Ne znam da ti kazam tocno, no ako ti rekle da gi koristis ne gi ostavaj. Kako i da e vas izbor,vie da ste dobro.
Здраво, да ве замолам за инфо некој ако знае. Прв пат овој циклус почнав да користам утрогестан како поддршка за можна бременост после овулација. Требаше да добијам пред 3 дена, но ми касни. Со утрогестанот прекинав исто пред 3 дена кога требаше да добијам. Прашањето ми е дали утрогестанот предизвикува доцнење на циклус и по колку дена откако ќе се прекине со негова употреба би требало да го очекувам циклусот? Благодарам
Може да предизвика доцнење, да, ама и не мора да значи, индивидуално е. Така да не може никој да ти даде одговор колку дена ќе трае доцнењето. Го прекина зошто имаше негативен тест, или? Доколку земаш пргестерон и ако настапила бременост тогаш не смее да се прекине бидејќи многу веројатно е да предизвика нагло паѓање на нивото на прогестерон, што може да предизвика прекин на бременоста. Мој совет ти е пред прекин следен пат да се консултираш со лекарот што ти го препишал.
Да го прекинав, ама пошто го потрошив толку имаше 14 апчиња, ми рекоа тоа пакетче само, не ми спомнаа да продолжам со ново. Имав еден негативен тест, дента пред денот кога очекував да добијам. Утре планирам пак да направам тест пошто еве уште нема ништо.
Ke moze li da prasam edno prasanje utrogestanot mi gi prepisa ginekologot, no gi primav prvite meseci od bremenosta sega sum vo sestiot mesec i mn imam bolki vo predelot kaj matkata. Dali moze povtorno da gi primam?
Дали пиеш магнезиум? Обично тоа се дава за такви болки, а утрогестанот ќе ти каже доктор ако имаш потреба да го земаш.
Колку време ги имаш болките? Оди на лекар нека те ѕирнат па ако има потреба за некаква терапија ќе ти дадат.
Здраво сакам да прашам искуство од тие што пијат Утрогестан 3 пати на ден дали имате одредено време на 6 или 8 часа, или не е битно воопшто како ќе ги пиеш ? Фала однапред
Utrogestan najdobro e da se stava vaginalno taka mi kaza mene gin inace nema vrska na kolku saati ke go stavas ili ke go pies
Сите видови на таблети се пијат на 24-12-8-6-4 часа и витамини да се во прашање...ако си ја испила таблетата во 1 па после во 3 па тек вечер во 10 немаш никаков ефект...ако ти се дадени три пати да ги пиеш ќе ги пиеш на 8 саати
Здраво, имав спонтан и сега пијам добрастон апчиња а веќе 4 дена ми доцни. Денес ми покажа малку кафеаво дали е ова нормално ако сум бремена или да не се надевам
А дали направи тест? Ако ти доцни, веќе ќе покаже па ќе можеш да се консултираш со доктор за крварењето.
Тестот само ти покажува каква е реалната ситуација, што во секој случај кога-тогаш ќе ја дознаеш. Нема страв, мора да видиш дали си бремена. Крварење е можно во рана бременост и може да не е ништо страшно, но во секој случај ќе мораш да се консултираш со доктор макар и една капка да е. Што ти кажа докторот кога ти препиша Дабростон? Тестот е важен за да знаеш и дали треба да ја продолжиш терапијата.
Многу ми е лошо од Утрогестанот. Го примам превентивно. Ама како камен да имам во желудник. Неколку дена веќе вагинално го ставам ама пак исто ми е. Не знам како ќе издржам. Си викам да го прекинам. Имав спонтан во 4 недела. Што ако немаше врска со Прогестеронот. Никој не ми направи хормонско испитување. Се чувствувам затруено вака. Хелп?