Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ДМ маркет

Дискусија во 'Тело' започната од MacaLove, 20 мај 2012.

1. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    320

Има ли некој искуство со овие продукти?

2. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Девојки дали во Битола во Веро можам да ги најдам производиве од балеа ?

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.677
    Balea прoизвoди имaш сaмo вo Дм

4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.085
    Допаѓања:
    77.110
    Девојки,денес купив на Алверде гел за миење на лице Aqua па кажете ми искуства,дали е добар.Претходно го користев на Балеа гелот 3 во 1 ама пошто имам проблем со акни на одредени места,агресивен ми беше,ми го воспалуваше лицето на тие места пошто е со гранули.Ве молам кажете ми искуства :)

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Дали е овој гел?

Ако е овој, ок е, барем мене ми беше добар Ама јас вакви гелови користам за финално чистење на лицето, немам проблематична кожа, фала му на Бога. Реално, си ја врши работата, ја освежува и чисти кожата, не ја затега ниту пак ја суши претерано многу. Мислам дека ќе бидеш задоволна. Нема гранули овој, имаше пилинг во проѕирно пакување, тој има гранули.

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.085
    Допаѓања:
    77.110
    Е баш овој.Леле,се надевам дека нема да ми направи дополнителен проблем какао тој на Балеа.Фала ти многу :D

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Тој на Балеа 3во1 што е, и јас го имам, агресивен ми е многу. Се залетав да го купам после позитивните критики за него на форумов, ама ретко го користам, еднаш неделно дали правам пилинг. Лицето ме пече ако го користам секојдневно. Овој погоре е подобар, не е агресивен.

8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.085
    Допаѓања:
    77.110
    Исто и јас,гледав многу позитивни искуства и кога го потрошив обичниот гел за мрсна кожа од Балеа што беше далеку подобар од овој го земав ама го средив лицето,многу акни ми се појавија и на челото и под образите,што не се случило до сега.Се надевам дека овој ќе ми заврши работа пошто и во ДМ ми рекоа дека го користат луѓе со осетлива и проблематична кожа.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  9. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    @Annath Секој гел што содржи гранули не е наменет за секојдневна употреба токму поради тоа е агресивен. И јас размислував меѓу гелот 3 во 1 и обичниот за комбинирана кожа на Балеа и сепак се одлучив за тоа што веќе ми е испробано и сигурно редовна употреба.

10. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.981
    знае ли некој за што се користи кремава?

Прикачени фајлови:

• b9b431.jpg
      b9b431.jpg
      Големина на фајлот:
      50,1 KB
      Прегледи:
      51
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Јас ја користам за децата кога ке им вцрви или воспали кожата некаде.Мрсна е мн мн и како мелем е некако.

На Witchy-style и Kitten им се допаѓа ова.
  12. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    765
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    За се и сешто! Овој крем од невен ми е број еден! За суво кога ми е лицето во зима, за раце, за испукани пети и лакти, за усни...Значи толку е мултифункционален а евтин, нема грешка да го имаш дома!

На Witchy-style му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Морам да кажам дека беше во право, го купив веднаш после коментарите и првичните впечатоци се дека потењето не се зголеми, можеби дури малку е и намалено.
    Го земав тоа со лимета, сите убаво мирисаа, ама се одлучив тоа да биде прво. Навистина мириса на чај, на убав зелен чај со лимон и дава многу пријатно чувство.
    Кожата ми беше презаситена од рексоната, последно имав земено стик, на моменти ми се појавуваше такво иритирачко чешање, ме полудуваше па ако бев дома веднаш одев да го измијам стикот од мене, неподносливо беше.
    Сега од ова немам такви проблеми, се чувствувам свежо, пријатно, лесно...

Само не кажавте колку пати нанесувате во текот на денот, пишува нели дека штити 24 часа, ама јас нанесувам повеќепати, зависи кога-како.

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.412
    Јас ставам три пати во текот на денот, ама некогаш и само еднаш.
    До сега не сум била непријатно изненадена, мислам ме разбираш како.
    Јас го користам со нане, цело време имам впечаток дека сум на море. Во принцип и сакам нане многу (во мохито најмногу #хехе (колку сум сељанка)), па ова ми е баш летна комбинација. Штом заврши летото ќе го сменам, сакам само на лето да ме потсетува.

На simoncelicius и sesilija им се допаѓа ова.
  16. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    wp_ss_20150803_0001.png После пофалните зборови си купив и јас. Пола саат се вртев низ Дм и се мислев кој мирис да го земам и на крај се одлучив за ова. Неутрален мирис има, на чисто мириса. Задоволна сум и јас :)

На Mama25 и CrazyOne им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Јасно ми е мене тоа, имам пилинг со гранули, го користам еднаш неделно.
    Овој гел што јас го имам е за млада кожа и баш наменет за секојдневна употреба, за миење, како пилинг и како маска. Содржи овошни киселини, и ми беше преагресивен. Мислев дека ќе биде добар, не само затоа што прочитав позитивни искуства, туку и затоа што порано ја имам користено линијата Pure Zone на L'Oreal, која што се покажа солидна за мојата кожа, и и годеше како ниедна друга колекција претходно и после. Ама пак, за млада кожа. Мојава очигледно не е веќе толку млада, па не и годат вакви агресивни средства :D

На ivi1987, mims-89 и poenta им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.085
    Допаѓања:
    77.110
    Денес бев до ДМ и го земав дездорансот на Алверде,то со зелен лимон и жалфија.Има специфичен мирис а после ќе го пробам да видам дали делува :) Инаку до сега користев Рексона ама страшна е,на моменти толку многу ме чешаат пазувите како алергија да имам,плус се потам и не ја неутрализира миризбата туку баш напротив кога ќе се измеша се,грозно.Се надевам дека е добро ова на Алверде,ќе ви пишам како ми делува на мене :D

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596

Од цела колекција ја користам само кремата. Шампонот и регенераторот не ми одговараат. Кремата е одлична, убав мирис, ја прави мека косата, ги истакнува локните и не ја лепи како пена, за после еден ден да не личи на ништо. Секако после кремава и обликуванје ја прскам цела коса со лак за да зацврсти.

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.085
    Допаѓања:
    77.110
    Дездорансот од Алверде е феноменален.Не се испотив ич,суви и чисти пазуви и пријатно мириса цело време.Само сабајле кога се прскав ме пецкаше малку ама одма се смири :)