Дабростон/Утрогестан

Дискусија во 'Бременост' започната од ackaa91, 9 декември 2010.

1. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    401
    I jaa stavam utrogestan vaginalno prvo gi piev no sega koga bev na posledna kontrola mi rece vaginalno a gi koristev i onie vaginalnite 3 vecera shto se stavaat. Na brisevite pokazha kandida. So lesno majki ;*

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.013
    Mene brisevite cisti mi bea i 24 i sega poslednive i konecno mi go prekinaa utrogestanov

3. ☆Ceceto☆

☆Ceceto☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    182
    Здраво феминки, 7 недела сум од брененоста и примам кронон гел. Денеска забележав како грутчиња внатрешно од гелот не растопен. Има ли некој такво искуство?

4. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.013
    Ke gi gledas tie nonstop belo,bledo zuti,moze nekad i so kafeavka tocka niso strasno. Toa e ostatok sto mora da izleze, ako ne iskaca samo ke treba da.ti go cistat taka da toa e. Mene ednas nedelno obavezno pogolema topka mi iskacase od gelot

На ☆Ceceto☆ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ☆Ceceto☆

☆Ceceto☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    182
    Ти благодарам, се загрижив дека дали е во ред што не е растопен, полека ги извадив грутчињата

6. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Девојки, пијам дабростон за да добијам треба 10 дена е сега доколку ги пијам само 7 дена наместо 10 пак ќе добијам нели и не претставува никаков проблем тоа? Ако некој знае да ми каже, благодарам :)

7. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    319
    Јас требаше да ги пијам 10 фрна ама на 5 ден ми се појави крварење и докторот ми рече да ги стопирам и си добив одма фактички добиф додека ги пиев .

На GirlWithACat му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Josephine18

Josephine18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    66
    Прашање за оние трудници кои го прекинале користењето на утрегестанот . Во 30 недела двајца др ме советуваа дека немам веќе потреба (инаку го зимав орално од 200 мг и вагинално ставав навечер 200 мг скоро 9 недели ) . Преку 2,3 дена наутро примејќам на тоалетот како ситни грутки кафеаво .
    Дали е нормално тоа , др ми напомена дека ќе имам вакво но ме загрижува што веќе поминаа 2 недели .

9. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.013
    Mene mi go prekinaa ama vo 36gn,nemav niso kafeavo

На Josephine18 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Мене матичната ми рече до 32 дека се прима, јас се советував со специјалист и ми рече само да намалам доза, бидејќи дупла примав, и пд 32 до 34 си пиев.
    Само што прекинав да пијам за 10 дена одма кафеав исцрдок имав, ама ми кажа специјалистот ќе имаш пак и затоа не се загрижив, се е во ред битно и со мене и со бебето.

На Josephine18 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlWithACat

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Ги имам пиено дабростон 2-3 пати и секогаш добивав за 3-4 дена, денес ми е 6 ден од како престанав со пиење и ништо од добивање, му се има случено на некој да не добие и дали тоа може да значи бременост?

12. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    319
    Почекај до утре ако не добиеш прави тест со среќа . Јас брв стимулирана со кломифен се се одвиваше во ред ендометриум на 15 ден 15.9 едниот фоликул пикнал имав овулација после од 15 ден почнав со ставање на кринон гел имам уште 2 дена да ставам. Дрнес фактичќи ми е 13 дена од д3нот на овулација со тој ден бројам бев нестрплива направив тест self clear нели тој кажува порано и ми излезе негативен се разочарав малце српак викам да не е рано . Денес мо е 26 ден од циклус треба до 6 ти да ставам прогестерон па ако не добијам до 7 дена после него ќе правам пак тест.

13. GirlWithACat

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Немој да брзаш и пред време да се разочаруваш со среќа и на тебе па се надевам ќе не известиш со убави вести накоро. :)

14. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    319
    Фала миличка исто и на тебе со среќа незнам веќе што да мисла тоа е времето ќе каже :):sweat:

15. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    1.411
    Здраво, јас ставам утрогестан вагинално ама утре сабајле треба да однесам урина. Дали смета тоа што ставам вечерта пред сабајле да ја однесам урината или да одложам за друг ден?

16. TheLovelyGirl

TheLovelyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    50
    Здраво девојки, ми треба ваш совет. Пред 20тина дена ми рекоа дека имам циста на јајникот и бидејќи операции се забранети ми препишаа терапија 10дена Дабростон за да пукне цистата. Ги пиев 10дена и поминаа уште 13дена сеуште немам добиено..Дали треба да се загрижам или нормално е?

17. GirlWithACat

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Значи од како ги пиеше вкупно поминаа 23 дена? Јави се на гинеколог за посигурно мене највеќе од како престанав со дабростонот за 8 дена добив, иначе од 3 до 5 дена се добива. Сепак можеби поради цистата ти е одложено ама мислам дека треба да си добиеш консултирај се со матичниот.

На TheLovelyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TheLovelyGirl

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    50
    Не не грешка сум напишала 3 дена поминаа откога престанав за колку е нормално?

19. GirlWithACat

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Од 3 до 8 дена. :) Ќе добиеш наскорo не се грижи. :)

На TheLovelyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TheLovelyGirl

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    50
    Имате искуство ви пукнале цисти по употреба на лекот Дабростон или сепак мора операција?