@stevemila и јас ги ставам цело време , сабајле , вечер . Веќе преку глава ми е . Па истекуваат ,а секојдневни неможам ми ствараат србеж и само менам гаќи. Сум се напила неколку пати кога морам да одам до некаде но многу ми се лоши . Пред некој ден ќе се онесвестев .
И јас ги ставам секоја вечер, дури и 3 пати на почетокот но никако не можев да ги пијам, а и докторот ми нагласи дека подобро е да се ставаат
mene pak mojata doktorka mi rece da gi piam utrogestanot a ne gi stavam vaginalnovo ... prvite 3 meseci nasabajle i navecer, a sega samo navecer pred spienje.... me interesira do koja nedela se koristat
Зависи од случајот и ситуацијата Ако ти е ок да ги пиеш, пиј ги. Ако не можеш да издржиш, можеш да сменеш вагинално, не е страшно. Може неколку месеци, а можеби и ќе немаш потреба повеќе. Секако на некоја наредна контрола ќе ти намали на една на ден.
Do koj mesec stavavte utrogestan?I primavte progesterone depo?Negde citam deka ne se koristat vo odminata bremenost.Organgiski mi kaza da stavam sabajle i vecer.Deka progesterom depo ima pomalku efekt.Trajkovski vika nema potreba dva pati utrogestan. Neznam so da pram.Jas sum so skraten cerviks.Dali moze da ima nekoj kontra efekt?
@stevemila јас сум 32 недела ,уште ги ставам сабајле и вечер од 200, исто заради скратен цервикс . Купив сега да имам до 35 недела . Утре ќе прашам до кога да ги ставам . Страв ми е ако престанам да не се скрати нагло цервиксот . Но доктор ќе каже .
Мене ми кажа докторот до 34 се користат. И тој мисли дека 2 пати нема потреба доволно еднаш, ама на болница ми кажаа два пати, па јас за посигурно си ставам 2 пати.
@SophiaBella значи со полна 34та се прекинуваат , кога ќе се започне 35та не треба . Ќе прашам и јас точно да ми кажат , ако не 1 пакетче што ќе ми остане ќе и го пратам по такси на @stevemila
Па да, така разбрав. До 34та недела ми рече матичниот. Ќе си прашам јас пак имам време до тогаш уште 5 недели. Како ги чекам да поминат. После се е полесно
Здраво, Јас сум 30та недела и користам Утрогестан од 200 заради скратен цервикс. Сакам да ве прашам дали од сабајле имате зголемен исцедок? Јас ставам навечер и сабајле само имам поголем исцедок. Поздрав
Здраво, Мене докторката ми кажа дека до 36та недела ќе треба да ги примам (Утрогестан). Која недела си и колкав ти е цервиксот?
^Отсабајле има исцедок , т.е тоа од утрогестанот зошто ставам навечер и насабајле истекува. И мене ми рекоа до 34 недела, ама пак ќе прашам.
Zdravo Ivana.Jas sum 21+Cerviksot mi bese vo petokot 28mm i nesto.Kanal zatvoren.Imam pisano i prethodno,skraten mi e od prethodna intervencija.
Ели а колкав ти е цервиксот (и кија недела)? Мене ми е 32мм сега, ама ми беше 27мм. Со мирување и утрогестан успеа малку да се зголеми.
Немам мерено месец, месец ипол. Од 2,9 или 3 за месец дена 4,2 беше. После др. не сакаше да ми мери Сега сум 31ва нед.