Дабростон/Утрогестан

Discussion in 'Бременост' started by ackaa91, Dec 9, 2010.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Здравје до 34та:?: смачени ми се верувај|(

2. Emma2

Emma2 Популарен член

Леле не ми кажуј за смаченост, прво бев со кринон па сеа на овие. Не ми кажаа до кога затоа те прашав...

3. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

На претходната страна членка напишала дека дабростонот ја подобрува плодноста и може да се пие пред бременост. Дали може на своја рака да продолжам да ги пијам имам една лента дома без 5 кои ми ги препиша гинекологот ги пиев претходниот месец кога ми доцнеше менструација. И која цена се на приватно?

4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

А зошто толку долго ги користите? Мене ми ги препишаа поради крварење на почеток,сега да ги прекинам треба. Него ме занима за што друго служат:wasntme:

5. an4ii

an4ii Популарен член

Јас ги ставав вагинално бидејќи мислев во првите месеци ми е тешко од нив на желудникот го ставав се до 7ми месец кога ја сменив матичната и ми рече дека можам и да ги пијам исти ефект дека имаат и од тогаш ги пиев ама со мн повеќе течности и немав никаква мака фала богу ме спаси од вагинално ставање и постојано истекување.

belmoni likes this.
  6. belmoni

belmoni Истакнат член

Ќе продолжам да ги пијам, така ги почнав така ќе продолжам. А и некако потешко е да ги ставам отколку да ги пијам. Се надевам ефектот е ист.

an4ii likes this.
  7. an4ii

an4ii Популарен член

Исти е ефектот и јас мислев дека вагинално подобро е ама матичната ми кажа дека исто е само кој како може да ги прима. Бидејќи со пиење можело да влијаат на притисок ама кај мене не беше така. Јас ги пиев по 3 пати на ден па супер поминав само пиј со нив повеќе течност на пример чај ја пиев после апче и немав проблеми со желудникот

8. Poppins

Poppins Популарен член

И јас ги пиев полесно ми беше така , пиј доволно течности и нема мака да имаш , јас со низок притосок бев , немав проблеми никакви .

an4ii likes this.
  9. LadyR

LadyR Популарен член

Здраво. Мене ми виде докторката 2 цисти на лев, и една на десен јајник. Инаку не сум бремена, нити сум била, ниту пак планирам во блиска иднина. Пијам Дабростон 2 пати на ден, и Нео-Пенотран Форте вагинални навечер. Се чувствувам понапната цело време, поуморна и ме боли желунник. Дали некој претходно ги има имамо овие симптоми? Нормално ли е, незнам дали да прекинам да ги пијам.
    И исто, дали некој со цисти на јајници имал успешен исход од ова терапија? По 4цм ми се големи..
    Ви благодарам.

10. Melek4e

Melek4e Активен член

Zdravo. Jas ne sum bremena no doktorkata mi prepisa utrogestan vaginalno. Mi dade klomifen od tretjot den da pijam no zaboraviv utrogestanot od koj den treba da se koristi. Da ne znae nekoj?

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Од вечеер :D нема ден за него. 1×1 доволно ти е

12. 0ли

0ли Форумски идол

Чекај, чекај... Кломифен пиеш?
    Мене колку што ми е познато, по овулација треба да се користи Утрогестан. Да се јавиш кај докторката и да прашаш бидејќи мислам дека не треба сега ако пиеш Кломифен да ставаш Утрогестан.

13. Melek4e

Melek4e Активен член

Nee ne... Klomifenot go pijam od tretiot den od ciklus 5 dena. I posle ovulacija treba da pochnam so utrogestan ama ne znam na koj den treba da pocnam... Na 11 den mi se predviduva ovulacija...

14. 0ли

0ли Форумски идол

Најдобро е да одиш на мерење фоликули, да се види дали прснал фоликулот, па потоа да почнеш со Утрогестан. Додека не се види дали поминала овулација, не ти препорачувам да ставаш Утрогестан.
    Докторката не ти рече да одиш на ехо да следи до каде се фоликулите?

15. Melek4e

Melek4e Активен член

Doktorkata mi go kaza tochniot den bidejki moram da odam vo stranstvo. Nema da bidam vo mk ...

16. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Здраво, девојчиња. Јас сум 12 недела после второ ивф и од старт сум на кринон гел и прогестерон ампули. Знам дека е индивидуално, ама ме интересираше кога отприлика ви го прекинаа кринонот на тие што сте со ивф? Прашувам чисто онака, најмногу затоа што стомакот уште ми е подуен како за време на стимулации, изгледам како да сум 5 месец, а читав дека подуеноста спласнувала кога ќе се прекине кринон.

tina2018 likes this.
  17. Septemvri

Septemvri Популарен член

Криноне примав до 12 недела, после продолжив со утрогестан 200мг по едно орално. Исто сум со ивф.

tina2018 likes this.
  18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Јас кринон ставав до ет после Др ми го замени со утрогестан

19. Martka

Martka Популарен член

Јас не би го менувала криноне за ништо на светот.Утрогестан :puke::puke::puke:.

Meckicja likes this.
  20. malooto

malooto Истакнат член

дали го земате дабростон заедно со некој друг лек на пример аспирин прво едниот лек па после другиот