Да, но ми изгледа многу количински па затоа се мислев дали воопшто нешто се впива. Ама најверојатно џабе паничам.
И кај мене има количински понекогаш зависи, некогаш па скоро ич а си викам исто го ставам... незнам нормално е исцедокот не се мисли
Од Утрогестанот ти е чешањето. Ама прашање е дали е само иритација од него или габична инфекција заради него. Ќе мора да се консултираш со гинекологот.
Ти благодарам. Бремена сум 5та недела и ми ги препиша да ги ставам како вагиналетки, ама тоа чешање не се издржува Може инфекцијата лошо да му влијае на плодот?
Се слушнав со др, ми потврди дека може да е од тоа чешањето и ми рече да не ги користам како вагиналетки туку да пијам по 2 на ден. Ама некако сумливо ми е. Јас по едно од 200 ставав навечер, а сега ми вика да пијам по 2 на ден, што значи тоа е 400
Нема зошто сомнежи. Орално внесен е со помала апсорпција, а побрзо се отстранува од организмот, па смета дека ти е потребна поголема доза. Пиј ги по вечерата пред спиење и уживај си во бременоста.
Здраво, 9та недела сум и ми препиша дабростон 2х1 и утрогестан од 200 ама не сфатив дали само по 1 вагинолета навечер, сум имала внатрешно крварење во матката, а надворешно немам, и ми рече дека имам бело прање, па испитував преку брисеви во вторник ќе имам резултати... Дали е нешто опасно, зошто ме испаничи многу, а се си е во ред со плодот?
Дали некоја имала реакции од дабростон? Имам големи отоци на нозете од колена надолу, вечерва го испив второто апче, сабајле почнав со првото
Утрогестан има 100 и 200. Ако ти кажале од 200 тогаш по една вагиналета навечер пред спиење. Ништо страшно не е и јас имав крварење мало внатре во матка ма почеток на бременост исто ставав утрогестан. Не се плаши, само малку мирувај не кревај тешко, не се движи многу, на ова мислам да не пешачиш по 10км денот, по лабаво на почеток, одмарај повеќе. Со лесно.
Јас исто имав розевкасто малце крв на бришење. Покрај Утрогестанот, докторот ме боцна со прогестерон депо само еднаш и фаламу на Бога топ сум у тој поглед утре одиме на срцева реакција, СО ДУША ЧЕКААААММ
Фала ти, не можев да го најдам ливчето на кое ми напиша, а и така претпоставував... Мирувам, не одам ни на работа, ова ми е втора бременост инаку
Zdravo Me interesira tie sto stavate/piete utrogestan dali ste pospani povekje i dali imate promeni u raspolozenie. Jas od koga pocnav da go stavam mozam da spijam po 12h i zaboravena/zamaena sum nekako kako da nemam volja za nisto osven za spienje
Jas gi stavam vaginalno, so ogled na toa deka mi se spie od pochetokot na bremenosta, a so malata nema shansa, se' mi e zashemeteno
Zdravo zenski, bremena sum 7+1 i primam progesteron ama go pijam, mi bese mnogu loso i nemozev da jadam i od se mi se gadi. Vo Germanija sum i ja prasav doktorkata mi rece deka e od progesteronot i ni kaza vaginalno da go stavam ama mi e strav da ne nesto se sluci, zosto imav spontan minatata godina i pocna so temno kafen iscedok i sega se plasam.. Nekoj sovet??
Исто и јас не можев да го пијам ми паѓаше притисок и многу ми се врти па затоа го ставам вагинално и нема никаков проблем напротив има повеќе дејство директно кога се аплицира(од доктор кажано)