Имa, oвaa е Всушнoст пoвеќе е кaкo тoнирaн крем, не е мнoгу пoкривен, aмa изеднaчувa тен и прикривa и смирувa црвенилo, бидејќи е нa бaзa нa невен и бaдем. Мене ми вршеше рaбoтa зa секoј ден.
Дали некојги има користено фластерите за детоксикација кои се лепат на стапалата сум видела само во ДМ, како се покажале дали добро делуваат?
Има, јас имам видено една. Одамна ја видов не знам дали е уште во продажба ама побарај ја како тонирана крема на Алверде. Поздрав
Оваа новата линија на алверде што ја извадија розевата за лице , цц крем , серум и крема мислам беше , има некоја старосна граница за употреба??
Здраво драга, ако мислиш на оваа ја разгледав декларацијата и според мене нема старосна граница затоа што нема некои специфични анти ејџ состојки. Поздрав.
@Biodevojka ти благодарам само да ми кажеш дали е соодветна за комбинирана кожа според состојките или се очекува да е по мрсна по структура?
Еве ја декларацијата од германскиот сајт на ДМ Aqua | Alcohol* | Glycerin* | Glycine Soja Oil* | Coco-Caprylate | CI 77891 | Glyceryl Stearate Citrate | Butyrospermum Parkii Butter* | Titanium Dioxide (Nano) | Myristyl Myristate | Cetearyl Alcohol | Prunus Amygdalus Dulcis Oil* | Prunus Armeniaca Kernel Oil* | Simmondsia Chinensis Seed Oil* | Hoya Lacunosa Flower Extract | Tocopherol | Mica | Glycerin | Helianthus Annuus Seed Oil | Silica | p-Anisic Acid | Sodium Hydroxide | Tin Oxide | Caprylic/Capric Triglyceride | Xanthan Gum | CI 77492 | CI 77491 | CI 77499 | Parfum** | Linalool** | Limonene** | Citronellol** | Geraniol** | Eugenol** | Benzyl Alcohol** *ingredients from certified organic agriculture **from natural essential oils Според мене би можела за комбинирана затоа што има глицерин, и коко каприлате кое е полесно не масти многу. Како што може да видиш има и алкохол на втора позиција кој прави полесно да евапорира целиот производ. Маслата кои се употребени не би требало да создаваат проблем за комбинирана кожа, иако е индивидуално. Титаниум диоксид во овој производ е нано. Со оглед на тоа што содржи и p-Anisic Acid алкохолот не е единствен конзеранс и може да е во помал процент. Поздрав
Нема ББ има ЦЦ крема . Еве ја:http://www.biotencosmetics.com/en/face-care/cc-creams/cc-cream-light.aspx Јас ја користев/користам и се покажа како супер варијанта за летово, кога не сакам да ставам пудра на лице. Јас имам сува/чуствителна кожа, и кремава ми ја хидрира, се упива, и има блага ама доволна покривност на малите недостатоци на кожата. Сега ја ставам и под течна пудра.
На Балеа да , таа во розева туба за долга коса и таа за плава коса ама сите ми ја прават косата како тесто , мене не ми одговараат ич... ако имаш сува коса одлична е на Алверде во лилјакова опаковка
На Балеа ги имам користено маските за лице и се многу убави, посебно текстилната за хидратација со цинк, искрено ги препорачувам
Дали некоја има користено од тој восокот што се загрева во вода во комплет со ленти за депилација? Дали е добар или не?
Јас користам, светло кафеава боја има, од ДМ го купувам, и е одличен. Го користам за раце, нозе немам никаков проблем. Имам купено и бел, тој ми беше ужасен ништо не се вадеше, а знам дека има и темно кафен тој го немам пробано. Едит: Упс, не видов дека е темава ДМ, па пишав дека од ДМ го купувам. Игнорирајте