Zdravo! Dali pri upotreba na utrogestan vaginalno, imate nareden den zgolemen iscedok bledo kafeav so kafeavi tocki? Kako mrsen.... Dali e normalno?
Imam iscedok no bel, nekogas so topčinja. Kafeav iscedok ne, prasaj si najdobro Dr. Inače da vi kazam na site, za polesno i da ne stavate vnatre prsti, kupete Vaginaleta, koja vo kutivčeto ima aplikator. Jas cela bremenost stavam Utrogestan so aplikatorot.
Здраво Сакам да ве прашам тие што имате искуство зошто може светол кафеав исцедок на ден на циклус со лесна болка во долен дел на стомак како за доаѓање на менструален циклус и секако е време, но ми доцни, а и работам на случајот за бебе па ме интересира читав се и сешто на интернет.... Дали имало некој од вас кавеав светол изцедок да било знак за бременост? Да си правам тест и дали би бил точен сега :/ Ви благодарам
Jas imav kafeav iscedok na denot koga trebase da dobijam, pravev test izleze pozitiven i odma vecerta pocnav dabraston da pijam, od sledniot den vekje nemav.
Тие што стававте утрогестан речиси до крај, дали од почеток на второ тромесечие го пиевте или продолживте вагинално, и која доза ја примавте по 13гн?
Jas si prodolziv na svoja raka sega sum 22 nedela stavam po edno samo navecer, ne planiram da gi prekinam do kraj, ako na sleden pregled e uste poveke skraten cerviksot pak na svoja raka ke si pocnam 2x1, vaginalno gi stavam, taka pocnav od pocetok i taka teram, tuka izgleda ne se isti za pienje i vaginaleti, sekogas koga kupuvam me prasuvaat kakvi? Za pienje ili vaginaleti? Zatoa mislam deka ima 2 vida, a mozebi i gresham
Дали знаете кој лек е појак? Добрастон или Утрогестан? Мене ми дадоа Добрастон но ме буни тоа што на него пишува 10мг. Не е ли тоа многу слабо?
Vaginaletite se tie, nekoj gi pie nekoj gi stava vaginalno. Nekolku doktori mi kazaa i Sega i za prvoto dete, deka vaginalno efektot e pogolem
Pa i jas taka znam koga bev vo Makedonija istite sum gi i piela i stavala, no sega sum vo stranstvo i neznam ovde dali ima 2 vida oti sekogas me prasuvaat vo apteka vaginaleti ili za pienje? I jas sekogas kazuvam vaginaleti neznam ako kazam za pienje dali pak istite bi mi gi dale i zosto me prasuvaat toa ako se istite, ama bas sleden pat ke prasam. Inaku tuka se kako deficitarni i gi ima kako bo klinikite vo tie apteki vo obicna apteka gi nema, sum prasuvala i da naracam mi vikaat nemoze gi nema bas chudno.
Јас земам утрогестан 2 пати на ден вагинално, наутро и навечер. Ви се случило ли со мокрење да исфрлите дел од вагиналетката? Конкретно кај мене сега приметив испаднал еден доста голем дел, а последна вагиналетка ја ставив денес наутро и од тогаш скоро цел ден помина, зошто дури сега...
И јас така ги земам и секогаш во мокрачата имам како бели парчиња остануваат дури и на 2то одење во вц од кога ќе ја ставам, нормално е не може цела да се впие
Обично и кај мене е така, ситни мали парченца во урината.Сега баш ме изненади, дека голема грутка скоро колку цела вагиналетка плус сега падна а денес минимум 10 пати бев во тоалет одкако ја ставив. Да не не сум ја ставила правилно или доволно длабоко си помислив, не знам
Тоа можеби се има насобрано Нема шанси да не си ја ставила како што треба, одма се растопуваат мали се не се некои големи вагиналетки, колку и да не е длабоко ставена
Zdravo, mi treba nekoj dali imal vakvo iskustvo. Sabajle napraviv test izleze pozitiven po nekoj period prokrvariv isto kako menstruacija(a mi kasni nekolku denovi) napraviv i drug test pokasno i toj imase dve crticki. Sega sum zakazana kaj maticnata, no dali nekoja se ima sooceno so vakvo krvarenje a sepak plodot da si e vo red?
Вие што имате користено Утрогестан до крај, дали по прекин забележавте промена во бојата на исцедокот? Користев од 6ти месец до 36 недела по 3 пати вагинално. Од кога ги прекинав по неколку дена забележав како жолтеникаво кафеав исцедок без мирис без чешање. Е сега јас и со полип на цервих сум и ко ке видиш незнам кај терам.
По препорака на др, утрогестанот го аплицирам вагинално навечер, бидејќи кога го пиев 2 недели премногу ме тераше на спиење, но наутро при мокрење премногу бел исцедок имам, се мислам дали воопшто нешто се има впиено. Божем го аплицирам убаво,гледам што подлабоко но сепак...Дали е можеби подобро да го пијам пред легнување?