Samo ako ima nekoj problem.Kako skraten cerviks,krvarenje,nosenje nisko na plodot.Dokolku e normalna bremenost nema potreba
јас ни го носам доле, ни крварам ни ништо ... не ми е јасно зошто пиам по едно навечер а 22 недела сум
Мене на прв преглед ми препиша утрогестан од малите сега кога бев нс преглед рече една на два дена ставај си.и тие ли до 12 недела се користат?ич не ми текна да ја прашам а за недела дена сум на преглед имав јас многу малку кафено на гаќите па ми кажа сум имала благо крварење при спојување па уште од 6та почнав да си ги користам
@ludoto19 Утрогестан ќе ти каже матичната до кога да ставаш во зависност од состојбата, има некои што скоро цела бременост ставаат.
Се е во зависност од случајот. Има жени кои примаат утрогестан и во поголеми месеци. Јас прекинав во 13недела
и јас ставам утрогестан од 200 мг ти најверојатно од 100мг ставаш, не е ништо страшно баш подобра поддршка за плодот, а матичен гинеколог одредува до кога ќе ги ставаш, јас на 17ти сум на контрола па ќе ми кажат дали да ги продолжам и утрогестанот.
Женски до која недела земавте Утрогестан?? Кога го прашав Поповиќ пред неколку дена ми рече прекини го и така си во доцна бременост може и да не делува веќе,но мене искрено страв ми е да го прекинам. Ме знам зошто посигурно се осеќам кога го пијам. Инаку сум скоро 32 недела.
Примав до 3 месец и прекинав, па одприлика 7 месец прокрварев(24,25 недела) и пак ми го вратија, и од тогаш до сега по 2 на ден пијам.
Jas sum 31nedela i uste stavam po edno navecer.Denes planirav da se slusnam so Dr za da prasam dali da prodolzam.Organgiski mi kaza da stavam do kraj,deka nema steta.Trajkovski odamna koga go prasav kaza do 30 nedela.Bas utre ke go prasam
@iki26 Утрогестан примав до 16 недела, 1 навечер вагинално од 200мг, но превентивно дадено поради грчеви во матката немав крварење ништо така. А за дијаземапот прашав оти жива ненаспана а мака мачам и со главоболките а мојот лекар едвај парацетамол дозволува
Фала ви многу на одговорите на сите. Ќе земам уште едно паковање и по 1 на ден ќе пијам, колку да не сум без ич.