Утрогестанот ми го намали од 3х1 на 2х1.. Па тоа сакав да прашам, мора на 12h, или може едно апче наутро кога ќе станам, а второто пред легнување?
T Ala e najdobro ja stavam navecer loga leginam nakaj 10 11 i posle sabajle bo 8 ili 9 moze taka ne e pr
Da lezam okolu pola sattt vreme I koga mokram sekogas imam na soljata parcenca beli i na sekojdmevna bledo
Јас веќе 5ти месец како го котристам сабајле и вечер и каКо ми одговара така ставам...вечерта 11 сабајле 8 кога 7,9 зависи така да многу не гледам на саат само сабајле гледам да лежам 30мин
И јас да се пријавам во клубот на корисници на Утрогестан. Бев на преглед 6 недела според големина на плодот и се гледаше и бебенцето не само кесата ко претходниот пат, имаше и срцева реакција му го слушнавме срценцето ( мн се израдвав кога му го слушнав) Пред да одам на преглед имав некој жолтеникав секрет кој ској ден беше се потемен, и на прегледот дали дека вагинално ме прегледваше и малце и со се израдвав се стегав и имав светло кафеав секрет и ми даде терапија со утрогестан 2*1 од 100 еднаш насабајле еднаш навечер вагинално. Се надевам се ќе биде во ред сега. За еден месец повторно сум на преглед и ќе ми земе брисеви тогаш а за сега ми даде за на трансфузиологија за крвна група, коорбс и папаински тест, и за во лабараторија обична крвна анализа со ниво на шеќер и за мокрача. Нареден пат со резултатите кај матичниот гениколог. Ништо не ми закажа за Приска потаму ми рече.
Јас си имам мака веќе 3 дена,и се мислам дека е од Утрогестанов зошто нема од што... две недели го пијам а последниве три дена премногу ми тече вода доле цело време а од вчера вечерта почна и да ме чеша помалку.дали на некој му се случило исто,помагајте многу се нервирам,на преглед сум во четврток до тогаш незнам што ке се праи како помочана сум и ме пецка
Јас сум 26 недела веќе а урогестанот ги користам скоро 3 месеци .. Индивидуално кај секој е. Ти колку време ги користиш?
Тоа е од Утрогестанот, земи си секојдневни (памук 100%) не оние со мириси и чуда и одмивање. Пошо и зеленикав исцедок може да излезе, тоа е реакција на организмот со утрогестан и си се исфрла, во зависност колку длабочко си го пикнала. Мирис, гадни исцедоци, ама се се издржува за бебуш. Јас да се пофалам дека ми го намалија на 100ка од 200 и жива среќна сум
Женски утрогестанов менува нешто доколку го пиеш отколку го ставаш вагинално или ист е ефектот? И дали штети интимниот гел за одмивање на нивеа сензитив?
Незнам дали менува, ама јас кога се напив еднаш на сабајле имав огромни вртоглавици, незнаев кај се наоѓам.
Јас го користам од 9та недела и уште го ставам 32 сум едно време ми се јави неподносливо чешање и печење па ги пиев 4 дена ама едвај издржав вртоглавици гадења малаксаност и пак продолжив вагинално...е сега докторката ми има кажано вагинално е многу подобро дека одма дејствува дека треба одколку да пиеш ама како ти рекле така терај.. досадни се ама мн ефикасни
Мами и мешиња кои примавте утрогестан цела бременост кога го прекинувавте , намалувавте? Гинекологот ми вели да го намалиме од два пати по 200 на еднаш од 33 полна недела .