.461
    Допаѓања:
    103.643
    Јас ги користам и шампонот и регенераторот од првиот, презадоволна сум како ја негува косата, откако ќе се измие е фантастична ама многу бргу се мрси, за два дена веќе се осеќа, поготово ако ја пеглаш, ако ја третираш многу после миењето.

На Hipster, Divajn и Rose96 им се допаѓа ова.
  5. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Јас од таа колекција на шампони ич не сум задоволна, ниту ја негуваат косата ниту ништо, само ја мрсат и ја прават сува како метла, зборам највеќе за more blonde.

6. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Не можат и да ја мрсат и да ја прават сува, јас имам мрсна коса и сум многу задоволна од нив зошто ја прават косата посува и подолго време издржува без миење, а регенераторот е доста течен што не ми се многу допаѓа ама кога ке размислиш баш поради тоа и не ја прави мрсна косата.

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.004
    Допаѓања:
    123.784
    Значи морам веќе да ги кријам геловите за туширање оти маж ми незнае веќе да се снајде во бањата од нив :D .Ги имам коро сите од Балеа,што кога не можам да им одолеам на прекрасните мириси :tmi: На секое идење во ДМ јас купувам гел за туширање!
    Еве за љубителите на шумско овошје и цреши(како мене),свежи гелчиња таман да ни ја доразубават пролетта :inlove:
    -Гел за туширање од цреша,95ден

И следново ,105 ден

На Mishela, MacaLove, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674

simonce....?????

9. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Мила шампонот ја прави сува како метла ,значи косата нема никаков сјај и изгледа премногу оштетена , доколку пак регенераторот ја мрси и не се познава никаков ефект,
    Нема везе тоа е индивидуално, јас си кажувам мое искуство и не би го купила повторно никогаш.

10. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Ќе и` кажам јас на симонче убаво. Дојде, фрли бомба и исчезна!
    simoncelicius ајде доаѓај и кажи инфо, да видиме и ние за Алверде фабриката, оти тука сме многу што ја користиме секојдневно, ептен ќе ни значи.
    Фала многу :)

11. biolog1982

biolog1982 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Ми треба совет за некој добар шампон од Балеа или Алверде, кој не ја мрси косата, а е за фарбана коса? Ваши впечатоци? И исто така дали некој ја користел 2 минутната маска од кокос за фарбана коса и каква е, дали има ефект и дали ја мрси доста косата?

http://faithfry.com.hr/?p=2490

Ме интересира дали некој ги користи шампоните од Алверде, никаде не се спомнуваат тие шампони/ Јас пред извесно време купив од Алверде шампон за руса коса, но многу ми ја заплеткуваше, мрсеше, не пенеше воопшто и на крај го користев за миење раце:)

http://faithfry.com.hr/?p=2490

12. sonce10

sonce10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    116

Јас ќе ти одговорам на едно прашање, тоа за 2минутната маска :) мене ми е многу добра, воопшто не ми ја мрси косата, ја нанесувам на цела коса, но не и на делот на главата односно кај корените. После тоа косата навистина лесно ми се расчешлува, мека е на допир и некако свиленкаста, а и плус многу убаво мириса и тоа во текот на целиот ден. Така што ја препорачувам.

На biolog1982 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. biolog1982

biolog1982 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Благодарам

14. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    Јас користам еден шампон од Балеа за руса коса, мене многу ми се погоди. 100 денари е, ама косата ми ја омекнува, ми ја прави посјајна, полесно ја расчешлувам и, барем на мене така ми изгледа, малку ми ја осветлува. За мрсење, мене косата со шампонот ми се мрси после 3-4 ден.

Прикачени фајлови:

15. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Јас ја користам дневната и можам да кажам дека нема доолго време да ја сменам. Дефинитивно хидрира, се впива, дури и местата кај што ми се лупеше кожата ми исчезнаа.
    Немам никаков проблем со црвенило или чешање или нешто слично.
    Само 5+ за кремава.

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Не знам зошто не можам да го најдам Балеа сувиот шампон,тој во вид на спреј што е,во зелена боцичка(не можам слика да најдам). Го барав во Дм во ГТЦ и кај Беко и го нема.Ако некоја го види пишете тука да знам. :) Исто и аглестата четка од Есес,ја нема ниту во Дм ,ниту во Космо.

17. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Завчера бев и си купив коректор на She [​IMG] од овој и задоволна сум од овие два пати што сум го ставила, убаво прикрива, не е многу мрсен таман, плус не е ни скап околу 150 денари беше.
    Си купив и маска на лице на Балеа, тоа беше веќе проверено, стварно е добра баш вчера вечерта си ставив, само позитивни коментари, лицево супер ми е :)

18. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Дали ги имало овие од лубеница кај нас до сега? Сакам да ги донесат :rofl: им го замислувам прекрасниот мирис ммммммм ;)

Ова си го земав пред некој ден преубаво мириса и има малце светки ама не се приметуваат. А и некако маслен лосион е и ја прави кожата ептен мека :)

Прикачени фајлови:

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Преубав летен мирис на ананас и кокос, совршен е за овој временски период.
    Буквално има мирис на коктел со ананас.
    :mm: [​IMG]

20. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794

Убав, летен гел за туширање. Мириса на џус од грејпфрут, како тазе исцеден врз кожата.

Одлично за лето.