Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    да и јас мислам дека лосионите на балеа не им се добри,стварно лепат,и ич не хидрираат а и мирисот брзо некако испарува,јас си земав од манго и не сум така задоволна,е сега ме интересира дали и геловите за туширање им се такви ја сушат кожата ,дали хидрираат за да знам дали да си купам или не

2. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Имам повеќе производи и од се што сум купила од креми до гелови за туширање сум задоволна, освен од регенараторите за коса од Белеа. Не знам дали е до мојава коса, ама воопшто не ја омекнуваат, ниту ја отплеткуваат. Иначе другите работи ми се ок

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.004
    Допаѓања:
    123.781
    Пофалби за шампонот Балеа за сува и оштетена коса,од манго и алое вера.
    Дава убав сјај(досега ниеден шампон не ми давал ваков сјај),косата откако ќе ја исушам ја осеќам тешка,и таква сакав да ми биде (незнам дали ме сфаќате :lol: ) има волумен,не е сплескана и разлетана.Од малку се прави ептен пена.Ваква ми е без комплет регенераторот,со регенератор сплескана и мазна,затоа ќе го ставам само кога ќе се пеглам.Онака Генера маската ми врши најголема работа.
    95 ден (со попуст 80) ,300 мл.

4. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Лосион крема за стапала, има прекрасен мирис на лимон и нане, лесно се впива и ги освежува (лади) стапалата. Со купон за попуст е 89 денари.
    Хидратантна крема со витамини и заштитен фактор 10, мене ептен ми се погоди, имам нормална кожа со делумно мрсна Т зона.
    Крем во боја. Ми ја изедначува бојата на кожата на лицето, не дека нешто многу покрива, нормално, не е пудра, онака ептен лајт е и многу убаво мириса.

На Angel.girl и eli25 им се допаѓа ова.
  5. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Го има ли некоја од вас користено шампонов? Ефикасен ли е? Треба демек да го убива жолтилото кај фарбани плавуши.

Прикачени фајлови:

6. Beaty

Beaty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
  7. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    4.019
    Пофалби до кремава за тело ! Многу убаво мириса и нежна ја прави кожата :)

Прикачени фајлови:

• 2609573.jpg
      2609573.jpg
      Големина на фајлот:
      22,9 KB
      Прегледи:
      767
  8. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Летно и свежо! :inlove:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Го земав онака да не ми притреба случајно, али не знаев дека мириса така чоколадесто, прекрасно, најпрекрасно на свет.

Уште да не изветрejуваше многу брзо мирисот немаше никогаш да го смеам,ама тоа е.
    цена околу 100 денари, а едно месец дена сигурно трае со интензивно шприцкање(дека максимум ефект има до 4 часа)

На anabel-a и kim.k им се допаѓа ова.
  11. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Денеска бев во ДМ во Сити мол и нема убави лосиони на Балеа само тој од портокал или што беше.Како и да е,има гелови за туширање сите сакав да ги земам :D Јас земав шампон и регенератор Балеа од манго и алое вера и гел за туширање од бобинки. :)

Прикачени фајлови:

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Во ДМ влегувам само по Балеа и Алверде производи. Друго не купувам од таму зошто прескапо е. Вчера бев и во Космо и во ДМ и се зачудив која разлика во цени ја има. Истите производи од истите брендови во ДМ се за добри 50-60 денари поскапи :^) Па зашто да им ги дадам тие 50-60?

Плус, тоа тестерите од декоративна козметика им се каша-попара. Оди па снајди се. Од 20 кармини, тестер има само за 3-4, или па под одредено бројче на кармин стои тестер од друго бројче со сосема друга нијанса. Се' им е испокршено, изронето, без капачиња... Хаос. Една девојка пред мене направи потег што ме изреволтира и и' пререков. Гледа кармини Maybelline и се фаќа за кармин, спакуван во опаковка, кој што не е тестер - и зема, ја искина опаковката и го отвори да го проба на рака :o а тестерот стои пред неа :fubar: И' викам Девојко, еве ти го тестерот пред тебе, зошто го отвараш карминот? И таа: Оф, па не видов дека има тестер :tmi: Отидов на каса да си платам, и' кажав на касиерката дека треба да си водат сметка, дека им ги отвараат кармините, ги пробуваат на рака и ги оставаат како ништо да не било. И и' кажав дека треба од секој производ да си стават тестер, а не само од некои. Како да купам кармин на пример, ако не ја видам бојата од тестер?

И на други места е хаос со тестери, ама во ДМ е врвот на простотилакот на македонскиот народ, дефинитивно :^) Од таму никогаш нема да купам декоративна козметика, само Балеа и Алверде им вредат.

На oblace1, ines.h, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.
  13. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    38
    Има ли во ДМ производи за коса од Alfaparf ?

14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Имам забележано шампони, регенератори и маски за коса.
    Цената им е височка, ама се надевам вредат за парите и се квалитетни. Одамна му се имам намерачено на еден шампон со дијамантски сјај, некои специјални честички што ја прават косата екстра сјајна... па ќе видиме. :)

На ivana.123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    38
    Епа супер и јас тие ги гледав на http://hairshop.mk/ама мислам дека ги доставуваат само до фризерски салони ,башка плаќаш цена за достава и плус стигаат за 3-4 дена ..чим ги има во ДМ ќе си ги купам од таму :D

16. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Офф јас по гадно несто немам ставено на моите стапала. Вчера го купив, си ставив, дури 3 пати, си викам ај може ќе ми се свиѓе ама ништо. Стапалата никогаш не ми биле посуви. Дефинитивно или ќе го подарам на некој или ќе си го најде лосиончево своето место фрлено во некој ќош :)

Туку сакав да прашам има некој искуство со кремата на eveline од козјо млеко? Некое време веќе ја меркам :lol:

17. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.158
    ^^^ Јас ја имав таа со алое вера и со козјо млеко и не сум задоволна ни од едната ни од другата. Не се мрсни ич, некако ми се чини како водичка да ставам на рацете и за две минути како ништо да не сум ставила. Ако имаш сува кожа на рацете никако не ја купувај. И од други што ги имаат користено ги имам истите мислења слушнато.

18. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Јас зимово ги користев сите по ред шампони на Alfaparf. Најзадоволна сум од зелената линија, со екстракт од бамбус-користев шампон и маска. Од белиот, што треба да е со дијамантски сјај, нити јас нити пак некој друг примети некој посебен ефект во однос на сјајот.

Добри се производите, квалитетот на косата значајно ми се подобри, но навистина е тешко да се одржува континуитет со таа цена.
    Освен во ДМ, ги има и во Космо.
    Во ДМ често наоѓав амбалажи со прав, полуотворени или со скршен капак. Гледајте го рокот, затоа што мислам дека во нашиот ДМ тие што се продаваа зимото беа неколку месеци пред истекот.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Не не, мислев на кремот од козјо млеко шо е за лице :)

20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420

Препрепрезадоволна од ова чудо! 500 мл за 175 денари, совршен мирис на кокос кој трае (не предолго ама трае). Одлично се размачкува, брзо се упива и не е воопшто мрсно (јас имам нормална накај мрсна кожа). Кожата после мачкање е премека, а мирисот леле мирисот. Лето во пластична кутија за домашна конзумација. :)