Мешиња тие што ставате вагинално Утрогестан многу длабоко го аплицирате? Тече ли ко водичка? И колку време лежите откако ќе го ставите?
Pa sega dlaboko,treba da vleze vnatre skroz.Ne tece vodicka.Otkako ke stanam belo ima.Epten gusto.Gledam da lezam najmalku eden saat.Ako ne mi se odi u wc lezam i poveke
@pile30 И јас исто како @stevemila гледам да лежам барем саат време ако можам и повеќе. Ама мене ми течи како водичка малку, околу белото имам и како водичка секогаш.
Го ставам најлабоко што можам навечер ми стои цела ноќ. Ко ќе станам за во вц не ми течи.. А на сабалје негде 2 саати ми стој ако не ми се оди во вц и течи густо бело.. А и некогаш како водичка а тоа е твој секрет не од утрогестанот
I jas sekogas imam kako vodicka. A sum sigurna deka e od utrogestanot bidejki imase period koga ne gi stavav gi piev navecer po 1 i ne mi tecese nisto . A sega i vecer i sabajle i non stop mi se vlazni gakite. Inaku isto lezam najmalku 1 cas i ako ne mi se odi vo wc lezam uste . A vecer stavam i zaspivam
Заради опасност од иминентен спонтан абортус, земам утрогестан, и тоа 1 наутро орално и 2 навечер вагинално, од 1 фајде нема. Поентата е да спречи контракции и исфрлање на плодот. Е сега, кога ќе го земам орално, осеќам вртоглавици, а вагинално немам проблем, освен тој исцедокот кога ќе се раствори.
Јас ги ставам и наутро вагинално, станувам порано ја ставам, си полежувам и после станувам целосно. Подобро ми е така.
имам едно прашање кон тие што земале утрогестан превентивно, кога прекинавте и дали нагло или ја намаливте прво дозата? мене докторот ми рече да прекинам кај 12-13 недела, ама не кажа точно кога, ниту пак дали да ставам прво по една навечер (сега ставам две) неколку дена например.. ако има некој искуство нека се сподели фала ви!
После скринигот во 12+4 докторот ми рече да ја допримам терапијата и да прекинам.. Не ми кажа конкретно како, ама мене не ми се откажуваа наеднаш. Пошто ставав 2х1.. Последните 4-5 дена ставав само по 1навечер и сега не примам веќе
Јас пиев Дабростон 2х1 и кога требаше да прекинам матичниот ми кажа да ги пијам 1х1 2 недели и после преку 1 ден. Мислам така беше шемата, ми кажа нагло да не ги прекинувам.
Примав до 38 недела, до 36 две, од 37по едно до 38 и толку. Не се прекинуваат веднаш, а нема никаква штета од нив, само корист.
И мене по шема ми ги намалија. Од 2*2 од 200, 1*100+1*200 5 дена, 1*200 5дена, и сега сум на 1*100 и ми рече до наредна контрола, па ќе видиме
Здраво девојки, би сакала да прашам до тие што примат кринон гел ,дали после 4 дена од ставањето ви истекува како расипано млеко (незнам како да објаснам на друг начин) ептем водно со грутки внатре, инаку ставам 2 на ден