Zdravo devojki, jas sum 35 ta nedela, bebeto ne e mnogu golemo, a jas sum poravena samo 5 kila.. primam utrogestan od pocetok na bremenost, ama sega primetiv mi zavrsile, do ponedelnik ke sum bez niv, panika me faka nekako, valda nema da bide nisto za 2..3 dena znam deka se za podrska na bremenosta. Nekakov sovet? Ve molam
Abe odi so meseto tamu nema sansi da ne ti gi dadat i onaka tie se samo na privatno. Mada 35nedela i da ripnes eden den ne treba da e niso strasno
мене ми ги прекинаа 35 та недела , и докторката во ГАК и матичната рекоа до 34+6 се примаат после немале ефект и немало потреба , еве веќе 3 дена не ги ставам и ја си мислев кој знае како ќе биде , само болките ми се зачестиа друго се е ОК
Mene maticnata mi rece da gi prekinam 36, 37 ma nedela, se si mislam deka odma ke mu tekne da izleze ako gi prekinam, neznam nekoja psiha me tera taka da mislam, neli oni se za podrska na bremenosta, a jas sum kako porizicna bremenost, cela ja isterav so utrogestan. Kakvi bolki imas ti mila? Jas osekam bolki vo grbot i dole nisko, ama se si vikam radi toa sto pritiska bebeto e inaku i mrdlesto se pogodi, pa znae da boli
имам бракстон хикс ( лажни се ) , само кога ме стега и кичма ме боли и менструална болка ми се појавува и плус притисок осеќам доле , трае некои 60 секунди и после ме пушта, стомакот како топче се прави и тврд е , сега вчера завчера без утрогестан на секое станување имам болки , ама интервалите се со саат два разлика , не паничам уште е рано
Мене не ми се случило за цемо тело, стомакот може само, ама па не верувам од утрогестанот да е, што знам. Иначе, и јас требаше да ги прекинам, затоа што се беше добро, два дена не ставив, и почна некако да ме боли стомакот, и пак ми ги врати матичната.
Јас на почетокот бев како болна од утрогестанот.. значи омалаксана, поспана, потечена во лице Прочитај си нус појави па и консултирај се со матичен
Добар ден девојки, гинекологот ми даде дабростон да пијам после овулавија, требаше вчера да добијам но ете сеуште нема ништо па сакам да прашам дали е можно од дабростонот да ми касни ?
Девојки, не сум трудна, но ми даде матичниот утрогестан навечер и дабростон двапати на ден. Некако се чуствувам потечена и подуена во стомак, а се појавија и мозолчиња(имам чиста кожа инаку) и имам нагло појава на целулит. Би можело да е од апчињава?!