Zaboraviv da prasam denesbidejki pi pisuvat recepta oni edno ili dve pakovajna a do naredna kontrola nekogas ne mi dostasuvat pa kupuvam jas,naredna kontrola pak recepta davat. Pa zaboraviv da prasam dali da pravam megu toa vreme pauza ili vo slucaj ako ako nemam da si zemam na svoja raka sto bi se reklo Ova me zbuni malce,ili nema vrska?
Штом секоја контрола добиваш рецепти за да продолжиш со терапија најдобро пиј си ги без прекин. Нема потреба зошто да прекинуваш ден ,два ,три и после пак продолжуваш.
@girl-miri Дур не ти речат да ги прекинеш, пиј/ставај. Сестрите кај матичниот кај мене изгледа ги мрзи да ми пишат розев рецепт, па си ги купувам без. Прашај си до кога планираат да ги користиш. Мене уште одамна ми рекоа до крај или најмалку 32 недела. Јас обично ставам по едно навечер. Имам заборавено да ставам два три пати, па ќе закаснам и сабајлето ќе се напијам.
Pa denes mi rece bidejki imam bolki i mali kontrakci,mi stvrdnuva mese mi rece do naredna kontrola da zemam. Znaci nekade 32/33 nedela i poradi toa sto veke imam prva bremenist se porodiv 32nedela...
Прво тромесечие со два Утрогестана, и плус еднаш неделно прогестерон инекција. Второ еве еднаш дневно Утрогестан и еден аспирин.
Добро утро убави... Користам утрогестан вагинално навечер е сега сабајле кога ќе станам гаќите ми се мокри лом ем бело од апчето ама и мокро прозирно ептен како вода и коа ќе мокрам после 10 мин осеќам пак мокро на гаќите... Искуства од вас..има ли место за паника или од утрогестанот е така ? Мене на памет ми падна дека можеби сум се испотила ама не верувам до толку мокро... 20+ сум ...фала ви Убав ден
Сигурно ти е од утрогестанот без гајле јас сум по цел ден мокра среќа дома сум па менам гаќи почесто..
Од утрогестанот е, посебно ако ставаш од 200. Кај мене приметив кога станувам од спиење ако во истиот момент не отидам во вц, на гаќите ми се исцедува огромен мокар исцедок (извинете на описов ). Па затоа насабајле станувам и брзам во купатило.
Уште примам 23+ сум На почеток зошто со ИВФ 3*1 (до ~13 недела), после околу 2 недели 2*1, потоа 1*1 од 200. Сега примам по едно за екстра поддршка, зошто сум со близнаци, инаку ќе ми ги прекинеа 15-16 недела. Нема штета освен проклетиот исцедок
@joy1 Разбрав. Ти благодарам за одговорот. Се надевам се заврши како што треба @DuchessAnn Благодарам за одговорот. Јас сум со едноплодова бременост. И да тој исцедокот ме убива. Постојано сум мокра. @Minnie-e и ти навистина долг период примаш утрогестан. По вашите одговори разбрав дека се е индивидуално. Ајде уште малку сум на преглед па ќе видиме што ќе каже докторот Ви благодарам уште еднаш на одговорите.
И јас почнав од 8ма недела 3пати ,сега сум 33нед и ми ги намали на еднаш вајлада до крај ќе си ставам
А јас немам никаква причина, едноставно за поддршка. Баш се надевав дека ќе ми ги прекине во 22ра (ставав 1х200мг), но ми ги продолжи на 1х100мг.