Devojki sto imate prevzeno ako ste imale kandida za vreme na primanje utrogestan vaginalno. Dali smeat da se stavaati vaginaletki za candidava. Mene maticnata mi kaza ne ama cisto sumnjam deka samo so krema ke pomine. Nenormalno e cesanjevo,se mislam da prekinam nekoj den so utrogestanot da mozam.da se izlecham prvo od ova
Па додека ставаш вагиналети пиј го Утрогестанот, пошо ќе фати и од тоа и од тоа да ти тече и лом ќе бидеш. Кремче како Канестен е за аматери, мојата кандида ни од вагиналети не поминува Инаку она што ми помага за кандидата (бар на кратко) се премивки со Генцијана, прашај ја матичната дали може да ти направи. Од 3 премивки поминува.
Devojki, koja e pricina ako ne dobivas ciklus posle posledno apce Dabroston? Ima li mesto za panika? Deneska vekje sedmiot den mi e i nisto.. Kolku prostor imam da cekam?
Не знам од која причина ги земаш, немав време да ги читам претходните постови, ама треба да имаш крварење во рок од две недели по прекинувањето, иако најголем број жени крварат по 2-7 дена. Можно е и да не се појави крварење ако нивото на естроген бил многу низок и ендометриумот не е "набилдан", тенок е. Почекај уште 2-3 дена и ако сéуште нема ништо, обавезно консултирај се со лекарот.
Mi gi dade doktorot za da dobijam na vreme i da pocnam so priprema za transfer so zamrznati. Jas prv pat gi pijam, citam deka mnogumina dobile za brzo vreme i malu se nasekirav. Ke pocekam uste nekoj den. So endometrium nikogas sum nemala problem i so estrogen, sega se e mozno.,neznam. Fala ti!
Овие ти се прогестерон, најверојатно ти ги дале за да ти се регулира циклусот. До 1 недела после прекин би требало да добиеш. Јас имам пиено Циклопрогинова исто дел од таблетите се прогестерон и сум добила посче 1 недела од кога сум ги прекинала.
Daa, malku nizok bese progesteronot i zatoa. Porano piev Cikloproginova i dobivav odma posle 2,3 dena i zatoa sega mi padna cudno. Utre vekje e 8mi den i se nadevam ke dojde barem do desetiot. Ke pocekam uste malu.
Овие утрогестан не ми личат на вагиналети да не сум погрешно разбрала? И нигде на лентата не пишува дали де за орална или вагинална употреба. Помош!
За подршка на плодот, мене лично ми ги даде затоа што имав крварење во 6та недела, сеа сум 16+2 и уште ги земам. Нема штета од нив само од корист може да бидат, често и превентивно ги даваат.
I mene bas toa me interesira jas sum vo 5 nedela i imam kako bledo rozrvko kafenimava boja vo sekojdnevnata , i maticnio mi gi prepisa utrogestan od 200 mg Sabajle so napitok, a na vecer vaginalno 2 pati na den. Pa se nadevam ke pomini taa boja sto me voznemiruva.
Ќе помине Јас имав крварење баш како циклус, од ко почнав да ги земам утрогестанот по 5-6 дена се изгуби и кафеавиот исцедок. Сеа сум лом од утрогестанот, мењам секојдневна на секој саат ама се навикнав веќе п.с коа го пиев имав вртоглавици, гадење и мачнини, да не се извадиш од памет ако имаш на почеток нус појави, пиј ги со повеќе течности.