Јас одамна ги пијам,ист е ефектот не се секирај,полесно е кога се пијат ниту треба да лежиш,ниту ти истекува од тебе.
Инаку ми даде докторот утрогестан по 1 од 200 навечер и мирување. и за 10тина дена да видиме пак, ама ми рече сигурно ќе треба серклаж. Прв пат ставам денес како урината да ми е многу темна дури како кафеавкаста. Од него е? Прв пат користам. Ве молам одговорете ми зато шо сега паничам премногу за се. Никој не користи утрогестан за да ми одговори?
Јас користам, мислам дека не ти е од тоа, барем кај мене не сум приметила. Немаш штета од утрогестан.
Јас користев утрогестан по едно навечер и сабајле , освен што истекуваше од мене и тоа страшно ме нервираше , промена во мокрачата не приметив.
До денес се ми беше во ред со мокрачата, сношти ставив утрогестан и денес еве првите две мокрења од сабајле ми е така, дали така истекува или не, не знам стварно.
Истекува бело од утрогестанот. И во урината ќе приметиш бели парченца. Може да ти е потемна од витамини, чај некој....
И јас не верувам да е од утрогестанот. Јас имам приметено дека од некој вид храна и кога имам пиено помалку вода мокрачата ми е потемна боја. Прашај го денес матичниот кога ќе одиш за второ мислење кај него.
Zenicki od ovoj utrogestan imam mnogu vrtoglavica, pospanost I zamor. Zavcera prodavackata me donesam do doma sreka blizu ziveam ... Potpolno SE onesvestiv... Takvi SE ili ???
Јас кога почнав да ги пијам многу ми се спиеше,сега се навикнав како обично апче да пијам.Во рана бременост си можеби и онака ти е лошо и ти се спие,од времето немора да е од утрогестанот.За секој случај прашај доктор.
Јас со трите бремености бев со прогестеронска терапија и пиев дабростон и примав инекции прогестерон депо. Мирувај, лежи,измери притисок дан имаш низок!!
10 nedela sum a inace so stradam ja OD nizok pritisok. Vo prvoto hi stavav vaginalno vo 5ta nedela a sega ova mi SE desava ...
Низок притисок и не е баш за занемарување мила Јас се онесведтував од притисок и еднаш толку ми се доближија, ужас.. Лежев на болница и примав инфузии. Внесувај течности,мирувај и мери притисок!! Ако нешто ти зуе, подобро на лекар јави се
Здраво, сакам да прашам дали можи да касни од Утрогестан? Пред минатиот месец ставав вагинално и ми доцнеше 7дена.. Сега повторно ставам и следам ситуација дали ќе касни од тоа или од нешто друго Ваше мислење?
Преска бев кај матичната ритински и уз муабет ми спомна а дабростон пиеш ли? Се зачудив бидејки сум 10 недела а до сега ми нема спомнато. Ваше исуство со дабростон? Знам дека не се штетни ама дур сега да ги почнам ми стана сумљиво...
Таа како матична треба да ти каже да ги пиеш и да ти ги препише, се надевам таа ти ја води бременоста. Онака ти од кај знаеш дека е пожелно да се пијат? И јас пиев прво тромесечие и кога требаше да ги прекинам докторот ми кажа шема по која треба да се водам, нагло прекинување не е пожелно, сепак се хормонски апчиња. Добро е да се пијат за подршка на бременост.
А матичниот што рече да пиеш ли? Мене ми ги дадоа од сам почеток на бременост. Крварење, исцедок имаш? Требало да го прашаш дали има потреба да пиеш сега во 10та недела. А и ќе ти требаат рецепти за нив.
Јас ги пиев за да ми се среди циклусот. И кога останав само кафено скоз малце како точки и толку. А и се јавив бидејки е на одмор и ми рече нема потреба да ги пиеш сега веке само магнезиум и провенс мислам беа ама сеедно јас се загрижив дека сега баш во 10 ама битно се е во ред.