jas pa stavam od 8 nedela po ednnas samo utrogestan a i sakav da prasuvam dali moze da go prekinam zasto me nervira veke da go stavam,sega sum veke 16 nedela ili da stavam do kraj podobro e
Прифати си го како нормално тоа си е подршка за бебуш па кога ќе каже докторот да прекинеш тогаш . Мене тоа ми изгледа како мојот проблем. Од наплив на хормони, утрогестанот се прави секрет налик или од габички. Baby ти спомна ли докторката да ја намалуваш дозата за утрогестан ?
ne duso sea vo ponedelnik sme na kontrola bas ke prasam jas mislam veke vreme e da se namali dozata pa poleka i da se prekine...
Зависи за што го пиеш и која доза ти ја препорачал докторот. Утрогестан 200мг еднаш дневно ги пиев, и тек после 31ва недела ми ги намали на 100мг. Никако на своја рака утрогестан дека е хормонален и препорачливо е пред спиење да се пие/става. Консултирај матичен обавезно!
Утрогестан само со ивф го користите до крај на бременост или и останати? Јас со инсеминација само првиот месец го користев до 5та недела. Од што зависи користењето?
Девојки што имате искуство со утрогестан и инекции прогестерон сакам да ве прашам. Утре сабајле треба да примам втора инекција прогестерон и сеа ме интересира за утрогестанот има ли врска дали пред или после инекцијата да го земам?
Еве ме и мене во клубот на Утрогестан, два пати по 200mg. Докторот вчера ми ги препиша зошто сакусот бил со неправилна форма. Да ги ставам насабајле и навечер до 26.07 кога сум и на контрола и магнезиумот ми го покачи на сабајле и навечер. Инаку по пресметките според последна менструација сум 7+5 а според ехо сум 5-6. Срценце уште не сме слушнале.
Женски што имате користено утрогестан од 200 по два пати на ден на колку време го ставате? Ја гледав на 12 саата ама денеска морам порано синоќа во 12 30 го ставив денеска морам кај 10 30 бидејќи после тоа сум на преглед и нема да можам во 12 30 пак да го ставам...проблем ли е ако го ставам порано бидејќи знам едно апче има 24 саата дејство
Не е страшно да направиш еднаш отстапка јас таа доза наутро ја пиев а навечер ставав вагинално ама мене така докторот ми рече. Стави го сега ти ништо страшно, понатаму ќе си тераш како и досега.
Се придружувам и јас во клубот. 2х200мг, некогаш и 3х200. До сега три пакувања сум ги ставала неправилно односно многу плитко. Но за среќа се е во ред. Ви се јавува ли печкање непосредно по аплицирањето? Сметате ли дека е хигиенски сето ова да се изведе со прст?
Дали осеќате подувување на стомакот кога користите утрогестан? Мислам дека ми е надуен од тоа многу мми е рано да ми се познава од бременоста..
Миев раце и ставав (сега кога ќе размислам и јас не ги ставав многу длабоко). Дека е многу хигиенски мислам не е ама тоа е. Сепак јас пред бременост ептен се напнував со кандида а во бременост не се појави.