Jas pijam isto magnezium, pregnazon, zelezo..mene nekako mi se poklopi potenjevo, koe ic ne e prijatno, valka postelina, valka kosa sekojdnevno, so pocetok na pienje na Dabroston, mozebi e slucajno, poslem tvoeto iskustvo..
Јас имам пишувано и во труднички дека во последно време почнав повеќе да се потам на ноќе, и преку ден имам топлотни бранови што јас мислам е од времево. Сепак ти прашај си матичен. Но не е загрижувачко мислам е нормално. Не е пријатно но ќе се истрпи. А тек времево ќе биде уште по жешко.
Кај нас во Струмица, повлечени се утрогестан од аптеките? дали случајно ја има оваа појава и во другите градови?
Па да имаш барем одредена резерва. А не верувам дека ќе остане долго време оваа ситуација. Сигурно ќе се набави.
ти благодарам @Ano. Некако појасно ми е сега, значи има дефицит и мора да набавам резерви барем за овој месец едит: мм набавил 15 пакетчиња, вели да земам ли уште Му велам покриени сме до 9ти месец, да немаш гајле Инаку сосема си во право, увозникот дури им најавил дека ќе се појави дефицит на некој одреден период.
@Momichka како повлечени ? сабајле купив , не ми кажаа ништо такво дека нема да ги има повеќе или сл. Од која аптека купуваш?
Грешка ми беше првичната информација @ada21. Не се повлечени, туку имало дефицит на утрогестан. И увозникот им најавил на аптеките пред некој период дека е можно да се појави простор со дефицит. Се надевам дека бил вака краток период.
@ada21 многу ми е жал што можеби направив аларматна состојба, но кога мм дојде без утрогестан, дома и ми кажа нема, се збунив. И кога Ано потрвди дека има дефицит, а не се повлечени, си земав резерви од локалните аптеки. Можеби нема да е лошо да си земеш барем уште едно пакетче за секој случај. Јас сум многу рана бременост и со големи ризици од крварење и секако утрогестанот ми е неопходен.
Јас во виола не најдов. Во зегин кога отидов, од таму ми кажаа дека е дефицитарен, па бркаа во која аптека има останато за да земам и трчав да ги купам. Ова беше минатата недела.
@Momichka @Ano одам сега да прашам во мојата аптека каде што купувам , за секој случај ќе земам резерва . Фала ви