Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.763

Имаш голем избор на фарби , на Лореал , Гарниер колор натуралс и колор сензејшн , на Субрина , Палете , Аура , во повеќето ДМ ги има фарбите и на Кене и Еволушн.. јас досега сум најзадоволна од Гарниер колор сензејшн и Кене , зависи колку пари ќе сакаш да дадеш :)

2. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    А која цената на Лореал, Кене и Еволушн??

3. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Дечки,уште е на попуст Maybelline Lash Sensational маскарата?

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.763

За Лореал не сум сигурна за цената но под 400 денари не верувам дека е , за Кене јас ја имав земено 320 ден,а Еволушн е околу 240

5. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Да,до крај на месецов.

6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Луѓе,ја купив маскарава,прекрасна е,ама немам збор! Лепеза трепки,не се рони,стои цел ден..што друго да кажам,ќе згрешам.Баш е lash sensational!

На beatriz и rainbowec им се допаѓа ова.
  7. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Kolku pari e?

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.357
    285 денари е во ДМ, не знам до кога е на акција, мислам дека до недела.

На Nausicaa и fificaaa им се допаѓа ова.
  9. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    77
    Здраво девојки, периодов користев повеќе производи од DM па да споделам мислење :)
    Гел за туширање и лосион (од истава колекција), убав мирис на мед и млеко, пакувањето е доста големо и практично (200/300ml) ако не се лажам. Кај гелот за туширање ми пречи што мирисот не е долготраен но за тие парички врши работа и повеќе од доволно. Лосионот за тело има подолготраен мирис и мала количина е доволна за поголем дел од телото. Цената мислам дека им е околу 100 или 110 ден секое.

Бидејќи времето е такво какво е а јас и без него имам премногу сува кожа, ми требаше нешто со појак ефект за усни. Мало слатко пакување, балсамов дава некој сјај, не остава боја и се задржува подолго време на усните. Мирисот на прво отварање можеби нема да ве воодушеви но потоа мене ми стана доста симпатичен :) За цената на сум сигурна но јас мислам дека го земав околу 120 ден.

После толку фалење на Балеа аква серумот, морав да го имам бидејќи прочитав дека го користите и како подлога за пудра, а такво нешто и ми требаше. Цената беше 245 ден. Но тек откако дојдов дома прочитав на него дека има anti-age ефект, а бидејќи јас сеуште немам потреба од тоа и го дадов на мајка ми да го користи. Е сега дилемата ми е, дали има и друг вид на серум кој е без овој anti-age момент или сепак овој е тој? Бидејќи кога бев во ДМ само овој беше а јас бев во брзање и не успеав ни да погледнам на него, но секако нема да остане неискористен ;)

Балзам за исправување на коса, на пакувањето пишува дека уште по првото миење со него, ќе немате потреба да ја пеглате. За ова не е точно, бидејќи не само што ќе морате да ја пеглате повторно косата, туку и тој процес подолго ќе трае (facepalm) Тоа и не ми беше некој проблем бидејќи веќе подолг период косата ја средувам со пегла после миење (имам прекршена густа коса, не виткана!) но ми се појави проблем, балзамов ми создава чешање на главата. Пробав да го ставам во многу помала количина, само од половина коса кон врвовите, едноставно не идеше и сега ќе си стои така. Му дадов повеќе шанси но изгледа ќе се разделиме на подолг рок :lol:

На Vesna.Spi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ilovecupcake сигурно е од балсамот? Бидејќи ако го нанесуваш по должината на косата (што значи дека нема никаков контакт со скалпот) не би требало да ти создава чешање.
    Инаку, бидејќи спомена дека сакаш права коса, ако до сега не си го пробала, обиди се со овој регенератор (Balea Professional Repair Spülung). Можеби немаш којзнае колку оштетена коса, но со користењето на пегла секако се „квалификуваш“ за обид :)

11. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    Ја има оваа во космо?

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      235,4 KB
      Прегледи:
      65
  12. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.966
    Никаде го нема сунѓерчето како јајце на Ебелин, зоштооо? Каде сега ќе најдам, сите ДМ ги поминав?!

На gothchick и t-sweet им се допаѓа ова.
  13. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    Јас имам користено производи од ДМ поточно од Балеа и моите искуства се 50/50, поточно го користев шампонот и регенераторот за плава коса од регенераторот без задовлона од шампонот не, потоа го имав купено и спрејот кој е за одмастување на коса-тој океј беше не е лош , е сеа презадоволна сум од кремот за подочњаци, ке го прикачам подолу, значи кремчето е закон , мојата рабоата е пред компјутер по 8 часа на ден и вака навечер ке поминам некое време пред ком. и лесно ми се ствараат подочнаци ама тоа малото чудо стварно помага, ...овие s-hi нзнам дали се на ДМ козметика мислам карминичиња и такви стварчици незнам дали се нивни ама само тому ги имам видено, од нив имам земано карминчиња , сјајчинја и слични работи и океј се онака просек ко за цената се океј.поздрав се надевам дека помогнав некому

Прикачени фајлови:

• balea.png
      balea.png
      Големина на фајлот:
      152,3 KB
      Прегледи:
      41
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.602
    Допаѓања:
    201.904
    Не, сaмo вo ДМ имa прoизвoди нa Бaлеa.

15. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    77
    Ти благодарам на предлогот, иначе и мене ми немаше логика тоа, ама стандардната комбинација на препарати што ги користам за средување коса ми е испробана и дава супер ефект, ова го земав само како додаток бидејќи мислев дека ќе ми помогне во смисла на колку-толку исправување пред користење на пегла. Овој регенератор не ми е испробан до сега, така што следен е на листа :D

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Дали во маркетот има некој производ за отстранување на жолтеникави дамки од нокти и некоја крема за зацврстување на нокти ? :)

17. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    колку чини козметиката на Balea?

18. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838

Итно ми е потребно и мене, старото веќе воопшто не ми изгледа добро за користење, а никаде го нема во сите ДМ низ Скопје го барав. Тоа на Аура не ми одговара има некој лош мирис (и покрај миење со сапун, шампон) и ми предизвикува бубулици. Ако некоја го види молам да пише(fingers)

На Chimera му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Dali imaat Facebook strana . I dali nekoj znae kolku im se farbite za kosa na macadamia.

20. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Дали во ДМ ги има овие стил маски за коса?
    upload_2015-3-24_16-44-51.jpeg [​IMG]

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.