Дабростон/Утрогестан

Дискусија во 'Бременост' започната од ackaa91, 9 декември 2010.

1. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.413
    Допаѓања:
    8.499
    Дабростон и утрогестан иста функција имаат?

2. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    7.920
    Да, Дабростон се пие, додека утрогестанот е вагинално(Доколку има крварење се пие и тој)

3. kara.petra

kara.petra Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2020
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    564
    Девојки здраво, до која недела го користевте вагинално утрогестанот?

4. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.495
    Јас до 12 недела потоа ми го преќинаа

На kara.petra му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    35 + сум и уште користам. Консултирај се со доктор

На kara.petra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Orangeflowers17

Orangeflowers17 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    80
    Zdravo, nova sum na forumot, i osobeno me interesirase ovaa tema. Posle dva spontani abortusi, a vekje majka na edno 7 god dete, nema objasnuvanje za nasata neplodnost. I jas i soprugot gi napravivme site ispituvanja, se e vo red, ne znam vekje kolku finansii sme potrosile za vitamini. Posledno, doktorot me stavi na tri mesecna terapija dabroston, od 16ti den, 10 dena, dva pati po edno. Me interesirase, dali nekoja ima iskustvo so pozitiven ishod, denes mi e sesti den od terapijata, doktorot rece ako posle 3-4 den ne dobijam da napravam test. Iskreno nikakvi simptomi nemam, ni za mens, ni za eventualna bremenost. No, i ovaj pat ni ovulacija pocustvuvav. Imam redovna mens, so PMS, i se', no, ovoj pat nisto.

7. Aniram♡

Aniram♡ Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site ke moze li nekoja da mi odgovori primam utrogestan vaginalno 2 pati na den, no denes na ginekolog mi rekoa deka moram da primam vaginaleti protiv kandida .Pa moeto prasanje e dali moze utogestanot da se pijat barem navecer ?Inaku 14 nedela sum .

8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Можат.

На Aniram♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    584
    Откако дознав дека сум бремена поради благо крварење (малку кафеав исцедок) матичната ми препиша утрогестан меки капсули да ги пијам. При крај сум со нив, но последниве неколку денови осеќам доле непријатност, како иритација и печење при уринирање. Како жолтеникав исцедок, оди и накај зелено, со непријатен мирис. Можно ли е утрогестанот да предизвикал некаква инфекција?

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.098
    Допаѓања:
    40.469
    Не би требало, особено штом ги пиеш. При вагинално од недоволно чисти раце евентуално би можело да се баправи инфекција. Ветојатно станува збор за некоја друга инфекција од намален имунитет. Не е лошо да консултираш доктор и евентуално брисеви да се направат

11. Hahaha12345

Hahaha12345 Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Здраво девојки,
    Бремена сум 3н и 4 дена. Вчера бхцг ми бесе 146 на 5 дена пред недобивање. Денес гинекологот ми даде да користам вагиналети 10 дена утрогестан бидејќи сум со хипертиреоза и ТСХ ми е 0.
    Се мислам дали да почнам веднаш или да почекам да се види нешто на ехо, или бар да почекам да ми доцни.
    Има ли девојка со иста дијагноза?

12. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Почни ги веднаш, зошто да чекаш. И јас сум 4+3, имав позитивен тест и веднаш ми препиша дабрестон докторот, плус метлириана фолна си пијам веќе месеци уназад, клексани, вит Д, магнезиум, б12. Имам мутации затоа ги пијам витамините.

На Hahaha12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. malaprinceza

malaprinceza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    48
    Zdravo devojki vcera bev kaj maticnata i mi vide tockica i mi kaza deka sum 5+ 1 mi dade utrogestan da stavam vaginalno posto predhodni imav svetol kafeav iscedok samo na sekojdnevna i toa primetiv pri dvizenje i sedenje a koga lezam ne.staviv vecerta i sabajlevo stanav za vo toalet iscedok kafeav temno a da napomenam predhodno nemav nisto samo toa svetlo kafeav na sekojdnevna.maticnata mi e od denes na odmor i iskreno sabajlevo se napiv uteogestan ne staviv vaginalno .. valjda ne napraviv glupost. Sovet?

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Јас кога имав таков исцедок ми рекоа да го пијам утрогестанот. Не се ставал вагинално при исцедок/крварење за да не се дразни грлото на матката.

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.098
    Допаѓања:
    40.469
    За пиењето не е страшно. И јас понекогаш кога не можам да полежам го пијам, ама подобра апсорпција има ако се става вагинално. А за исцедокот нормално е со утрогестанот истекува и сукрвицата од која ти бил исцедокот и претходно. Ќе следиша само да не се засилува крварење или да се појават болки. Другото е нормално и повеќето од нас имале кафен исцедок во рана бременост.

16. malaprinceza

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    48
    Se nadevam nemam napraveno belja sto vcera staviv vaginalno. Iskreno preplasena sum ne znam sto da pravam . Od strav vcera i mi se slosi i otidov na dezuren ali ne sakaa da me vidat rano bilo primas utrogestan odmaraj mi rekoa samo i cekaj .

17. malaprinceza

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    48
    Pa nemam bolki .. iskreno poveke od sto lezam sum ukocena cela a nemam nesto bolki .. povremeni kako da slabi menstrualni. Valjda na takvi se misli .. prva bremenost mi e ne znam nisto sto da ocekuvam kako da reagiram nisto

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.098
    Допаѓања:
    40.469
    Јас се радвижував по малку. Сепак и треба циркулација на матката. А благи менструални болку се нормални. Мислев на силни неиздржливи болку проследени со јако крварење.

19. malaprinceza

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    48
    Nemam takvo nesto zasega fala bogu.. samo odvreme na vreme de desno de levo i tolku ali ne jaki boli slabi ..znaci da se rasetuvam niz doma po malku .?
    Fala ti

20. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    2.592
    Немаш гајле јас со ивф и крварење во 6 та недела утрогестан вагинално само ми рекоа и тоа две навечер и едно на сабајле, и еве уште ставам 30+ недела сум. Подобра е апсорбцијата вагинално не се плаши неможе ништо да ти биде од него.
    ❤️