ДМ маркет

Discussion in 'Тело' started by MacaLove, May 20, 2012.

1. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Прекрасни два производи,
    спрејов ми ја осветли косава, ми беше темно-црвено-кафена, сега е неколку нијанси посветла, иако пишува дека е само за плава коса, си врши работа, и пакувањето е малку сменето, а оваа слика ја најдов набрзинка, а најважно, и не ми ја оштети косава, 175 денари.
    Гел балзамов за многу сува кожа е исто одддличен, комплетна нега на телото за време на туширање, 189 ден. :hug::*::nod:
    -145934-data.png bild-balea-dusch-soft-oel-balsam-data.png (y)

2. Tedd.

Tedd. Истакнат член

Дали некој го користел овој производ и какви препораки имате за производите на Алверде,дали се квалитетни или подобри се оние на Балеа?

3. Katina007

Katina007 Истакнат член

Според мене на алверде се подобри дефинитивно, пред се затоа што се природни. Користам се на алверде имам осетлива кожа и никогаш не ми направиле проблем како некои други производи.

Biodevojka likes this.
  4. Tedd.

Tedd. Истакнат член

И јас имам чувствителна и сува кожа склона на акни,се надевам спречува нивна појава?

5. Avokado

Avokado Истакнат член

Gi ima negde ovie uste. Gi barav pred edna nedela mi rekoa roba cekame a tie bile limited edition i ne bile sigurni dali pak ke ima, nezbaat koja krema bila vsushnost. Preubava e. Ako znae nekoj spored sostavot koja krema e go molam dá pishe bidejki preuba e sao taa mi gi sredi racete http://forum.femina.mk/attachments/image-jpg.197164/

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Дали спрејот може да се користи и врз фарбана коса ?

7. Katina007

Katina007 Истакнат член

Нежни се производите не верувам да ти направат некој проблем. Во зависност од тоа каква ти е кожата треба да си избереш дневен и ноќен крем, тоник за чистење, гел за миење и пилинг, тоа користам јас на моето лице. Имаш избор и цените се достапни јас лично сум многу задоволна, еве линк тука разгледај си http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produkte_gesichtsreinigungundpflege/?cp=2

8. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

да, ја осветлува и фарбаната коса

crazylady likes this.
  9. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Веќе подолго време ги испробувам и студирам производите на алверде и можам да кажам дека се фантастични (барем оние кои јас ги пробав) и со одлична цена. Мои омилени се стикот за против потење од бисер (тој што ја направил формулата за овој производ е генијалец, секоја чест, многу нежна и блага формула и притоа природни состојки), шампонот од авокадо (спас за сува коса), балзамот за пети од рузмарин и портокал (омекнува како ретко која крема), антицелулитното масло, ми се допаѓа формулата на геловите за туширање, не се агресивни а имаат прекрасен мирис, потоа шминките на алверде се супер, сенките и моливчињата за очи, трајни а природни без силикони и по ептен прифатлива цена, течниот туш за очи е најдобриот кој во последно време сум го пробала, подобро амин! Маскарите немаат силикони (јухууууууууууууу), ми се допаѓаат и руменилата за лице, а одлична е и минералната пудра која сеуште ја тестирам (издржливост, покривање, природен изглед итн, ќе говорам и за неа). Сестра ми ја користи кремата за околу очи и вели дека е супер.

rainbowec and Katina007 like this.
  10. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Devojki pred nekoj den vidov na Balea mleka , maramcinja i kremi za samopotemnuvanje. Me interesira dali nekoj gi koristel i kakva boja se dobiva. Inaku od se sto sum koristela na Balea sum zadovolna , osven od eden sampon. Me interesira za bojata , da ne ispadnam zolta na kraj :|

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

@fificaaa јас летото го користев млекото за самопотемнување и бев задоволна. Ќе се намачкаш рамномерно и ќе чекаш да се впие скрос, па после да се облечеш. Два-три дена по ред ќе се мачкаш и ќе потемнеш. Со миење се губи бојата, но не скрос. Али за да ја одржуваш ќе трба барем на два дена да се мачкаш. Единствено не ми се допаѓаше мирисот што ми беше малце јак и не ми се свиѓаше воопшто, а особено бидејќ кога ќе се испотиш уште повеќе се осеќа.

fificaaa likes this.
  12. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Ne go mirisnav nz kako mirisa. Pisuvase deka so mienje se odmiva , zatoa me zacudi dali e trajna bojata ili treba na sekoe da se mackam (nesto kako pudra ke mu dojde). Ti blagodaram inaku :*

13. velesanka

velesanka Популарен член

Пастите за заби dontodent ги имате ли користено? Ги бива ли?

14. sesilija

sesilija Популарен член

Кој е подобар, спрејот или лосионот? И која цена беа, знам дека и лани го имаше лосионот, за спрејот не се сеќавам.

Rose96 and joy1 like this.
  15. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Лосионот е прекрасен, @sesilija, ама лимитед едишн е и не знам колку би го имало и ова лето. Мислам дека беше како и останатите во ваква амбалажа, стоитна денари.Спрејот мислам дека го немаше кај нас, речиси сум убедена дека не го видов.

Туку, јас дојдов во темава за да се пофалам дека конечно го купив satin mauve моливчето од Essence. :D
    Последното во ДМ во Веро, моја среќа било. :lol:
    Ете @rainbowec, те послушав и се исплатеше потрагата на крај. :wasntme:

Rose96, ivancekitty, sesilija and 2 others like this.
  16. rainbowec

rainbowec Популарен член

Јеееееееее баш ми е мило конечно го најде. :angel:

Mishela likes this.
  17. sesilija

sesilija Популарен член

Веројатно ќе ги има и оваа година- сликата што ја постирав е од нивната фан страна на фб, денес ја имаа објавено само немаа пишано цени на производите.
    Затоа и прашав овде, можеби некоја феминка денеска била во некој од маркетите и ги видела, па да си се обезбедам навреме.

Mishela likes this.
  18. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас само што се вратив од ДМ во Веро, таму не ги видов.

sesilija likes this.
  19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Девојки дали сте го виделе ова кај нас?

20. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

да го имам јас овој мирис , уште во јануари го имам земено сигурно го има низ сите ДМ :)

simoncelicius likes this.